Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Esküvőre süteményt vinni?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Esküvőre süteményt vinni?

Figyelt kérdés
Itt olvastam hogy esküvőre a vendégek viszik a süteményt, tortát. Én ilyet még életemben nem hallottam, nem is voltam ilyen lagziban, pedig voltam már rengetegben életem során. Hogy hogy a vendégek viszik? Mikor meghívnak akkor szólnak hogy nekem kell majd vinnem, vagy honnan tudom hogy náluk az a szokás? És ha nem viszek, akkor nem is ehetek sütit, tortát? Esküvő előtt bemegyek egy cukrászdába, ott megveszem és viszem a kocsiban, esetleg a kánikulában? Hol vagy hogyan adom oda? Mindenki azt eszi amit visz? Aki tudja írja már legyen szíves, mert én még ilyenről nem hallottam sosem, nem is voltam ilyen lagziban soha.
2013. jún. 28. 22:42
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
82%
Én eddig egy esküvőn voltam életemben, de számunkra (vidéken) természetes, hogy mindenki visz tortát és süteményt. Persze aztán mindenki ehet mindenkiéből, nincs semmilyen felcímkézés... Az szerintem egyszerre volna kellemetlen és hangulatgyilkos is. Persze nem kötelező, de felénk szokás a torta ajándékba. (:
2013. jún. 28. 23:59
 12/21 anonim ***** válasza:
88%
Nyugodtan kérdezd meg a meghívóidtól, hogy mi a szokás.
2013. jún. 29. 00:13
 13/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, igazatok van, inkább megkérdezem. Eddig még nem voltam ilyen lagziban, de ezután meg fogom kérdezni mindig!:)
2013. jún. 29. 00:38
 14/21 anonim ***** válasza:
53%

Régebben szokás volt, de már senki nem hoz manapság nálunk...

De van olyan csakád ahol igen.

Neked nem kell:)

Mindenki nem szokott vinni...ezek általában sajátkészítésű torták, vagy különlegesek (barbi szoknyája a torta..stb)

2013. jún. 29. 09:17
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

A tortát a vendégek a párnak viszik el, akik aztán a többi süteménnyel együtt elviszik a lagzi helyszínére. Vagy a vendégek abból a cukrászdából rendelik a tortákat, ahonnan a többi süteeményt rendeli a pár és akkor a cukrászda viszi ki.

A tortákat az étteremben felszeletelik és tányérokra teszik őket. Minden tortából kerül minden tányérra. A tányérokat aztán az asztalokra teszik a megfelelő időben.

Vagy olyat is láttam már, hogy volt külön tortás asztal, ott voltak a felszeletelt torták és mindenki magának vett, abból a tortából, ami szimpatikus volt neki, nemcsak abból, amit ő ajándékozott.

2013. jún. 29. 13:39
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is divat a torta vitel, de inkább úgy hogy beszélnek a párral, hogy honnan rendelik ők a tortákat és süteményeket és mi is ott rendelünk, és együtt mindenkiével kiszállítják, így mi nem visszük a melegben stb.. hanem csak kifizetjük. Pl a mi esküvőnkön is így volt, volt aki még meg is kérdezte hogy milyet rendeljen, és svéd asztal volt a tortáknak mindenki abból evett amiből akart, és hazára vegyesen csomagoltunk mindenkinek. Az a legegyszerűbb ha jönnek meghívni titeket az esküvőre, akkor kérdezz rá, hogy náluk hogy szokás. Mert itt amennyien vagyunk annyi féle verzió van, úgyhogy jobb ha tőlük tudod meg.
2013. jún. 29. 14:33
 17/21 anonim ***** válasza:
Nálunk ez úgy működik, hogy teszem azt az esküvő délután 4-kor van a városházán, de a meghívóban az áll ugye, hogy 2-kor van a gyülekező a lányos háznál. Ott van egy kis hidegtálas csipegetés, beszélgetés, készülődés. Na ott akkor szoktuk odaadni a tortát, amit majd a többivel együtt valaki elszállít a lakodalom helyszínére.
2013. jún. 30. 13:26
 18/21 anonim válasza:
Én egy Pest megyei városban élek, a naszajandekon kívül tortát, pezsgőt szokás vinni A vendég nem MAGÁNAK viszi a tortát hanem a párnak, de mivel felszolgálásra kerül így ő is eszik belőle .Én azon csodalkozok hogy te még ilyet nem hallottál,ez a protokollhoz tartozik leszámítva kivételes eseteket Süteményt nem kell vinni,de lehet aki akar
2015. jún. 7. 07:04
 19/21 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez a szokás. Persze meg is szoktak kérni rokonokat, hogy süssenek konkrét sütiket, de mindenki süt egyébként is. Plusz valamilyen torta. Mondani sem kell. A sütiket tányérokra rendezik, mindenből jusson mindenfelé. Természetesen nem ab
2015. jún. 23. 20:51
 20/21 anonim ***** válasza:
*Természetesen nem abból eszik csak az ember, ami visz.
2015. jún. 23. 20:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!