Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Szerintetek ez a menü jó egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek ez a menü jó egy lagziba?

Figyelt kérdés
Újházy tyúkhúsleves, töltöttkáposzta, birkapörkölt, sűlt húsok; sütemények és egy háromemeletes menyasszonyi torta.
2013. aug. 18. 21:10
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
100%

Ahol én voltam utoljára lagziban, hasonló volt a menü.

Érkezéskor pogácsa, sós aprósütemény.

Tyúkhúsleves - tálakban, mindenki annyit szedett, amennyit akart.

Pörkölt, galuskával, salátával.

Vegyes sültes tál. - ezen volt rántott hús, fokhagymás sült, sajttal töltött csirkemell, rántott gomba, sajt. Kétféle köret, rizs és petrezselymes krumpli, saláta (uborka és káposzta, de a vegyesvágott is nyerő).

Éjfélkor jött a töltött káposzta.

Ami nekem nagyon tetszett, hogy az étkezés végén hideg gyümölcsöket tettek ki a krémes, édes sütemények mellé, nagyon nagy sikere volt. A sok nehéz étel után nagyon jó volt a hideg gyümölcs.

Mire felszolgálták a tortát, addigra kicsit segítette az emésztést a gyümölcs.

A hagyományos jó és finom, de gondoljatok a gyerekekre, epe, esetleg gyomorproblémás emberekre is. Ezek tömény, nehéz ételek, esetleg a sült húsos tálak mellett lehetne 2-3 fajta salátát is felszolgálni.

2013. aug. 18. 22:20
 32/36 anonim ***** válasza:
92%

Menu egyhangu egeszsegtelen es borzaszto unalmas zsiros.

Se zoldseg se salata ha nyari lagzi senki nem kivanja a forro levest zsiros porkoltet keresni fogjak a konnyu eteleket rantot hus nem konjyu se a birka.

2013. aug. 18. 22:23
 33/36 anonim ***** válasza:
100%

Itt én is éhen maradnék.. :( A vegásokra miért nem gondoltok? Én ugyan nem vagyok az, de SZÁMOMRA ez mind undorító, zsíros étel. Gondolhatnátok az idősebbekre is, nem feltétlenül tesznel jót a gyomruknak ezek az ételek.

Egyébként marha jó hogy ötleteket vársz, de amit mindenki javasolt, az sz*r. Mi a búbánat választ vársz? Ha véleményeket kérdeztél, fogadd el.

2013. aug. 18. 22:32
 34/36 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Ezt találtam neked. Itt nagyon jó lakodalmas menüsorok vannak, talán nyertek egy kis ötletet belőle és tudtok variálni.

Olyan lagziban is voltam, ahol a pörkölt,nokedli kombó helyett sült kacsa volt párolt káposztával. Isteni finom volt, nagy sikerrel.

A menüsornál nem mindegy, hogy milyen lesz maga az esküvő. Ha az ételek között a vőfély, násznép köszöntőket mond, van idő pihenni, de ha 2 óráig csak "nagy zabálás" lesz, számoljatok azzal, hogy mire kiér a sültes tál, mindenki jóllakott. A lagzikban a vendégek hangulatát nagyban meghatározza az ételek mennyisége, minősége, senki sem szerénykedik.

Ha sok marad a tálakon, 10 óra felé ezt újra ki szokták tenni, esetleg ekkor lehetne mellé hidegtálakat, majonézes salátákat is felszolgálni, svédasztalos rendszerben.

Ismétlem, a hagyományos finom, pont azért vált hagyományossá, mert nagy mennyiségben készíthető, és a nagy átlag szereti. De nem kell mereven ragaszkodni hozzá, lehet finomítani a dolgot. (A birkahúsos dolgot is megértem, apukám szabolcsi, ott hagyományos lakodalmi étel a birkából készült töltött káposzta, amit bográcsban vagy üstben főznek.)

2013. aug. 18. 22:38
 35/36 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen egyetértek az előttem szólóval -32- habár, kissé azt a benyomást tette, hogy nem hazánkbéli, tehát mit is tud arról, hogy Hajdúságban mi a szokás. (bocs, ha nem így van)

Az a szokás, még ma is, hogy a lakodalomban pukkadásig etetik a népet hússal, mert ahol nincs elég hús, az nem is elég "gazdag" lakodalom, azt pedig senki sem szeretné, ha sajnálkoznának rajta. Többszörösen el van túlozva a vendéglátás, és ennek a legkönnyebb kifejezése a hússal teli étkek. Nekem számtalan rokonom odavalósi, innen tudom, hogy bizony ez így működik, a mai napig is.

Hús, hús, hús... és persze zsír, zsír, zsír, mert ez együtt jár:)

De ezt meglehet bocsátani, nagyon régről származik ez, mikoris a húsfogyasztás tényleges fokmérője volt a vagyoni helyzetnek, és ezt kihangsúlyozni a legjobb alkalom volt a lakodalom. Még az is fogösszeszorítva túltett a lehetőségein, akinek erre nem is volt módja, nem hasonlít ez a napjainkab hitelből lebonyolított többszáz fős belvárosi esküvőkre?

2013. aug. 18. 22:49
 36/36 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt nehéz, minden étel zsíros, telítő! Gondolj bele, hogy sok ember ezt nem engedheti meg magának az egészsége vagy az alakja miatt

Másrészt nem ünnepi, én ennél egy szerda délután különb vacsorát rittyentek össze. Nem szeretem ezeket a "hagyományos" menüsorokat, mert már a jó öreg kommunizmusban gyerekkoromban halálra untuk őket a vasárnapi ebédnél. Annyi változatos, finom, egészséges étel van a világon...

Harmadrészt kevésnek találom a választékot

Negyedrészt a vegetáriánusok mit esznek majd?

2013. aug. 19. 15:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!