Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi a legkisebb összeg, amiből ki lehetne hozni egy esküvőt? Hogy lehet olcsón esküvőt szervezni?
Az enyémre 40 fő 400 ezer ft. van számolva, minden pucc nélkül.
Amit megfigyeltem, hogy a legnagyobb költség a menyasszonyi ruha. Van aki a kölcsönzésre 60-70 ezer forintot költ, eszméletlen! Illetve ezek a kis szolgáltatások, pl. virágdekoráció, ez az amaz. Inkább kérd meg anyukádat, meg a testvéredet ha van, hogy segítsenek reggel kidíszíteni a helyiséget (pl. kerti partinál) és mivel nincs pucc órákat se kell tölteni egy szép ruha felvételével. Felesleges a sminkes, ha valaki jól sminkel. A körmödet, és a hajadat azért bízd szakemberre :)
A virágosnál kérj egy tartós csokrot, és ha nem akarsz 4-szer annyit fizetni ne említsd az esküvőt. A nagy napon meg mikor megrendelitek elmehet érte anyukád, és akkor eszébe se fog jutni.
Ha kertben tartjátok a lakodalmat, ne étteremből rendelj, hanem üzemi konyháról. Nagyon finomat csinálnak olcsón, nagy mennyiségben.
Ha étterembe mentek, végképp ne fogadj dekorost, mivel ott van szép fehér terítő minden asztalon virág, szerintem elég az bőven egy szerény esküvőre.
A szintetizátoros nem tudom megérné-e én tuti nem szintist kérnék, hanem gitárost, de a te dolgod, ha neked az tetszik, és jó árban van, hajrá! :)
Ha már ti dekoráltok legyen olyan, amit már előtte való nap kitehettek este:
Az étel:
Ha úgy akartok spórolni, hogy közben mindenki számára finom legyen az étel, és hús is legyen, legyen pörkölt! Annak van szaftja, azt lehet tunkolni, kenyeret is esznek hozzá, jól laknak hamar.
Az italok (ha nyáron lesz, és főleg, ha kerti parti) lehetnek koktélok. Pár órára fel kell fogadni egy olyan pincért, aki tud készíteni pár egyszerűbb koktélt.
Megvenni az alapanyagokat, és készítheti. A koktélok nagy része üdítő, gyümölcslé, de van benne alkohol. Nem egymás után csúszik le mint a felesek, nem is fognak részegen fetrengeni az emberek, jól néz ki, finom, és szerintem olcsóbban jön ki, még a pincér ráfizetéssel együtt is. (Gondolj bele egy nagy ivós társaság képest egy este alatt 70-80 ezret is elinni, azért az durva ár.
Bocsánat, hogy ilyeneket írtam, gondolom visszatetsző lesz másoknak, hogy így meg úgy lehet spórolni, és én milyen gonosz vagyok, el se jönne senki az esküvőmre. Úgyis lepontoztok.
De azért remélem tudtam segíteni. Nem mindenkinek telik arra, hogy 1 millát elköltsön.
Nekünk 20 fő lesz és mindenből a legalapabb dolgok lesznek, így állunk meg 400-500 ezer között.
24N
Fotósunk pont van a rokonságban, és (bár lehet elfogult vagyok) szép képeket csinál. Szóval külön azt nem kell fizetnünk.
Egyébként köszi az eddigi válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz :)
Egy rokon-barát-ismerős kertjében a legolcsóbb.
A mi esküvőnk a saját kertünkben volt. A nyugdíjas klubból elkérte apám a sátrat, ez ingyen volt, mivel klubtag.
Ismerős kocsmárostól kaptunk kölcsön pár sörpadot, ez is ingyen volt, mondjuk úgy hogy nászajándékként.
A kajákat mi csináltuk, kivéve a tortát.
Sütiket, több főfogást, köreteket, mindent.
A ruhám egy akciósan vett hosszú szoknyás, krém színű kosztüm volt, pont amilyet akartam, ezzel szerencsém volt. :)
A férjem kapott egy öltönyt, szintén olcsón kiárusításon (hónapokkal előtte megvettük, tudtuk, hogy kelleni fog).
A házasságkötés nálunk ingyenes.
A polgári szertartás után csináltunk egy oltári kerti partit 30 fővel. Kb. 40-50 ezerből megúsztuk, plusz a ruhára egy 20-as. Öt éve volt, tehát most kb. százezer betakarná.
Virágdekorhoz saját virágokat, (fehér rózsákat) használtunk, a lufi meg nem drága.
A zenésszel egyezkedjetek, pl. ismerős szintis srác most hétvégén úgy zenél, hogy a vőlegény nyáron ingyen lefényezi a kocsiját. Hasonlót ki tudtok ti is találni, ha van szaki a családban, tőle is kérhetitek ezt a szívességet nászajándékba.
Sok mindent meg tudtok oldani ti is, meg ismerősökkel, ha hajlandóak vagytok rá időt és munkát áldozni. A szervezős-étterembérlős esküvő se jobb, csak a rendezvényszervezőnek fizetik ki az idejét és energiáját, amit ráfordít.
A kertitől félek mondjuk kicsit, mi van ha szakad az eső? Vagy ilyesmi...
Meg ilyen apróságok, hogy mondjuk az anyakönyvvezetőtől a "buli helyéig" a szállítást ki oldja meg, kinek kell szervezni?
Szia! Nekünk sátras lagzi volt 3 éve.
100 fő volt, + a "személyzet"
Nekünk így nem egészen 500000Ft volt. Dögivel volt kaja, pia, sütemény. Sok helyen tudtunk spórolni, pl cukrász vagyok mindent itthon sütöttünk meg.
De ha félsz a sátrastól, akkor közeli éttermek, müv ház, ott kell érdeklődni árak felől. Mi az iskola étkezőjét kérdeztük meg 50 főre mondtak 450000Ft + italfogyaaztás. Tehát egy millában lett volna csak a kaja, ital. A sátor fedett, tehát ha esik az eső akkor sem folyik be a víz.
Sok utána járás kell hozzá, akár a neten, fórumok, akár ismerős által ajánlott bolt, üzlet. A vőfély elengedhetetlen egy lagziban, ő a lelke az egésznek!
Ruhát jelemzkölcsönzőben érdemes megnézni, mert nagyon szépek vannak, és igen baráti árakkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!