Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jövő évi esküvőnkre szeretnék már most leszerződni egy dekorossal. Mire figyeljek? Jótanácsok?
Én is úgy gondolom, ahogy az első. A dekorosok legtöbbjének vannak alapjai úgymond. Neki a legegyszerűbb és legolcsóbb azokat felhasználni nálad is. Ha tetszik, rendben van, de ha nem, akkor makacsul ragaszkodj a saját elképzelésedhez és ne engedj belőle!
Olyanokban hallgathatsz rá, hogy pl. egyik alapszínnek a barackot képzelted el, de nem tudod mi legyen a másik. Ezekben a profibbak nagyon jók! Kommunikáljatok, mondja el az ötleteit, terveit, te pedig merj rá nemet mondani, ha nem tetszik! Szerintem ez a legfontosabb. Illetve az elképzeléseid alapján tudjatok előre megállapodni (írásban lefektetve) a végösszegről, ne érjen meglepetés a végén.
Egyetértek az előttem szólóhoz.
Egy dekorosnak (vagy bármilyen szolgáltatónak) a Te kívánságaid szerint kell megalkotni mindazt, amit Te szeretnél. Nem engedheted meg, hogy bármire is rábeszélje, ha Te azt nem akarod, vagy bármiről is lebeszéljen, ha csak nehezen vagy nagyon költségesen valósítható meg, vagy éppen abban az időszakban, vagy helyre nem ajánlja. Tehát, tanácsokat adhat, ahogy én is, mint esküvőszervező, de nekünk, szolgáltatóknak nem a saját esküvőnket kell megszerveznünk, hanem az aktuális jegyespárét!
Ez nagyon fontos, erre figyeljetek, akár a helyszín választásnál is. Azon múlik az esküvő nagy része, utána a többi.
De amire még szeretném felhívni a figyelmedet, hogy ne a dekoráció foglalása legyen az első!
Megvan már az időpont? És a helyszín? Tudjátok, mekkora költségkeretből tudtok majd gazdálkodni? Megvan az egész esküvő költségtervezete?
Ha ezekre a kérdésekre igen a válasz, akkor mehet a foglalás, addig nem igazán.
Természetesen ez csak egy jó tanács, és pont ez ilyenek miatt tartok egyébként személyes konzultációkat, mert sokan teljesen más sorrendben kezdik el, és a végén akár többször kell majd módosítani a dolgokon, amiket a szolgáltatók nem nagyon szeretnek.
Nekem ezek lennének a tanácsaim, és ha még lenne kérdésed, keress meg nyugodtan privátban!
További szép napot!
Azért az nem igaz, hogy nem szabad semmiben "engedni" a dekorosnak. Ha jó a dekoratőr, akkor olyan tanácsokat mond, amik szebbé teszik a végeredményt. Tudom, hogy a megrendelő ragaszkodik az elképzeléseihez, ami egy bizonyos szintig jó is, de azt is látni kell, hogy aki jó a szakmájában, az a tapasztalatai alapján sok olyan apróságot észrevesz, amit a megrendelő nem.
Hogy mire figyelj? Az első és legfontosabb: írott, részletes és mindent magában foglaló szerződés. Legyen benne az alkalmazott eszközök (kaspók, futók, székszoknya stb.) típusa, színe, darabszáma, a virágok mennyisége, típusa, színe. Az időpontokat is rögzítsétek: hánykor érkezik, kezdi meg a munkát, mikor adja át a helyszínt és kinek (szervező, pár, örömanya stb.), mikor jön bontani. Milyen felelősség terhel titeket az eszközökben esett károkért, mennyit kell fizetnetek, ha ez vagy az tönkremegy. Elsőre ennyi jutott eszembe, de biztos lesznek még ötletek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!