Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ti belemennétek a párotok,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti belemennétek a párotok, család kérésére az egyházi esküvőbe?

Figyelt kérdés
Egyikünk sem vallásos, de mindketten meg vagyunk keresztelve. Mindkettőnk családjában van olyan akinek fontos a vallás, köztük a leendő anyósom. Ők is, a mi családunk is nyúz azért hogy egyházi esküvőnk is legyen. A vőlegényem is azt mondja ettől bajunk nem lesz, kibírjuk hogy ott állunk a család kedvéért. Én úgy vagyok vele, hogy persze kibírnám, de miért? Miért vegyen el ez időt "A Nagynapból", amúgy sem szeretem a templomokat, rosszul érezném magam. Még ha a vőlegényemnek jelentene valamit lehet belemennék, de úgy hogy a szüleink mondják, az ő édesanyja azért mert hívő, az enyém azért, mert az olyan szép.. nem látom értelmét. Ti belemennétek hogy a család kedvére tegyetek.
2013. jún. 26. 10:46
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Ez az ő kedvünkért menjetek bele dolog, hülyeség.

Fordítsuk meg, ők nem tudtak erről lemondani a ti kedvetekért? És igaz, nekik már volt esküvőjük, TI napotok és kész :)

2013. jún. 26. 11:00
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok megkeresztelve de a férjem igen. Nekünk nem volt templomi esküvőnk, mert mindketten képmutatásnak tartottuk volna, hogy csak azért legyen mert az olyan szép. Nem vagyok ateista, csak nem hiszek az egyházban. A férjem kedvéért belementem volna, de ő sem jár templomba, és bár ő is szépnek tartja, a legtöbb embernél ma már ez tömény képmutatás. Szerintem nincs értelme a templomi esküvőnek ha nincs mögötte lelki tartalom, és ahogy látom a legtöbb esetben nincs mögötte semmi.

Nem tudom, hogy ha a családból lett volna olyan fontos valakinek akkor belementünk volna-e. Nektek kellene hogy fontos legyen. Ha más kedvéért mentek bele az is képmutatás.

2013. jún. 26. 11:02
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Ok, de a kérdés az volt, belemennénk-e a párunk vagy családunk kedvéért. Erre írtam, hogy ha a párom akarná, akkor igen.
2013. jún. 26. 11:12
 14/24 anonim ***** válasza:
51%
Nem mennék bele. Az én esküvőmről ne döntsön már más. Ha anyós hívő, akkor hívő, de én nem leszek a kedvéért az. Amúgy nálunk is ez a felállás. Párom szülei vallásosak, járnak is templomba, páromnak is végig kellett csinálni a hittanórákat, templomba járást, bérmálkozást meg a fene tudja miket még, de a töke tele volt és van most is vallással meg ilyen dolgokkal. Ránk nem kényszerítenek ennek ellenére templomi esküvőt és pofát sem vág egyik családtag sem, hogy nem lesz. Nekem sem tetszenek a templomok, rideg, zord az egész és a halált juttatja eszembe, utálom. Az mise alatt lévő kosaras kuncsorgástól meg hányni tudnék. (1x ott kellett lennem 1 ilyenen sajnos)
2013. jún. 26. 11:15
 15/24 anonim ***** válasza:
76%
Nálunk az én családom (meg a sógornőm) bigott katolikus, én meg vagyok keresztelve, férjem nem. Nem engedtünk, volt balhé, de végül mindenki belenyugodott, hogy nem volt templomi esküvőnk! Én hiszek Istenben, de utálom az egyházat (férjem dettó, sőt, talán nálam jobban utálja :D), nem volt az a pénz, hogy belemenjek a templomi esküvőbe, ráadásul tiszteletlenség a hívőkkel szemben, hogy utána be sem tesszük a lábunkat máskor. Ha a férjem akarta volna, akkor valószínűleg szájhúzással belemegyek, de a rokonokért biztosan nem! Házasodjanak ők templomban, ha ennyire szeretnének ;)
2013. jún. 26. 11:28
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem

Mert nem másokért házasodtok, hanem magatokért, itt a ti akaratotok, érvényesül, és nem másé!

2013. jún. 26. 12:09
 17/24 anonim ***** válasza:
74%
Mi nem mentünk bele. Párom katolikus, én református, de nem vagyunk vallásosak, sem hívők, csak így alakult, járattak minket hittanra, templomba, mert így kellett lennie. De nem hiszek az egyházban sem Istenben, ezért nem álltam volna képmutatásból az oltár elé. Csak azért, mert a nagymama rágta a fülünket, azért nem... A férjemnek, ha fontos lett volna, belementem volna, másért/másokért nem.
2013. jún. 26. 12:19
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Hívő, templomba járó emberként is azt mondom, mint a többiek, hogy ez csakis a TI döntésetek. Ti választjátok egymást, Ti kötitek össze az életeteket, és Ti döntitek el a formáját. Maradjatok hűek magatokhoz!

Sok boldogságot! :)

2013. jún. 26. 12:44
 19/24 anonim ***** válasza:
51%

A párod mit szeretne? Tudom, tudom, nem vallásos, de mit szeretne? Neki fontos lenne, hogy a családja kedvéért belemenjetek, vagy nem? Bár én teljesen feleslegesnek találom ott a templomi esküvőt, ahol egy egyik fél sem vallásos, de akkora erkölccsősz sem vagyok, hogy a párom kedvéért ne menjek vele ilyesmibe, mert hát az elveim...

Amúgy csak a család kedvéért nem mennék bele, ha a párom is egyetértene velem. De ha neki fontos lenne a családja miatt, akkor igen.

2013. jún. 26. 13:00
 20/24 anonim ***** válasza:
81%

Ha kifejezetten rosszul éreznéd miatta magad, mint ahogy írtad, akkor nem. Gondolom nem egyöntetűen vallásos az egész család, szóval nem te feszengenél ott egyedül leendő anyós kedvéért. Ha most nem tisztázzátok ezt le, akkor a következő a keresztelő lesz, mert az is olyan szép, járjon el a gyerek hittanra, meg első áldozás, bérmálkozás, templomi esküvőt az unokának is.... Valamikor úgyis nemet kell mondanotok nekik, szerintem egyszerűbb most.

Erről eszembe jut még egy sztori is, egy kikényszerített vallásos esküvőről. Nem mindennapi, de tanulságos:

Egyszer barátom volt egy olyan esküvőn, hogy az egyik bigott vallásos rokoni szál egy jó nagy huzavona után rákényszerítette a templomi esküvőt a párra és az egész családra. A fél társaságnak ötlete nem volt, hogy mikor mit kell csinálni (felállni, énekelni, kezet fogni, stb), mert még egy 2 (!!!) órás emberbarát misével is egybekötötték a dolgot. A fél násznép látványosan bealudt és úgy ültek ott mint a zoknik, mert a misén érdemben részt venni nem tudtak. Eközben a vendégsereg másik része próbált valóban részt venni a misén. A fénypont valahol ott volt, amikor valaki benyögött egy "aztakuvrameddigtartmégez"-t egy hirtelen jött csönd közepébe. Sejtheted, hogy milyen jó hangulatban távozott mindenki...

2013. jún. 26. 13:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!