Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom is és én is katolikusak vagyunk. Nagyon szeretnék templomi esküvőt, nekem ez az első az életemben, de sajnos neki már volt templomi esküvője. Hogyan lehet megoldani, h temlomban is összeadjanak minket?
Hát, annyira nem értek a katolikus törvényekhez meg szokásjogokhoz, de egyik barátnőm szülei anno épp ilyen cipőben jártak, nem akarták őket összeadni katolikus templomban, katolikus szertartás szerint, mert a vőlegény (most már férj és apa :P) más felekezetbe tartozott, kvázi evangélikus volt. Mi lett? A menyasszony (most már feleség és anya) átkeresztelkedett evangélikussá.
Mondjuk nekik nyilván nem volt akkora jelentősége ennek a hovatartozásnak... Csak mint példát, és egy lehetséges megoldást, ajánlottam.
Szia! Én ugyanebben a cipőben járok, csak fordítva. Nekem volt már egyszer templomi esküvőm, sajnos.
Én is katolikus vagyok, s lehet érvényteleníttetni a házasságkötést, ha megfelelő indokod van rá. Nekem volt indokom, kb 3 hónapja adtam be a kérelmet. A megyei szentszéknek kell címezni, s meg kell adni tanúkat is, akik az állításaidat igazolják. Lehet lesz szembesítés is. Elég hosszadalmas...
Mi megtartottuk a polgári esküvőt egy hete, s várjuk az értesítést a szentszéktől.
Szerintem kérdezd meg a helyi papot is, hogy nálatok pontosan milyen dokumentumok szükségesek az érvénytelenítéshez. Az átfutási idő kb. 6 hónap.
Sajnos valóban egyházi bíróságon kell kérnie a párodnak az érvénytelenítést.A 6 hónapon túl,anyagi vonzata is van a dolognak.Megfelelő indok kell hozzá pl. éretlenek voltak a házasságkötéskor,a volt házastárs kizárta a gyermekáldást stb.Mindezt tanúkkal is bizonyítani kell.
A férjem református,polgári esküvője volt,ezt is érvényesnek fogadja el a katolikus egyház.A jegyesoktatáson derült ki,hogy ez akadály(nem tudtam).Azt mondta a pap,hogy miért nem hazudtunk,hogy nőtlen,akkor összeadott volna.Ezek után nem volt kedvünk egyházi bírósághoz fordulni.
Az egyik kolléganő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!