Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvőre süteményt vinni?
Figyelt kérdés
Itt olvastam hogy esküvőre a vendégek viszik a süteményt, tortát. Én ilyet még életemben nem hallottam, nem is voltam ilyen lagziban, pedig voltam már rengetegben életem során. Hogy hogy a vendégek viszik? Mikor meghívnak akkor szólnak hogy nekem kell majd vinnem, vagy honnan tudom hogy náluk az a szokás? És ha nem viszek, akkor nem is ehetek sütit, tortát? Esküvő előtt bemegyek egy cukrászdába, ott megveszem és viszem a kocsiban, esetleg a kánikulában? Hol vagy hogyan adom oda? Mindenki azt eszi amit visz? Aki tudja írja már legyen szíves, mert én még ilyenről nem hallottam sosem, nem is voltam ilyen lagziban soha.
Elég sok ilyen lagziban voltam, létezik ilyen. :D Bár felénk csak tortát visznek, sütit nem. :) Ez általában úgy néz ki, hogy ha egy pár megy, mondjuk koszorúsok akkor a lány dolga intézni a tortát, elviszik, és amikor a menyasszonyi tortát felvágják, akkor a többi tortát, amit a vendégek vittek, kirakják az asztalokra, mindenki a sajátját maga elé, és abból esznek. :) Persze, meg lehet kínálni másokat a saját tortából, meg a menyasszonyéból is lehet enni. Amúgy a megmaradt tortát felénk a családok aztán haza is viszik, és másnap jó belőle eszegetni. :D Bár, ez már megyeget ki divatból, egyre ritkábban visznek felénk is tortát. :)
2013. jún. 28. 22:49
2/21 anonim válasza:
Pedig van ilyen is. Én is meglepődtem, mikor először hallottam, mert felénk sem volt szokás. De a mi lagzink előtt rákérdeztek a párom meghívottai, hogy tortát hozzanak-e? Aztán voltunk egy lagziban, szintén a férjem ismerősei közül ment férjhez valaki, ott is volt egy-két olyan család, akik vittek tortát, aztán azt ott felszolgálták nekik. Azt nem tudom, hogy rajtuk kívül más kapott-e belőle. Úgy látszik, errefelé szokás...
Nem igazán tudom, hogy működik ez. Amúgy voltak sütik, nem csak azt ette mindenki, amit hozott.
2013. jún. 28. 22:51
3/21 anonim válasza:
Én azon lepődtem meg, hogy máshol ez nem szokás. Nálunk mióta az eszemet tudom mindig vittünk tortát. Csak tortát. Sőt a lányomnak a keresztelőjére is mindenki hozott 1 tortát.
2013. jún. 28. 22:54
4/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
A tortát hova adják le a vendégek, amikor odaérkeznek? Vagy a kocsiban tartják, és a lakodalom helyszínén behozzák, vagy hogy? Amikor felszolgálják akkor honnan tudják a felszolgálók a rengeteg tortából hogy melyik kié?
2013. jún. 28. 23:05
5/21 anonim válasza:
Miért izgulsz emiatt ennyire?
2013. jún. 28. 23:12
6/21 anonim válasza:
Ráírjáka nevet egy cetlire például, amit a torta mellé raknak, a pincér meg megtalálja őket...valami ilyesmi rémlik :D Nem szokták az autóban hagyni, a pincérek elviszik a konyhába.
2013. jún. 28. 23:18
7/21 A kérdező kommentje:
Mert szeptemberben kell majd mennünk két lagziba, és november végén is egybe. Ezért izgulok.:) Nem szeretnék szégyenbe maradni, ha ott az a szokás, én meg nem tudom hogyan is van.
2013. jún. 28. 23:20
8/21 A kérdező kommentje:
A pincér honnan tudja a 300 vendégből hogy kik a Szabóék mondjuk? :)
2013. jún. 28. 23:21
9/21 anonim válasza:
Nálunk is ilyenek a lagzik.
Unokanővéremékére és már rokonéra is mindig vittünk/viszünk tortát és/vagy krémes sütit (+esetleg sósat).
Odaadod annak aki fogad titeket. Vagy annak aki a legjobban szeret intézkedni. (Ez általában a menyasszony anyja, vagy valamelyik nő rokona:-))
A lagziban felszeletelik, kiteszik az asztalokra és mindenki abból/azokból eszik, amelyik neki tetszik. Ez a felcímkézés dolog nekem ismeretlen. Felénk nincs. Viszont az asszonyok itt is visznek haza megmaradt tortát. Nem a sajátjukat. Hanem mindegyikből 1-2 szeletet. Ez nálunk általában az kapja meg aki nem tudott eljönni.
Ha ti pont olyan lagziba mentek ahol nem szokás, akkor is vigyél nyugodtan. Kedves gesztus, örülni fognak neki.
2013. jún. 28. 23:43
10/21 anonim válasza:
Kérdezz rá a párnál nyugodtan, hogy náluk mi a szokás! :) Egyébként, szerintem nem sok helyen van ez, ne aggódj, ha nem vinnél, mások meg igen, akkor sem lenne ciki, de a legjobb, ha megkérded. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!