Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Jövő évi esküvőnkre szeretnék...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jövő évi esküvőnkre szeretnék már most leszerződni egy dekorossal. Mire figyeljek? Jótanácsok?

Figyelt kérdés

2013. júl. 27. 11:43
 1/8 anonim ***** válasza:
95%
Ne hagyd, hogy rád erőltesse a maga ízlését. Nálunk egy jelölt próbált minket terelgetni, hogy szerinte milyen színek menők, de én utáltam azokat. Például végig erőltette, milyen jól mutat a zöld szín, amit én nem szeretek. A másik pedig, hogy szerintem ne menj bele a lufis dekorációba. Az a legolcsóbb a dekoratőrnek, de ugyanannyi pénzt elkér, mintha a drágább anyagokkal dolgozna. Szerintem csodaszép a fényfüzér, én ajánlom neked.
2013. júl. 27. 11:47
 2/8 anonim ***** válasza:
91%

Én is úgy gondolom, ahogy az első. A dekorosok legtöbbjének vannak alapjai úgymond. Neki a legegyszerűbb és legolcsóbb azokat felhasználni nálad is. Ha tetszik, rendben van, de ha nem, akkor makacsul ragaszkodj a saját elképzelésedhez és ne engedj belőle!

Olyanokban hallgathatsz rá, hogy pl. egyik alapszínnek a barackot képzelted el, de nem tudod mi legyen a másik. Ezekben a profibbak nagyon jók! Kommunikáljatok, mondja el az ötleteit, terveit, te pedig merj rá nemet mondani, ha nem tetszik! Szerintem ez a legfontosabb. Illetve az elképzeléseid alapján tudjatok előre megállapodni (írásban lefektetve) a végösszegről, ne érjen meglepetés a végén.

2013. júl. 27. 12:04
 3/8 anonim ***** válasza:
71%
Ránk nem erőltetett a dekoros semmit, megkérdezte, milyen színekben gondolkodunk, milyen összhatást szeretnénk elérni, mondott alternatívákat. Egy jó dekoros nem próbál meggyőzni, vagy rávenni téged olyanra, amit nem is te akarsz valójában, rád bízza, esetleg véleményt mond 1-2 ötletre, hogy miért ne legyen úgy, (nehéz kivitelezés, nem tartós, stb.).
2013. júl. 27. 14:03
 4/8 anonim ***** válasza:
70%

Egyetértek az előttem szólóhoz.

Egy dekorosnak (vagy bármilyen szolgáltatónak) a Te kívánságaid szerint kell megalkotni mindazt, amit Te szeretnél. Nem engedheted meg, hogy bármire is rábeszélje, ha Te azt nem akarod, vagy bármiről is lebeszéljen, ha csak nehezen vagy nagyon költségesen valósítható meg, vagy éppen abban az időszakban, vagy helyre nem ajánlja. Tehát, tanácsokat adhat, ahogy én is, mint esküvőszervező, de nekünk, szolgáltatóknak nem a saját esküvőnket kell megszerveznünk, hanem az aktuális jegyespárét!

Ez nagyon fontos, erre figyeljetek, akár a helyszín választásnál is. Azon múlik az esküvő nagy része, utána a többi.

De amire még szeretném felhívni a figyelmedet, hogy ne a dekoráció foglalása legyen az első!

Megvan már az időpont? És a helyszín? Tudjátok, mekkora költségkeretből tudtok majd gazdálkodni? Megvan az egész esküvő költségtervezete?

Ha ezekre a kérdésekre igen a válasz, akkor mehet a foglalás, addig nem igazán.

Természetesen ez csak egy jó tanács, és pont ez ilyenek miatt tartok egyébként személyes konzultációkat, mert sokan teljesen más sorrendben kezdik el, és a végén akár többször kell majd módosítani a dolgokon, amiket a szolgáltatók nem nagyon szeretnek.

Nekem ezek lennének a tanácsaim, és ha még lenne kérdésed, keress meg nyugodtan privátban!

További szép napot!

2013. júl. 28. 15:58
 5/8 anonim ***** válasza:
66%

Azért az nem igaz, hogy nem szabad semmiben "engedni" a dekorosnak. Ha jó a dekoratőr, akkor olyan tanácsokat mond, amik szebbé teszik a végeredményt. Tudom, hogy a megrendelő ragaszkodik az elképzeléseihez, ami egy bizonyos szintig jó is, de azt is látni kell, hogy aki jó a szakmájában, az a tapasztalatai alapján sok olyan apróságot észrevesz, amit a megrendelő nem.

Hogy mire figyelj? Az első és legfontosabb: írott, részletes és mindent magában foglaló szerződés. Legyen benne az alkalmazott eszközök (kaspók, futók, székszoknya stb.) típusa, színe, darabszáma, a virágok mennyisége, típusa, színe. Az időpontokat is rögzítsétek: hánykor érkezik, kezdi meg a munkát, mikor adja át a helyszínt és kinek (szervező, pár, örömanya stb.), mikor jön bontani. Milyen felelősség terhel titeket az eszközökben esett károkért, mennyit kell fizetnetek, ha ez vagy az tönkremegy. Elsőre ennyi jutott eszembe, de biztos lesznek még ötletek. :)

2013. júl. 29. 07:01
 6/8 anonim ***** válasza:
Csak annyit mondanék az első válaszolónk, hogy a lufi dekor igen drága, mivel a hélium iszonyat áron van kereskedői viszonylatban, és a lufik, amiket felhasználnak sem a tescoból vásároltak. Az anyagdekor az, amin nagyot lehet szakítani, mivel azt nagyon olcsón meg lehet venni nagykerből és újra fel is lehet használni.
2013. júl. 31. 09:43
 7/8 anonim ***** válasza:
Sajnos ez a módi itthon. Nem ért hozzá, de megmagyarázza, hogy lehúzás/átverés, miközben fogalma sincs róla, hogy az adott összeg miből tevődik össze. Volt már erről itt szó, de sajnos nem mindenki értette meg, hogy attól, hogy valami "drága" nem feltétlenül átverés. Nem kell a szolgáltatóról egyből a rosszat feltételezni. Álljunk neki úgy, hogy tisztességes hasznot remél abból amiért dolgozik. :)
2013. júl. 31. 09:49
 8/8 anonim válasza:
Járj utána h kit bízol meg. Az asztaldíszünk beillett volna egy ravatalozóba is.. Ispán Márta "munkája".. :-( :-( :-(
2015. ápr. 19. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!