Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogosan akadt ki ránk ennyire a jövendőbeli sógornőm?
A férjem testvérének a hétvégén lesz az esküvője. Minket is meghívtak. Van 2 gyerekünk 3 éves, 4 hetes. Úgy volt, hogy ők is jöhetnek, a lányunk már alig várta, hogy bemutathassa a ruháját, amit direkt erre az alkalomra kapott a férjem testvérétől (ő a keresztapja).
Előző hét pénteken kaptunk egy e-mailt, hogy sajnos lemaradt a meghívóról, hogy gyerekeket 16 év alatt ne vigyünk. Ez az elfelejtett info a meghívottak 80%-át érinti. Megbeszéltük a férjemmel, hogy mi így nem fogunk tudni elmenni, felhívtuk a testvérét, aki sűrű elnézések közepette elmesélte, hogy a menyasszonya a fejébe vette, hogy a sok gyerek el fogja rontani az ő nagy napját a vinnyogással, ezért az e-mail. Bár nem örült neki, de megértette, hogy nem tudunk menni.
Ma felhívott telefonon a menyasszony és szabályosan leüvöltötte a fejemet, hogy mégis, hogyan jövünk mi ahhoz, hogy szétromboljuk az esküvőjét, mert 'miattunk' majdnem az összes kisgyerekes pár visszamondta a megjelenést. Szerinte mikor megtudták, hogy a vőlegény testvére és annak családja sem megy, ők is úgy döntöttek, hogy lemondják. Ez tényleg a mi hibánk lenne?
Majd este, ha hazajön a férjem felhívjuk a testvérét, hogy tisztázzuk ezt az egészet, de addig se megy ki a fejemből az eset.
Nincs igaza. Itt most nem az a kérdés, hogy menjenek-e a gyerekek vagy ne menjenek. Mindenkinek szíve joga olyan esküvőt szervezni, amilyet akar. Ha gyerekekkel, akkor gyerekekkel, ha nélkülük, akkor nélkülük.
DE egy héttel az esemény előtt kitalálni, hogy ne menjenek a gyerekek - na ilyet finoman szólva is nem illik játszani. Például mert a család már költségbe verte magát, rákészültek, hogy együtt mennek, stb.
Na de jó, most jutott eszébe a menyasszonynak, oké. Bunkóság, de az ő dolga.
DE ezek után rátok kenni, hogy miattatok nem mennek a többiek, na ez mindennek az alja. Én az esti telefonálásnál biztosan csak annyit mondanék, hogy nagyon sajnálom, hogy ennyien lemondták, de ez várható volt a feltételek ilyen megváltoztatása után, és ne akarja rátok kenni. Teljesen mindegy lenne, hogy ti mentek-e, azért mondták le a többiek, mert nem tetszett nekik az eljárás. Teszem hozzá, jogosan. Én nem vagyok ez a "mindenképpen vigyünk gyereket az esküvőre" típusú nő, semmi baj nincs azzal, ha valaki felnőtt esküvőt akar. Csak kommunikálja már a meghívó kiküldésekor.
álljunk már meg egy szóra...
a menyasszonyban az még véletlenül sem merült fel, hogy a többi vendég nem azért mondta le a lagzit, mert ti is lemondtátok? hanem tőletek függetlenül, ők is ugyanúgy érezték, hogy a gyerekeik nélkül nem akarnak menni???
ezt a visszamondási hullámot nem ti indítottátok el a reakciótokkal, hanem ő, a kérésével. úgyhogy ha mindenképpen haragudni akar valakire, ne titeket találjon meg a vádaskodásával, hanem a valódi felelőst: saját magát.
Nem, és egy hülye liba. Megértem, ha vkit zavarnak a neveletlen gyerekek meg az üvöltő kicsik az esküvőn, de ezt másképp is meg lehetett volna oldani (biztosítanak játszóházat, megkérik a szülőket, hogy figyeljenek oda a gyerekekre stb.)... ráadásul ugyan nem vagyok egy ilyen a gyereknek folyton anyuci seggében kell lennie típusú ember, de azért egy négyhetes gyereket nem kéne idegennek lepasszolni, ahhoz még túl kicsi.
Ráadásul nem is a meghívón közölték, hanem jóval később. Ja, és miért gondolja, hogy az összes többi vendég nyalta volna a talpát azzal, hogy otthon hagyja a gyerekeket? és mindegy, hogy ki vagy mi miatt mondják vissza, ha az adott pároknak a gyereknél fontosabb lett volna a banzáj, akkor történhetett volna bármi, nem mondták volna vissza. Sztem itt inkább az volt a hiba, hogy cs.sztek odaírni a meghívóra előre, hogy bocsi, gyerekek ne jöjjenek, és még aki el is ment volna gyerek nélkül, az is úgy gondolta, hogy egy fenét megy, a méltánytalanság miatt.
41-essel egyezik a véleményem.
Annyit még hozzáfűznék, hogy nekem nem lenne evidens, hogy meghívnak egy hosszadalmas ceremóniára meg egy még hosszabb dínom dánomra egy 4 hetes gyereket. Pont ezért a gyermekes meghívottak dolga is tisztázni a helyzetet időben. Persze ha már tisztázva lett, és ennek ellenére gondolta meg magát, akkor tényleg bek@phatja.
Bizonyára nem örülnék a döntésnek, de ettől függetlenül megpróbálnék megoldást keresni. Ők is csak egyszer házasodnak (remélhetőleg), felesleges most ezen hosszú távra fennakadni, több ilyen úgysem lesz.
Nem egészen értem, egy négy hetes gyereket hogy akartatok esküvőre vinni? Meg aztán úgy tudom, 6 hétig eleve az anyukának is tartózkodnia kéne a mászkálástól. Én három évest sem vinnék esküvőre.
Viszont a menyasszony kiakadása nem valami jogos. Ha időben közölte volna a tervét, nem lenne gond. De így, hirtelen ötlettől vezérelve, szinte az utolsó pillanatban? Gondolom, a többség ezért mondta le.
Hát azért a vőlegény testvére elég közeli rokonnak minősül szerintem. A 4 hetes gyerek pedig legyen a szülők problémája, hogy elviszik-e. De eleve kitiltani onnan elég durva. Szép lett volna, hogy viszik a meghívót és a leendő sógornő rábök a pocakra, hogy őt nehogy elhozzátok ám! Szegényke, ha pár héttel később születne, akkor simán elmehetne.:)
A sógornő mindenesetre nem 100-as. A házasság után ez csak rosszabb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!