Szabadtéri sütögetésre szeretnék süteményt vinni. Ötletek?
Könnyen szállítható, lehetőleg mutatós sütemény kellene, ami bírja a meleget. Előny lenne, ha nem 3 óráig tartana az elkészítése, mert elég nagy adagot sütnék:)
Az ötleteket előre is köszönöm! :)
Zabos süti?
Hasonló, mint a Győri édes Zabfalat, de finomabb, mert házi :) Nem sok minden kell hozzá, csak zab, egy kis méz, fahéj, lehet bele tenni tojást (én néha szoktam, ha nem áll össze a tésztája rendesen), és gyümölcsdarabokat. Sütőpapírba kis lapos formákat csinálsz és kb. 20 perc alatt megsütöd.
Ha érdekel, a pontos receptet is elküldöm :)
Én ezt szoktam csinálni sütögetésekhez :)
Nálam az ostyás süti a nyerő. Nem kell sütni, az a legjobb benne. És mindig sikert arat :)
Hozzávalók:
25 dkg vaj
2 csomag vaníliás vagy csokis puding
20 dkg porcukor
2 ek. kakaó (nem instant)
2 tojás elhabarva
6 lap ostya (egy csomag)
tetszés szerint dió, mazsola, én személy szerint imádom felkockázott zselés cukorral, egy csomagot szoktam bele tenni
A vajat vízgőz fölött kell megolvasztani. Ha megolvadt, mehet bele a porcukor (eléggé érdekes állaga lesz, de nem kell megijedni). Utána megy bele a pudingpor, tojcsi, és a kakakó.
Az ostyát össze kell törni, de nem morzsásra.
A krémet össze kell keverni az ostyával. Először elég ijesztő, hogy olyan sűrű a krém, de nagyon jól el lehet keverni az ostyával. Én egy nagy tálban szoktam összekeverni, meg megy bele a zselés cukor.
Folpack-kal kibélelt őzgerincbe kell lapigatni, úgy, hogy a folpack be is takarja majd a tetejét. Ne alufóliát használj, mert az életbe nem vakarod le róla.
Ezt így be szoktam tenni pár órára a hűtőbe, és amikor megdermed, szeletelem, kb. másfél, 2 cm vastagra.
Isteni finom.
Nagyon szépen köszönöm az ötleteket mindenkinek!
A diós kosárkán erősen elgondolkodtam, mert nagyon szeretem, de sajnos nincs kosárkaformám, és nem is nagyon lehet kapni (külföldön élek). De most, hogy eszembe jutott, ha legközelebb megyek haza, mindenképpen veszek:)
Végülis találtam egy ilyet:
[link] szerintem ezt fogom elkészíteni.
Ha valaki még tudna annyiban segíteni, hogy kb. 20 emberre hányszoros adagot csináljak, örülnék. Gondolom minimum duplát, de talán tirplát vagy többet is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!