Horgászni és sátrazni megyünk, remélhetőleg meleg lesz, de szeretnék valami sütit vinni ami nem olvad, nem romlik meg a melegtől, muffin nem jó mert azt már más csinál! :S Mi a tippetek erre? Kezdő vagyok a konyhában! :S
milliárd féle muffin van.
kérdezd meg, milyet csinál, és te csinálj másfajtát. egyszerű.
csatlakozom a sósakat ajánlókhoz:)
egy könnyű recept: sós-sajtos-ropogós
30 dkg liszt, 25 dkg margarin vagy 20 dkg zsír, 10 dkg reszelt sajt, 6 ek. hidegvíz, 1 ek. 10 %-os ecet, teáskanál só.
összegyúrni, fél órát pihentetni, 1 centisre kinyújtani, majd derelyevágóval 1 centis csíkokra vágni, amelyeket 4-5 centisre darabolni.
tojással lekenni, reszelt sajttal, köménymaggal, szezámmaggal lehet megszórni.
forró sütőben aranysárgára sütni.
az ecettől szép magas lesz, sokáig eláll,nagyon finom. én eleve dupla adagban szoktam sütni.
ne rakjuk szorosan a tepsibe, mert sülés közben megnő. jó sok lesz belőle, igazi finom sör,-borkorcsolya, rágcsa.
nekünk ez a háziropi:)
sós muffinok is vannak, én szoktam krumplis-baconos-sajtosat, pizzásat, zöldségeset sütni.
sokszor nagyobb keletje van, mint az édesnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!