Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jó ez az esküvői menü és mennyiből jön ki szerintetek?
vendégvárás: kolbász 20dkg/fő, hurka 15dkg/fő, sült hús 1/fő, párolt káposzta, tejfölös krumpli, kenyér
vacsora: húsleves(főtt hús, töltelék, zöldség)
sült húsok: rántott hús 1 db/ fő
sajtal-sonkával töltött csirkemell fél adag/fő
gombás szelet 1 db/fő
párizsi szelet 3db/4fő
rizs, tepsis krumpli, párolt zöldség, káposzta saláta
Éjfélkor: marhapörkölt nokedlivel fél dag/fő
töltött káposzta 3fej/fő
csemege uborka+kenyér
Szerintetek mennyiből jön majd ki kis városba leszünk 155 főre
Kedves 72%-os, a kommented nem engem minősít...
És most meggyőztél, Te biztos előzékeny házigazda vagy, és ha a vendégeidnek nem felel meg a szuperül kiagyalt extra-igényes menüsor, akkor meg majmok bizonyára ők is ;-)
Csak egyet árulj már el: kinek ne felelne meg az, ha az extra igényűekre is tekintettel vannak?
Egyébként nem tartanám a vendégeim egyikét sem majomnak, hiszen nyilván csak számunkra kedves emberek azok - azaz mentes a csoport a hozzád hasonló, még a kákán is csomót kereső egyedektől.
:-) azért áruld már el, miért is volna komplexusom?
Én akarok mindenkinek megfelelni, vagy Te?!
Van egy régi, bölcs mondás: Nem lehet annyi kalácsot sütni, hogy mindenki száját betömd vele.
És ez a vendéglátásra is igaz.
Nem hiszem, hogy egy lagzi attól lesz jó, ha agyonszervezik és minden vendégre külön menüt készítenek. Mert az is hiábavaló, olyan úgysem lesz, hogy mindenkinek megfeleljen minden, még ha csak neki is csináltál bizonyos dolgokat.
Igen, fontosak a vendégek, de ez a nap nem róluk szól.
Nem mellesleg az extra igények költségesek is. Nem értem azt a hozzáállást, mikor leszólnak egy teljesen elfogadható ételkínálatot, csak azért, mert egyesek szerint nem elég ünnepi, hanem snassz és panelprolis... Szerintem sajnos nagyon sokan vannak ebben az országban, akik örülnének neki, ha valóban minden vasárnap ilyen ételeket ehetnének...
De nem, keressetek Ti a kákán is csomót, hogy vegák, meg gluténérzékenyek meg muzulmánok...
Szegény kérdező csak egy kis visszaigazolást várt a kérdésére, hogy rendben, ez így mehet, vagy ötleteket kiegészítésre - ha ő ennél extrább dolgokat akarna és tudna a vendégei elé tálalni, biztosan azokat írta volna a kérdésébe.
80%-os, miért baj neked, hogy valaki azokra is gondol, akinek az ilyen "hagyományos" menü nem felel meg?
Szerintem illetlenség, ha meghívunk egy olyat, akinek mondjuk gond van az epéjével (ami idős korban elég gyakori), majd nem adjuk meg neki a választási lehetőséget, hogy kevésbé nehéz, zsíros ételt válasszon. Ebből a menüből sok diétázó egyszerűen nem vagy alig ehet, ők bizony éhen maradnak. Szerintem nem baj, hogy erre felhívtuk a kérdező figyelmét, mert lehet magától eszébe sem jutott, mert a közeli családjában nincs ilyen beteg. De 155 ember között jó eséllyel van, nem is egy!
"Én akarok mindenkinek megfelelni, vagy Te?! "
Itt nem megfelelési kényszerről van szó, hanem alapvető udvariasságról: ha vendégeket hívunk, akkor gondoskodunk róla, hogy azok jól érezzék magukat. Ebbe többek között beletartozik az is, hogy a különféle táplálkozási igényeket a lehetőségeinknek megfelelően kielégítjük.
U.i.: tudom, hogy sokan éheznek itt is, máshol is. Azonban a kérdésben felsorolt menüsor 8-10.000/fő értékű, tehát itt nem ezen van a hangsúly, hanem a minőségen: nehéz, zsíros étellel nem jó kezdeni, és a nap folyamán is érdemes változatosabb, "ünnepibb" ételeket felszolgálni. Sok esetben a vegetáriánus ételek pl. olcsóbbak is, tehát ez nem lehet kifogás ugye. Ráadásul nem csak a vegetáriánusok szeretnek néha zöldséget, sajtot, egyebeket fogyasztani, hanem a normál táplálkozásúak is, úgyhogy abszúlt nem hülyeség ezt is belevenni, ahogy pl. azt sem, hogy ne csak disznó/csirke legyen, hanem mondjuk más baromfi(kacsa, liba - ezek pl. jóval ünnepibbek, de akár pulyka), vad, bárány, marha is, vagy legalább ezek egyike.
A fent említett menüsor árából szerintem jobbat és körültekintőbbet is össze lehetne hozni, ennek próbáltunk jópáran hangot adni oldalakon át. Ha nem vennéd észre, körülbelül 30/3-as tetszést aratott a dolog, tehát valószínűleg nem bennünk van a hiba.
Persze hozzá lehet állni úgy is, hogy a többi biztos csak finnyás, csak aztán nem kell meglepődni, ha sokan nem szeretnének/tudnak enni belőle. Nem egyszerűbb ezt elkerülni, és gondolni mindenkire? Jobb a saját, önző fejünk után menni?
Nem azt mondom, legyenek tanyasi ételek, ha a pár úgy kívánja. Annyi az egész, hogy mellette legyen egy kis változatosság is, tehát mondjuk 10/7 étel tanyasi, a maradék diétás/vegetáriánus/allergiás/stb. Így mindenkinek megvan az öröme.
Egy olyan dolgon megy a vita, amiről semmit nem tudunk.
Azért mert ez a menü, nem feltétlen jelenti, hogy az, akinek gondja / különleges igényei vannak az nem fog más ételt kapni.
Nálunk is fix menü lesz, tudom, hogy van gluténérzékeny, és cukros is a családban ez a 3 ember fog más menüt kapni, olyat, amit ők is fogyaszthatnak, sőt tudom, hogy van aki nem eszik húst, lesz a menüben neki is fogyasztható.... DE nem ez a fő kérdés, mert pont a nálunk 90ből ezt az 5öt könnyen eldöntöm, de a többiek....
Én hagy egyek már húst, glutént, tejcukrot, sőt cukros süteményt, a többi egészséges vendégemmel, akik vegyes étrenddel élünk.
2 hete voltam lagzin, kb ugyanez volt a menusor.
Nincs epeholyagom, tehat zsiros, olajos, fuszeres dolgok kizarva. Maradtak a sutik es a koretek...
A sutitol nagyon felpuffadtam a tejerzekenysegem miatt, pedig csak egyet ettem.
Egesz este sz@rul voltam.
Szerintem nem kell átesni a ló túloldalára. Én sem csinálnék külön menüt vegáknak, meg** evőknek. Most komolyan, válagasson abból, ami van, ha mindenki igényeire külön tekintettel lennénk meg is duplázhatnánk a költségeket.
Más kérdés, hogy szerintem a rántott gomb, rántott karfiol alap kéne, hogy legyen egy ilyen menüben és akkor mindenki boldog.
Aki glutén érzékeny azzal meg már mit kezdjek? Ha az egyik vendég belemorzsál a közös tálba neki már akkor is annyi a kajájának...
Ha én megyek egy esküvőre soha eszembe nem jut a menüt kritizálni. Tudom, hogy pontosan annyit költöttek rá, amennyit tehettek. Ha ebbe a pörkölt fér bele és sluszz, akkor nem fanyalgunk, hogy jaajjj de uncsiiii. Mi ez óvoda? Nem zabálni megyek, hanem bulizni.
** A védjegy jogtulajdonosa nem járult hozzá a szó használatához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!