Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogosan akadt ki ránk ennyire a jövendőbeli sógornőm?
A férjem testvérének a hétvégén lesz az esküvője. Minket is meghívtak. Van 2 gyerekünk 3 éves, 4 hetes. Úgy volt, hogy ők is jöhetnek, a lányunk már alig várta, hogy bemutathassa a ruháját, amit direkt erre az alkalomra kapott a férjem testvérétől (ő a keresztapja).
Előző hét pénteken kaptunk egy e-mailt, hogy sajnos lemaradt a meghívóról, hogy gyerekeket 16 év alatt ne vigyünk. Ez az elfelejtett info a meghívottak 80%-át érinti. Megbeszéltük a férjemmel, hogy mi így nem fogunk tudni elmenni, felhívtuk a testvérét, aki sűrű elnézések közepette elmesélte, hogy a menyasszonya a fejébe vette, hogy a sok gyerek el fogja rontani az ő nagy napját a vinnyogással, ezért az e-mail. Bár nem örült neki, de megértette, hogy nem tudunk menni.
Ma felhívott telefonon a menyasszony és szabályosan leüvöltötte a fejemet, hogy mégis, hogyan jövünk mi ahhoz, hogy szétromboljuk az esküvőjét, mert 'miattunk' majdnem az összes kisgyerekes pár visszamondta a megjelenést. Szerinte mikor megtudták, hogy a vőlegény testvére és annak családja sem megy, ők is úgy döntöttek, hogy lemondják. Ez tényleg a mi hibánk lenne?
Majd este, ha hazajön a férjem felhívjuk a testvérét, hogy tisztázzuk ezt az egészet, de addig se megy ki a fejemből az eset.
Én megértem, ha nem akarnak kisgyereket esküvőre (ugye a pár hetes babát nem akartátok vinni?). Ilyenkor viszont benne van a pakliban, hogy a szülők sem jönnek, mondjuk nem ártott volna hamarabb és intelligensebben közölni a felállást a családokkal... Szerintem ez dolog nyitja.
Egyébként javaslom a sogórnődnek köztes megoldásként, hogy alkalmazzanak fél napra óvodapedagógust (vagy kettőt), valamely családtag házánál (lakásánál, stb), ahol a ceremónia és lagzi közvetlen közelében, de gondos felügyelet alatt lehetnek a gyerekek, játszhatnak, nyilván esznek a bulin, aztán, folytatják a saját bulijukat a saját kis birodalmukban. Nem nagy anyagi ráfordítás és mindenki jól érezhetné magát.
A leendő sógornőd igazságtalanul keni rátok az egészet, ezt a legfontosabb leszögezni. Gondolom, utólag másnak is elküldte azt az e-mailt, és a többi pár is arra jutott, hogy nem akarnak a gyerekeik nélkül menni. Feltételezzen már róluk annyi önálló akaratot, annyi ép észt, hogy nem mennek el megfelelési kényszerből egy esküvőre... Szóval ezzel csak az a szándéka, hogy rátok, kettőtökre toljon mindent. Ha ugyanis el kéne ismernie, hogy nem a ti hibátok, hanem a meghívottak valóban mind meggondolták magukat, kiderülne, hogy ő egyedül halad a forgalom helyes irányával szemben, magyarul ő a hülye.
A helyzet az egyébként, hogy nagyjából az ő dolga, milyen esküvőt akar, de ezt jó lenne eldönteni az elején, nem pedig úgy, hogy előre leszervezi mindenki, hogy azon a hétvégén nem csinál semmi mást, csak az ő esküvőjén tolong, aztán hirtelen hip-hop megváltoztatja a feltételeket. Ez így nem fog menni. Ezért van az, hogy olyan sokan elmondták...
A helyzet az, hogy miután ennyit variált, és ilyen fontos kérdésben (gondolom, a többség szívesen vinné a gyerekeit), az egész esküvő mindenképpen rossz szájízzel indul a meghívottak részéről.
Ne is törődj vele, ez egyáltalán nem a ti hibátok. Én sem mennék el így. Megértem ha kicsiket nem szeretnének(3 év alattiakat), mert ők elfáradnak, nyűgösek lesznek, vagy épp sírni kezd a baba a szertartás közepén, de ezt sem így kéne kezelni. 16 év alatti? Mert a 12 és 15 éves gyerek mivel rosszabb a 16nál? Tudnak viselkedni, ha kicsit elszalad velük a ló, akkor rájuk szólnak a szüleik és lehiggad. Egyedül a sírós babákat értem meg, a többit nem..
Ha a testvérem szólna erről normálisan akkor megérteném, és lepasszolnánk a nagyinak addig. Legalább mi is szórakozhatunk egy kicsit. Na de így...biztos, hogy nem mennék.
Eleve, ha a meghívottak 80% gyerekestül, babástól, családostól lett meghívva, most mit háborog?!
Engem, (azon felül, hogy feltételezi, vinnyogni fog a gyerekem és én nem fogom fegyelmezni), már az is zavarna, hogy ilyen otromba módon fájdalmat okoz a gyerekemnek. Nyilván, mindenki megvette a kislánynak a szép ruhácskát, akik alig várják, hogy viseljék, (gondolom, a tied is), aztán közlik, hogy bocs, te mégsem jössz.
Ostoba liba, a saját esküvőjét tette tönkre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!