Lehet úgy templomi esküvője egy párnak, ha csak egyikőjük van megkeresztelve?
Így nem. Elvileg.
Bár hallottam már több helyről, hogy pénz beszél, kutya ugat és olyan is esküdött már templomban, aki nem volt megkeresztelkedve.
De egyébként alapfeltétele a keresztelkedés, tehát az nélkül nem lehetne templomba esküdni. Sőt, ha emlékeim nem csalnak, talán még az elsőáldozás is kell, de abban nem vagyok biztos. Régen bérmálkozónak is kellett lenni, de ma már nem kell hozzá.
Ha református az illető nem igazán kell áldozás... katolikusoknál minden ilyen van.
Ismerőseimmel a katolikusok még az egyházi adót is ki akarták fizettetni 10 évre visszamenőleg.
Gondolj bele! A keresztény templomok azért vannak, hogy a hívők ott lelki életet éljenek, és Isten színe előtt fogadjanak örök hűséget. ( igaz ez nem mindig sikerül, mármint az örök hűség, de ez nem is érdekes).
A hívők! Ha nem vagy megkeresztelve, nem vagy hívő, mi keresnivalód van a templomban? Ha még is ott akarsz esküdni, akkor meg kell keresztelkedned. De ha nem vagy hívő, mi a fenének akarsz megkeresztelkedni?
Esküdözni polgári esküvőn is lehet. Az is hasonló, és azt sem tartják be mindig. Az én szüleimnek csak polgárijuk van, és együtt vannak, szeretik egymást. Csak a ceremóniáért nem kell hazudni. Mert ha valóban van Isten, akkor az úgy is tudja, hogy csak kamu a keresztelkedésed, és megbüntet rendesen. Keresztelkedés nélkül is lehetsz igaz, jó ember. És ha tényleg van Isten, akkor ha rendes ember voltál életedben, nem hiszem, hogy megbüntet, mert akkor a rengeteg más vallású embert is meg kellene büntetnie, amit ugye az igazságos isten nem tesz meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!