Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Melyik "utat" válasszam,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Melyik "utat" válasszam, mostt egy kis, gyors, kétszemélyes esküvő, vagy sok év várakozás után a nagy álomlagzi?

Figyelt kérdés

Párommal 2,5 éve vagyunk együtt,nagyon szeretjük egymást. Van egy 6 hónapos kislányunk.Már 1,5 éve megkérte a kezemet.

Aztán elkezdtük szervezni az esküvőt, de már annyira szerettnk volna babát, hoyg megpróbáltuk összehozni,és gondoltuk ha sikerül akkor a baba fontosabb,mint az esküvő.

De mostmár mindketten nagyon szeretnénk, ha összeházasodhatnánk.

NEKI,mindegy milyen esküvőnk lesz, a részleteket nem tartja fontosnak,csak magát a tényt,hogy összeházasodunk. Én gyermekkorom óta naaagy hagyományos lakodalmat szeretnék,szép fehér ruhával,sátorban,mulatós zenével.

Csakhogy, erre jelenleg nincs pénzünk, és várhatóan pár évig nem is lesz (szeretnénk ugyanis elköltözni a csöppke lakásunkból,nem férünk el a gyerekkel).

Valamelyik nap,szóba került,hogy fussunk be az hivatalba, és egyszerűen csak házasodjunk össze mindenféle felhajtás nélkül.

Én is nagyon szeretném, már talán ezt is bevállalnám,csak hogy férj és feleség legyünk.A kérdés csak az hogy megbánnám-e,hogy nem volt olyan esküvőm,mint amilyenről mindig is álmodtam? (Az nem megoldás,hogy legyen most ilyen aztán majd ha lesz pénz akkor egy nagyobb, mert én egyszer csinálok esküvőt, utána az már nem olyan).

De! Ha meg azt választom hogy kivárom azt amíg rendes,megálmodott esküvőnk lehet,akkor ahoz olyan sokat kell várni (hacsak nem szakad ránk hirtelen a lottó 5ös),hogy félek már sosem lesz akkor esküvő.Mert ha tavasszal el tudunk költözni, az totál lenulláz minket, aztán akkor ha megvan a nagyobb ház akkor szeretnénk még egy babát vállalni,hogy együtt nőjenek.

(Plusz járok főiskolára is, most kezdtem el a baba mellett,és azt is be kell még fejeznem.)

Szóval ha most tavasszal nem vállalom a kis szerény 2 fős összeházasodást,akkor még egy 5-6 évig tuti nem lesz nagy lakodalom.

Mit tegyek?

2009. nov. 12. 21:12
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
48%
Végigolvastalak, de a 2. mondat a döntő. A kislány érdekében azonnal. Aztán is lehet lagzit tartani. És ottvannak ugye a házassági évfordulók. Hajjaj!!!!
2009. nov. 12. 21:20
 2/42 anonim ***** válasza:
75%
Attól függ, miért akarsz házasodni, tündökölni akarsz és álomesküvőt szeretnél avagy azt szeretnéd,hogy komolyabb szál kössön a párodhoz? Ennyi az egész..
2009. nov. 12. 21:22
 3/42 anonim ***** válasza:
100%
Csinálhatjátok a kettőt egymás után. Barátnőmék a polgári esküvőt két tanúval tartották, aztán rá négy évvel csináltak templomi esküvőt rengeteg meghívottal, lakodalommal. Nekik lakáshitelhez kellett, hogy azonnal házasok legyenek, viszont szerettek volna szép nagy esküvőt is, amire akkor még nem volt pénzük.
2009. nov. 12. 21:22
 4/42 anonim válasza:
92%
Ez a Te (Ti) döntésed,de!Nem kell 5-6 évet várni!Nem kell hetedhétországra szóló lakodalom.Nekünk idézőjelesen kis lagzink volt,40-en voltunk,de biztos hogy mégegyszer így csinálnám,ha visszamennék az időben!Az a harmincegynéhány ember a közeli rokonok,jóbarátok voltak.És felejthetetlen,amikor a menyasszonyt mindenki csodálja,körbeudvarolja,hogy milyen szép,na és a buli!Hát szerintem ne hagyd ki!Mi a 0-ról indultunk,1 évig szedtük össze a pénzt!Megmondom az őszintét,300000 Ft-ba volt,jól megszerveztük.És ebben volt 4 fogásos kaja,nem is akármilyen,és még éjféli nasinak csibecomb.Szóval 5 fogás!A sütiket úgyis hozzák,italt nagykerből kell rendelni,és előre megállapodni,hogy utólag fizetitek,ami elfogyott,a bontatlan dolgokat nálunk visszavették,így egyeztünk.Nem féltünk,hogy kevés lesz,volt mindenből bőven,és a fele majdnem vissza is ment!Meg lehet azt szervezni úgy,hogy míg élsz nem felejted el,de a pénztárcát is kíméli!Ha részletkérdéseid lennének,írj nyugodtan privit!SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK!!!!!
2009. nov. 12. 21:23
 5/42 anonim ***** válasza:
100%
sztem család és a közeli barátokkal csaptok egy vacsit,aztán pár év után csináltok egy hatalmas házassági évfordulót és elhívtok mindenkit akinek ott a helye...:)
2009. nov. 12. 21:29
 6/42 A kérdező kommentje:

Összeszámoltuk, max 60 fős lenne ha mindenkit meghívnánk a "nagy" esküvőre. Tehát akkor sem egy hetedhétországraszóló gigalagzi lenne,de kiszámoltuk, és ha nagyjából olyan lenne mint az álmaimban, akkor a legolcsóbb verzió 1.000.000 Ft.

Na ezen még rágódok egy kicsit.

Azt a válaszolót nem értem,aki azt írta, hogy a baba miatt kell összeházasodni most azonnal?

2009. nov. 12. 21:38
 7/42 anonim ***** válasza:
96%

1. vagyok. Nálam ez elvi, erkölcsi kérdés.

Nem tudnám elfogadni, hogy a gyermekem, ne úgy viselje az apja nevét, hogy az én férjem. Abszolút konzervatív és családpárti vagyok.

2009. nov. 12. 21:42
 8/42 anonim válasza:
100%
Az vagyok,aki felajánlotta a privit.Nos te 2 verziót említettél,vagy gyors esküvő,vagy 1.000.000-ós álomlagzi.Van ám aranyközépút,ahol ott lehet a 60 ember,mindenki jól érzi magát,főleg te,és mégis kevesebb a kiadás.Szóval itt ott meg kell húzni egy két dolgot,és akkor is lehet tökéletes szép esküvőd a 60 emberrel,és talán a fele is elég annak,amit számoltatok!;)
2009. nov. 12. 21:45
 9/42 anonim ***** válasza:
89%

Egy házasság sikere nem függ attól,hogy milyen és mekkora esküvő volt.

Sokan élnek esküvő nélkül együtt,és úgy hiszik,hogy ez nekik is jó így.De talán csak tudat alatt az is van mögötte,ha válásra kerül a sor,akkor esküvő nélkül könnyebb szétdobni a babaruhát.

Ha viszont valaki összeházasodik,az nem csak jogilag teremt tiszta helyzetet( hitelfelvétel stb.),nemcsak a gyerek szempontjából jobb ( nem mindegy az iskolában arról beszélni,hogy anyukának élettársa van,vagy férje),de azt jelenti leginkább,hogy nem egy laza kapcsolat van közöttük,hanem valóban együtt akarnak élni életük végéig a párjukkal. ( még ha ez nem is sikerül minden esetben,de a szándék ez.)Ez erősíti a bizalmat,és a szeretetet is.

Ha nem lesz álomesküvő megbánod-e ?Ha jó lesz a házasságod,boldogok lesztek,akkor szerintem nem.Gondoldvégig az életedet,hány olyan vágyad volt,ami nem teljesült be.Hány miatt vagy bánatos vagy szomorú?

Az embernek nagyon kevés vágya teljesül az életben.És az álomesküvő nem olyan vágy,ami ha nem teljesül, elromolna az életed.

Természetesen neked kell döntened,én csak a véleményemet és tapasztalataimat mondtam el.

Sok boldogságot nektek.

2009. nov. 12. 21:46
 10/42 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen.Mindenkinek!

Nagyon kedves tőletek,hogy szántatok rám pár sornyi időt!

Rágódok tovább. :-)

2009. nov. 12. 21:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!