Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Akiknek volt templomi esküvője?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akiknek volt templomi esküvője?

Figyelt kérdés

Ti hogyan csináltátok? Mikor tudtatok beszélni a pappal, mise után megvártátok? Csak odamegyünk, és mondjuk, hogy esküvőt szeretnénk? Vagy hogy megy ez?

Ne értsetek félre, régen sokat jártam templomba, hívő is vagyok, de nem igazán beszéltem pappal, ezért nem vagyok benne túl járatos.

2013. szept. 19. 17:33
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Mise után vagy általában van a papoknak fogadó órája ilyenkor is megtudjátok beszélni.

2013. szept. 19. 17:39
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Ez ugy megy hogy amelyik templombe szeretnél menni,ott megnézed a Plébániáján(ált a közelében van) hogy mikor van fogadás és akkor odamész és megbeszélitek a pappal.
2013. szept. 19. 17:42
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a tiszteletes (evangélikus) minden mise után beszél pár szót a hívőkkel, személyesen ismer minket, csak meg kellett kérni, hogy intézzük el. Biztos, hogy találsz telefonszámot a plébániához, felhívod őket és megkérdezed. Szerintem szívesen segítenek... :)
2013. szept. 19. 17:43
 4/15 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi a válaszokat, nekem mindegyik hasznos volt :)
2013. szept. 19. 18:23
 5/15 anonim ***** válasza:
Én mise után megemlítettem neki, és megkérdeztem mi a teendő, hogy kell hivatalosan is intézni. Aztán fogadási időben bementem és a sekrestyés néni felírta az adatokat, utána meg már a jegyesoktatásra mentünk, mikor szólt a pap.
2013. szept. 19. 22:21
 6/15 anonim ***** válasza:
mise után odamentünk és elmondtuk a dolgot :) aztán telefonon egyeztettük a többit! :)
2013. szept. 20. 09:21
 7/15 A kérdező kommentje:
Ok,akkor látom, nincs mitől tartani, elég egyszerűnek tűnik :)És mikor odamentetek hozzá, akkor hogy köszöntetek neki? Én még annak idején úgy tanultam,hogy papnak "Dícsértessék"-et kell köszönni. Ti is így mentetek oda, vagy csak simán köszöntetek, ahogy másoknak?
2013. szept. 20. 09:47
 8/15 A kérdező kommentje:
Ja igen, azt még elfelejtettem megkérdezni, hogy hány alkalom a jegyesoktatás általában?
2013. szept. 20. 09:47
 9/15 anonim ***** válasza:

Fogadóróára mentünk oda.

Két alakalom volt a jegyesoktatás, ebből a második a próba volt. Az elsőn pedig mindent átbeszéltünk. Egy nagyon szimpatikus fiatalos pap adott össze minket. Rögtön felajánlotta a tegeződést. Nagyon jó élmény volt az oktatás

2013. szept. 20. 09:57
 10/15 anonim ***** válasza:
Vagy mise után mész oda, vagy értesítőkben, honlapon, templom bejáratánál levő faliújságon stb. ki szokták írni, hogy mikor van a plébániai hivatali idő, amikor ilyen dolgokat is intéznek. Vagy még egyszerűbb: telefonon hívd fel és úgy beszéljetek meg időpontot.
2013. szept. 20. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!