Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Melyik "utat" válasszam, mostt egy kis, gyors, kétszemélyes esküvő, vagy sok év várakozás után a nagy álomlagzi?
Párommal 2,5 éve vagyunk együtt,nagyon szeretjük egymást. Van egy 6 hónapos kislányunk.Már 1,5 éve megkérte a kezemet.
Aztán elkezdtük szervezni az esküvőt, de már annyira szerettnk volna babát, hoyg megpróbáltuk összehozni,és gondoltuk ha sikerül akkor a baba fontosabb,mint az esküvő.
De mostmár mindketten nagyon szeretnénk, ha összeházasodhatnánk.
NEKI,mindegy milyen esküvőnk lesz, a részleteket nem tartja fontosnak,csak magát a tényt,hogy összeházasodunk. Én gyermekkorom óta naaagy hagyományos lakodalmat szeretnék,szép fehér ruhával,sátorban,mulatós zenével.
Csakhogy, erre jelenleg nincs pénzünk, és várhatóan pár évig nem is lesz (szeretnénk ugyanis elköltözni a csöppke lakásunkból,nem férünk el a gyerekkel).
Valamelyik nap,szóba került,hogy fussunk be az hivatalba, és egyszerűen csak házasodjunk össze mindenféle felhajtás nélkül.
Én is nagyon szeretném, már talán ezt is bevállalnám,csak hogy férj és feleség legyünk.A kérdés csak az hogy megbánnám-e,hogy nem volt olyan esküvőm,mint amilyenről mindig is álmodtam? (Az nem megoldás,hogy legyen most ilyen aztán majd ha lesz pénz akkor egy nagyobb, mert én egyszer csinálok esküvőt, utána az már nem olyan).
De! Ha meg azt választom hogy kivárom azt amíg rendes,megálmodott esküvőnk lehet,akkor ahoz olyan sokat kell várni (hacsak nem szakad ránk hirtelen a lottó 5ös),hogy félek már sosem lesz akkor esküvő.Mert ha tavasszal el tudunk költözni, az totál lenulláz minket, aztán akkor ha megvan a nagyobb ház akkor szeretnénk még egy babát vállalni,hogy együtt nőjenek.
(Plusz járok főiskolára is, most kezdtem el a baba mellett,és azt is be kell még fejeznem.)
Szóval ha most tavasszal nem vállalom a kis szerény 2 fős összeházasodást,akkor még egy 5-6 évig tuti nem lesz nagy lakodalom.
Mit tegyek?
Én a helyetekben MOST tartanék egy gyors (max. 10 fős) esküvőt : legszűkebb családtagokkal minden felhajtás nélkül, polgári szertartás után 1 pezsgős koccintással...
Aztán MAJD pár év múlva lehet egy jóóóóó nagy lagzi, ha anyagilag helyrejöttetek és még mindig vágysz a nagy felhajtásra. (Lehetne az 5. vagy a 10. házassági évfordulón)
Ha ennyire nincs penzetek egy 1 millios lagzira, akkor miert van ra akkora nagy szukseg? Azert tudnal evekig sporolni, lemondani sok mindenrol, hogy egyetlen estet vegig egyetek-igyatok, es a vendegek jot bulizzanak? Hat, en tuti nem adnek ki ezert 1 milliot:))) Ha meg a vendegek majd ossze is dobnak ra a penzt a menyasszonyi tancban, akkor se.
Szerintem menjetek el 2 tanuval, es majd kesobb valamikor buliztok egyet a satoros lagzitokban.
Huha...
Sejtettem,hogy nehéz döntés lesz...
Megbeszélhetném a párommal is, de neki úgyis mindegy. Így meg nem lehet. Családban meg mindenki olyan választ ad ami neki a legjobb lenne (szervezés stb...szempontjából),gondoltam itt objektívebb véleményeket kapok.
Tényleg nem illik gyerekkel fehérruhás esküvőt tartani?
Szerintem inkább várj még.Mi 5 éve vagyunk együtt,van egy 1 éves kislányunk és szeretnénk majd esküvőt,de nem ez a legfontosabb.Nekünk is a hitelek miatt csúszik(de az autóhitel lejár 1.5 év múlva),ráadásul felújítunk a házat,és mivel én nem dolgozom így még kevesebb a pénzünk.Ha szeretitek egymást papír nélkül is fogjátok.
Én mondjuk nem is szeretnék nagy esküvőt(kb.30 fő),templomit meg egyáltalán nem.Természetesen manapság már olyan színű ruhában házasodsz,amilyenben szeretnél,függetlenül attól,van -e gyereketek.Egy dolog ami miatt nem szoktak fehér ruhát venni,ha már volt/voltak házasok.
Amúgy ha nem szállsz el,és tényleg csak azokat a rokonokat hívod meg akikkel jóban vagy és tartjátok is a kapcsolatot ill.a közeli barátokat akkor pl.egy 30 fős esküvőt ki lehet hozni 300-350e-ből.
Mi az esküvőnket "kitűztük" 2012-re...Aztán majd meglátjuk mi lesz...
Amúgy meg a bölcsiben,oviban,iskolában anyu és apu van a gyerekenél...
én is a kis esküvőt választanám, egyrészt a picur miatt, másrészt pedig szerintem nem azért megy az ember lánya férjhez, hogy álomesküvője legyen, hanem mert szereti a párját.
És örülhetsz, hogy a párod így szeret, hogy neki mindegy, milyen esküvő lesz, csak elvehessen. Az unokatesómnak van egy újgazdag építési vállalkozó pasija már lassan 8 éve, és van egy 11 hónapos kisfiuk, de még el sem jegyezte, nemhogy esküvőn törné a fejét. És tudod mit mondott a srác (34 éves) mikor rákérdeztünk? Azt, hogy nincs rá pénze, mert ő akkorát szeretne, ami nagyobb, mint a barátaié volt (egyébként mindenre van pénze, a 7 milliós autótól kezdve a plazmatévén keresztül mindenre.) Szóval, kis esküvő, és legyetek nagyon boldogok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!