Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan álljak neki esküvőt szervezni?

Hát mi honnan a fenéből tudjuk, hogy összetudjátok-e gyűjteni? Mennyi a keresetetek, mennyit tudtok havonta félretenni?
Milyen esküvőre gondoltatok? Falusi lagzira, ahol mindenki főz/süt valamit vagy éttermi étellel? 2014-es híres tervezői ruhát szeretnél vagy jó 10 évvel ezelőtti is használtan? Profi fotóst (zenészt?) szeretnétek, aki egész nap ott van és a lagziban is fotóz, vagy elég a szomszéd informatikatanár nikon géppel? Dekoratőrt akartok felkérni, vagy ti díszítenétek? Szállást kell biztosítani a vendégeknek? Templomit akartok, az is pénzbe kerül? A polgárin szeretnétek extrákat vagy sem?
Stb...

Szia!
Nekünk is jövő augusztusban lesz az esküvőnk, annyi különbséggel, hogy már volt eljegyzés.
Leírom mi, hogy csináljuk majd, aztán eldöntöd jó e így nektek.
Mi augusztusban megyünk az anyakönyvvezetőhöz időpontot kérni, miután az megvan, aznap valószínű megyünk a templomba is szólni.
Még abban a hónapban lefixáljuk a zenekart, helyszínt, vőfélyt, fotóst.
Számunkra ez a legfontosabb dolgok.
A ruhámat és a párom öltönyét úgy december-január körül megyünk bérelni (akkor már van új kollekció is).
A többi már ráér.
De egy ami még fontos, a meghívó kiküldését mindenképp esküvő előtt 1-2 hónappal legyen meg!
Köszi a válaszokat, a fodrász és kozmetikus is ingyen volna, én szeretnék templomi esküvőt, de azt még nem néztük meg, hogy lehet e. Havonta legalább 30.000ftot félre tudunk tenni, lehet hogy többet is.
Hagyományos esküvőt szeretnénk, olyan helyen ahol van üzemi konyha, de mi visszük az alapanyagot, húsleveshez, töltött káposztához, sült húshoz. süteményeket házilag.

Azt ugye tudod, hogy éttermek, kifőzdék, stb. nem fogadhatnak el alapanyagokat, mert a minőségük és eredetük nem ellenőrizhető? Ez így elég kivitelezhetetlen, ugyanis törvény tiltja.
Még ezek szerint 14-15 hónapotok van gyűjtögetni, azaz olyan max. 450.000 ft gyűlne össze. Ez nagyon kevés. HA tudtok illegálisan olyan helyet találni, aki elfogadja a hozott alapanyagokat, akkor kb. 4-5.000 ft/fő az étel-ital. Ennél olcsóbban szinte kivitelezhetetlen. Szóval számoljatok 300.0000-et az ételre, italra minimum. Normál étteremben pedig 10-15.000/fő.
Fotós: 50.000-ért már lehet egész jó amatőröket kifogni
Templomi: 20-30.000 között mozog
Ruha és öltöny: ez meghatározhatatlan. Nagyon függ attól, hogy milyet szeretnének. Minimum egy 100.000-ast érdemes a kettőre rászámolni, de az a nagyon minimum. Egy újabb ruha varratása/bérlése 150.000 körül van, régebbi modelleket lehet kapni 80-100.000 között. Ez alatt minőségi ruhát nehéz találni, esetleg egyszerű fazonokat lehet. És akkor tételezzük fel, hogy cipő, ékszer is kell...?
A dekort ki lehet hozni kézzel, viszont a tortákra, csokrokra összesen min. 30.000-et szintén érdemes rászámolni.
Neccesen ki lehet hozni, ha sok helyen spóroltok és rosszabb minőséget választotok.

utolsó! a mi éttermünkben elfogadták volna, csak az állatorvostól kell egy papír, hogy fogyasztható a hús! Ez pedig kb. 3000Ft
Kérdező!
Hol tervezitek a lagzit?
Amit tanácsot tudok adni:
ruhát nézz aukciós oldalon, szépeket lehet kapni már 10-20E ftért.
Párodnak, ha van régi öltönye, felesleges újat varratni. Mellényszettet is vehettek pl. vaterán 4-5E-ért
Fotóst tudok nagyon jót ajánlani, 50-60E Ft-ért+útiköltség, ha messzebb vagytok.
Virágokat is meg lehet olcsón úszni, falusi virágüzletből érdemes venni, ők nem szorozzák be 3mal az árakat, ha meghallják az esküvő szót.
A kaja az, amit nagyon meg kell nézni, meg a piák. Ha étterem, mit lehet bevinni, van-e dugópénz, stb.
Írd meg, merre vagy, privátban szívesen segítek, adok mailcímet, ingyen és bérmentve!

6-os: köszi az infót, ezt nem tudtam! Zöldségekkel, stb. mi a helyzet, mert gondolom ott is kell akkor valamilyen papír?
A legtöbb szolgáltatónál ugyanis tilos olyat elfogadni, ami ismeretlen eredetű - az meg ugye igazolhatatlan, hogy te a piacon/intersparban, stb. vetted.
Köszönöm szépen a segítségeteket, azért is tettem fel a kérdést, mert még semminek nem néztem utána, és nem tudom merre induljak.
A kaja ügy nem tudom hogy van, az ismerősék is már vágják a csirkéket, pedig üzemi konyha lesz.

Költségvetésünk....kb
13E a polgári terembérlet
120E a lagzi helyszín
5000/ fő az étel, ital nélkül természetesen....(ez nagyon olcsó, falun étterem kiszállással)
30E öltöny, ing (még csak 1 ing van)
12E bőr cipő
3500 Nekem cipő (csak 1 lesz)
1500 menyecskeruha (a ruha adott tavaly vettem, ugyanolyat választanek menyecskének így nem bonyolítottam, ezért most csak alá egy alsószoknyát bérlek és egy szalagot kötök ővnek)
70E zenész
Vőfély ismerős, ha nem vállalja esetleg, akkor plusz 15E a zenész megcsinálja
105 E a menyasszonyi ruha (erre nem szántam ennyit, de nagyon úgy néz ki:(:)
120E fotós ezen nem akarunk spórolni, videós nem lesz
Ékszer: fülbevaló anyutól kölcsön:) nyakláncom nincs
Fehérnemű: még nem vettem meg, melltartó nem kell, 2 harisnya harisnyatartó, bugyi
Sütik és torta 120E megsüti egy helyi cukrász otthon... (100 főre)
Ital: nem tudom mennyi lesz....
Plusz sarlangok nem tudom mennyi lesz, ezek a sütit leszámítva létszámtól függetlenek....

Viragokat dísztést ki is hagytam...de ugye nem is ez volt a lényeg, hanme, hogy kb lásd...
Első az időpont (márciustól 1 évvel előtte lehet, nem csak fél év)
Helyszín... (Jah amúgy hozott tyúkkal nálunk is olcsóbb lenne jóval, meg ejféli menü is van úgy 5000)
Zenész
Fotós
Vőfély..
A többi ráér..
Ruhát decemberben érdmes, mert akkor az idei kollekciót eladják olcsón, amit még te is el tudsz adni...pl megveszed 70-120ert, akkor el tudod adni 60- 100 ért, akkor már csak 10-20e volt a ruha:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!