Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Volt/lesz köszönőajándékotok? Ha igen mi volt az? Mit gondoltok erről?
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__eskuvo__4..
Szia
Ezt a kérdést pár nappal ezelőtt tettem fel (van benne ötlet is)
Mi úgy döntöttünk köszönőajándék nem lesz, azon még gondolkodunk, hogy az ültetőkártya legyen- e valami maradandó...de nem a mi dátumainkal, neveinkkel, hanem tényleg csak a vendégével. (Időszűke miatt szerintem nem lesz ez sem, de majd meglátom még..:))
Nekünk volt, az anyósom hímzett a nevünkkel, évszámmal, madármintával könyvjelzőt, azoknak, akik részt vettek az evésen is (65 fő). Nálunk szokás is, ráadásul az anyósom nagyon szerette volna, így szívesen fogadtuk :) A sógoromék esküvőjére is hasonlót csinált :) Szerintem szép szokás, mi mindig elrakjuk emlékbe amit kapunk. Itt a miénkről kép, nem tudom, mennyire látszik:
"de nem is a rothadó nyugat."
Itt, a rothadó nyugaton, Németországban képeslapot szokás adni "köszönőajándéknak".
Egyébként nem értem a szokás funkcióját, hogy elmegyek egy esküvőre, hozzámvágnak valami kalap kakát ami valami kis apróság és nem csak hasztalan de felesleges is. Minek?
Nem volt. Nem hiányolta senki.
Én úgy figyeltem meg az elmúlt években, hogy ami a legértelmesebb, ha már valaki nagyon akar, az olyan, ami ehető, egy-egy szem bonbon vagy hasonló. Bár úgyis van egy rakás süti, sok kaja szóval elég nevetséges.
Tárgyak közül meg bármivel az a baj, hogy jó baromi aranyos, a pár maga biztos meghatódik, hogy a nevükkel, meg a dátumukkal van ellátva, vagy ilyesmi, de összességében csak egy pár száz forintos vacak, amire a vendégek nagy része ha nem is rögtön, de hamarosan úgy néz, hogy csak egy újabb kacat, amit rakosgatni kell ide-oda.
4-5 száz forintos különbségből helyenként kijön az eggyel extrább menü, vagy az éjféli kaja, azt a többség jobban értékeli, mint egy hűtőmágnest, vagy ilyesmit.
Amúgy ezek a Timi & Peti <3 <3, vagy párról készült fényképes tárgyak nekem olyanok, hogy jó édes, aranyos, jujujujujuuuj, de már elnézést, én az otthonomban max. saját magunkról készült ilyesmit rakok ki. Nekem elég fura lenne, ha a haverom, meg az unokatesóm szerelmetes cuccai virítanának a hűtőmön, vagy a polcon. Mintha eltévesztették volna a házszámot..
A legfájóbb pontja meg az egésznek, hogy ha másnap visszamegy az ember a helyszínre, akkor a gondosan kézzel ragasztott, masnizott kis köszönő ajándék tartókat, amik persze passzolnak a dekorhoz ott találhatja meg a többi szeméttel együtt. Pár szentimentális nő esetleg elviszi, tologatja egy ideig, majd kihajítja, de ennyi.
Dettó ilyen a kémcsöves meghívó is, egy simát még elraknak az emberek ide-oda, papírok közé, de a kémcsöves, konzervdobozos stb. megint csak egy felesleges tárgy, porfogó.
Persze, ha valakit nem zavar, hogy 80%-ban feleslegesen dobja ki a pénzét, akkor tegye, de akinek nem mindegy mennyit költ, azt ne zavarja, ha nem áldoz erre.
A párok manapság minden szarral igyekeznek egymásra licitálni, hogy nekik ez is lesz, meg az is lesz, meg lenyűgözik a vendégeket, meg többet, nagyobbat, extrábbat, de az igazság az, hogy vendég szempontból az fog számítani, hogy
1. jól lakott-e és finom volt-e a kaja
2. jó volt-e a hangulat
Erről beszél mindenki, ez marad meg, ez számít és nem a "köszönő ajándék", dekor stb az mind mellékes.
Esküvőn nem lesz köszönőajándék,de a fotós fog csinálni olyan képeket,amin mi vagyunk külön-külön a meghivottakkal (mi+a család),és azt elküldjük vagy odaadjuk simán,hátuljára meg ráirjuk,hogy köszönjük,hogy eljöttetek,dátum.
Ezt úgy is elteszi mindenki,sok fénykép között elfér.
De porfogót nem adunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!