Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szabadtéri sütögetésre szeretn...

Szabadtéri sütögetésre szeretnék süteményt vinni. Ötletek?

Figyelt kérdés

Könnyen szállítható, lehetőleg mutatós sütemény kellene, ami bírja a meleget. Előny lenne, ha nem 3 óráig tartana az elkészítése, mert elég nagy adagot sütnék:)


Az ötleteket előre is köszönöm! :)


2013. jún. 6. 17:20
 1/5 A kérdező kommentje:
Még valami: muffin, brownie és amerikai csokis keksz kizárva, a hideg ráz ezektől :)
2013. jún. 6. 17:21
 2/5 anonim válasza:
100%

Zabos süti?


Hasonló, mint a Győri édes Zabfalat, de finomabb, mert házi :) Nem sok minden kell hozzá, csak zab, egy kis méz, fahéj, lehet bele tenni tojást (én néha szoktam, ha nem áll össze a tésztája rendesen), és gyümölcsdarabokat. Sütőpapírba kis lapos formákat csinálsz és kb. 20 perc alatt megsütöd.

Ha érdekel, a pontos receptet is elküldöm :)

Én ezt szoktam csinálni sütögetésekhez :)

2013. jún. 6. 17:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
linzer ,díos kosárka , sajtos rúd ,
2013. jún. 6. 17:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nálam az ostyás süti a nyerő. Nem kell sütni, az a legjobb benne. És mindig sikert arat :)


Hozzávalók:


25 dkg vaj

2 csomag vaníliás vagy csokis puding

20 dkg porcukor

2 ek. kakaó (nem instant)

2 tojás elhabarva


6 lap ostya (egy csomag)

tetszés szerint dió, mazsola, én személy szerint imádom felkockázott zselés cukorral, egy csomagot szoktam bele tenni


A vajat vízgőz fölött kell megolvasztani. Ha megolvadt, mehet bele a porcukor (eléggé érdekes állaga lesz, de nem kell megijedni). Utána megy bele a pudingpor, tojcsi, és a kakakó.

Az ostyát össze kell törni, de nem morzsásra.


A krémet össze kell keverni az ostyával. Először elég ijesztő, hogy olyan sűrű a krém, de nagyon jól el lehet keverni az ostyával. Én egy nagy tálban szoktam összekeverni, meg megy bele a zselés cukor.

Folpack-kal kibélelt őzgerincbe kell lapigatni, úgy, hogy a folpack be is takarja majd a tetejét. Ne alufóliát használj, mert az életbe nem vakarod le róla.

Ezt így be szoktam tenni pár órára a hűtőbe, és amikor megdermed, szeletelem, kb. másfél, 2 cm vastagra.

Isteni finom.

2013. jún. 6. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm az ötleteket mindenkinek!

A diós kosárkán erősen elgondolkodtam, mert nagyon szeretem, de sajnos nincs kosárkaformám, és nem is nagyon lehet kapni (külföldön élek). De most, hogy eszembe jutott, ha legközelebb megyek haza, mindenképpen veszek:)


Végülis találtam egy ilyet:

[link] szerintem ezt fogom elkészíteni.


Ha valaki még tudna annyiban segíteni, hogy kb. 20 emberre hányszoros adagot csináljak, örülnék. Gondolom minimum duplát, de talán tirplát vagy többet is?

2013. jún. 7. 11:22

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!