Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Muszáj plusz egy főt hívni?
Itt olvastam, hogy a felnőtteket eleve plusz egy fővel kell meghívni.
Ez komoly?
Nem egy hatalmas exkluzív esküvőről van szó, van egy létszám, amit elbír a pénztárcánk, aki egyedülálló, azt tényleg nem lehet magában meghívni? Hívni kell egy rakás idegent az esküvőnkre, hogy ne magában jöjjön, hanem hadd hozzon havert, vagy valakit? Ez egy jó pár plusz ember, ha kiterjesztenénk a vendégek számát, akkor meg inkább más számunka ismerőssel töltenénk fel értelemszerűen. De ha meg nem hívom őket egyáltalán az milyen?
Ez most teljesen komoly amúgy? Vagy valami hülyeség? Én még sose hallottam ilyenről, hogy ha valakinek nincs senkije, akkor hoz valami vadidegent... Elvégre eleve barátok, családtagok vannak ott, nem lesz magában..
Nálunk viszonylag kis esküvő volt, így mindenkiről tudtuk, hogy milyen a "családi állapota" és 3 féle meghívó volt:
Ha a pár mindkét tagját ismertük, akkor "Kedves X és Y...", Ha csak az egyiket, akkor "szeretettel várunk téged és párodat", ha pedig egyedülálló, akkor csak "szeretettel várunk"... Szóval akinél nem volt komoly párkapcsolatról tudomásunk, ott nem is hívtunk plusz egy főt. :)
Én mindenkire számoltam plusz 1 főt....
De nem azért, hogy hozza a haverját vagy az 1 hetes kapcsolatát.
Ez a számolás a vendéglista első összeírásánál van, hogy felmérjük mekkora létszámra számíthatunk, meddig kell faragni, hiszen ha én minden közeli rokonomat meghívnám, akkor alapból 80 fő, és a parom rokonai és jó barátaink benne sincsenek.
Számolni kellett azzal, hogy a felnőtt unokatesóimnak van már párjuk, de volt olyan aki pont 1 hete szakított, (2 en is a több éves együttélős kapcsolatból) de van, akinek a bnőjét nem ismerjûk, de itt élne a lehetőséggel, hogy bemutassa)
Nem lesz minden felnőtt egyedülállónak partnere az esküvőn, de az első összeszámolásnál a " legrosszabb" lehetőségre kell számolni, (természetesen nem rossz ha sokan vannak, de anyagilag igen:))
A listámban vannak pirossal vannak zöldel..stb jelölve...
A nem biztos hogy hívjuk a véglétszámtól függően...van akit illik meghívni, de tudom, hogy nem jön el, mert nem lesz rá lehetősége (külföldről nem fog tudni hazajönni, de meghívót a gesztusértéke miatt fogunk adni)
Meg van akit nem látok szívesen, de "muszáj" mert a párját, az unokatesómat és gyerekeit nagyon szeretem, de olyan ritkán van hogy a feleség nem jön, a többiek igen... Ilyen van sajnos... Ez van ezt le kell nyelni, ahogy anyukám mondaná....
De nálunk a létszám 100 feletti, ebből az ilyen nem tudom van- e pár vagy hozná-e kb 10-15 fő
Személyesen hívom meg, és ott megkérdezem, hogy van-e olyan lapcsolata, akivel jönne, nekem gyakran a nagymamám sem tudott a több hónapos kapcsolataimról sem amikor 19 voltam (sőt a 6 hónaposról is csak tudta, hogy van aki udvarol, de nem ismerte...) pedig 3 km-re laknak tőlünk...így nem várom el hogy tudjam, az első unokatesómnakvan-e hiszen a saját szüleimmel sem találkozom minden hónapban... Tudom, hogy vannak családok ahol nem így van. De nálunk igen...
Ha engem a párom nélkül hívnának el sem mennék megmondom őszintén... Van aki nem ismeri a családból, de hiszen a szüleink is 2 szer találkoztak az 5 év alatt, a nagyapjával én 3 szor...így pl. A mi esküvőnkón az ò családja nekem tök idegen...ők beszélnek telefonon egymással, meg neten, de én nem több 100 km-re laknak...így nem találkoztam velük...(minden rokona a szélrózsa irányában lakik..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!