Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Szerintetek ez jó ötlet?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek ez jó ötlet?

Figyelt kérdés

Arra gondoltunk, hogy esküvőre a menü a következő lenne:


-Leves

-2. fogás: mikor odaadjuk mindenkinek a meghívót felsorolnánk 3 ételt, amiből lehetne választani és megkérdeznénk, ki mit enne szívesen. Ha ezeket az infókat összegyűjtöttük elküldenénk az étteremnek, hogy a 60 főből hány 1-es étel, hány 2-es és hány 3-as ételt szeretnénk rendelni. Azért gondoltunk erre, mert ahol fogjuk tartani a lagzit iszonyatosan nagy adagokat adnak és az ember utána így is órákig eltelik, szóval ha nem muszáj, nem fizetnénk ki egy csomó pénzt azért, hogy megmaradjon minden az asztalokon.

-Éjféli menü: Töltött káposzta és marhapörkölt galuskával


Persze emellett még lenne aprósüti, pogácsa (sajtos és tepertős), gyümölcsök és a torta.


2013. szept. 19. 12:48
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Nem csak az, hanem túl sok féle étel volt azért maradt meg olyan sok.
2013. szept. 19. 13:09
 12/19 anonim ***** válasza:
Ez megint közvetve a szakács hibája akinek meg kellett volna mondania a párnak hogy ez így pazarlás és felesleges, kár ennyi fajta étel.
2013. szept. 19. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/19 anonim ***** válasza:
62%

Apósom esküvőjén... működhetett volna. Listát vezettek arról, hogy ki mit kért, úgyhogy ebből nem volt fennakadás, a pincérek az ültetőkártyák alapján hozták mindenkinek az ételt.

Az volt vele a gond, hogy nem volt egyformán finom. Itt mindhárom fogásból háromféle volt, és egy idő után azt szemezgették a vendégek, ki mennyire volt szerencsés egy-egy fogással. Én az előételt eltaláltam (Padlizsánsaláta. A levesek nem voltak finomak.), de a főfogást nem, mert iszonyú fűszeres volt a hal. Az volt a szerencsés, aki kacsacombot kért, mert az jól sikerült. A pörkölt sem lett volna jó választás, mert mócsingos volt benne a hús...

Szóval működhet, csak arra figyelj, hogy mindent nagyon jól csináljanak meg a szakácsok. Csak így lehet mindenki elégedett azzal, amit kap.

2013. szept. 19. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/19 anonim ***** válasza:
33%
Szerintem nagyon jó ötlet én ki nem állhatom a többszemélyes tálas megoldást. A férfiak általában kiveszik az összes húst, nekünk nőknek meg marad a gomba, ha meg udvariasak és elsőnek szedhetünk akkor is majd kinézik. (Nem rosszból csak már sokszor előfordult velem ilyen.)
2013. szept. 19. 14:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/19 anonim ***** válasza:

Élből 2 probléma is van a menüvel:


- az előre kiválasztás nem jó ötlet. Senki sem tudhatja 6 hónappal előre, hogy aznap épp a paprikás csirkét vagy épp a füstölt spenótos lazacot fogja-e kívánni. Hülyeség előre eldöntetni az emberekkel.


- az éjféli menü, bár tudom, hogy falun ez a divat, nagyon nem jó. Manapság nem véletlen, hogy inkább hidegtálak, szendvicsek, salátabár és hasonlók a népszerűek éjféli csemege gyanánt, amiből korlátlanul válogathatnak a vendégek - ilyenkor már nem kíván az ember nehéz, zsíros ételeket. Ráadásul a vegetáriánus vendégek a fent említett ételekből nem tudnak fogyasztani, sem a diétázók, allergiások/érzékenyek. Rájuk is érdemes lenne gondolni.


Még valami: jó étteremben nem marad meg sok extra étel, a szakmájuk része, hogy 10-20% felesleggel kikalkulálják a fogyasztást. A pazarlás nekik sem és a vendégeknek sem érdeke. Lehet, hogy te már találkoztál olyannal, ahol sok megmaradt, de ez ritka.

2013. szept. 19. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/19 anonim ***** válasza:

nem tudom, írták-e, de nekem az miatt nem tetszik, mert egyrészt nem tudhatom, mit szeretnék enni majd X idő múlva, másrészt ilyenkor az ember látványra választ. Ha nekem jobban tetszik a szomszéd tányéra, már veszett ügy...

Én tálakat kérnék a helyedben, de mindenkire egyformán számolva. Pl. lehet rajta rántott hús, rántott-töltött hús, sülthús, natúr szelet, gomba vagy sajt, vagdalt. Éjfélre meg vagy töltött káposzta, vagy pöri, és a vacsiról megmaradt húsok visszatálalása majonézes salival vagy/és kenyérrel.

2013. szept. 19. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/19 anonim ***** válasza:
Nálunk is közös tál volt, igaz volt mai megmaradt, viszont azt éjfélkor a töltött káposzta mellé visszatálalták.
2013. szept. 19. 15:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/19 anonim ***** válasza:
Ha ennyire aggódsz, a meghívók átadásánál rákérdezhetsz, milyen ételeket szeretnek. Így láthatod a végén, milyenek az arányok, és az alapján könnyebb összeállítani a vegyestálakat. Pl. kijön eredménynek, hogy 10 emberből 6 szereti a csirkét, 2 inkább a sertést, 2 mindkettőt, és amúgy a 10 emberből 7 örülne rántott sajtnak és gombának is. Ez alapján lehet olyan tálat kitenni, amin van egyféle sertésszelet, 3 különböző csirés étel, valamint rántott sajt és zöldségek is. Persze minden tálon minden ételből a megfelelő mennyiség. :) Így talán kevesebb a maradék, és mindenki talál a kedvére valót.
2013. szept. 19. 17:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/19 anonim ***** válasza:

Mi úgy csináltuk,hogy az étterem csinált egy röviditett étlapot,3 féle levessel,4 féle főétellel.

Szertartásoknak 5kor vége volt,akkor átsétáltunk az étteremben,mindenki leadta mit kér,majd elmentünk a vendégekkel közös fotózásra,ami 1 óra volt.Addig az étterem elkészitette a vacsit.

2013. szept. 20. 09:07
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!