Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Jó ez az esküvői menü és...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jó ez az esküvői menü és mennyiből jön ki szerintetek?

Figyelt kérdés

vendégvárás: kolbász 20dkg/fő, hurka 15dkg/fő, sült hús 1/fő, párolt káposzta, tejfölös krumpli, kenyér

vacsora: húsleves(főtt hús, töltelék, zöldség)

sült húsok: rántott hús 1 db/ fő

sajtal-sonkával töltött csirkemell fél adag/fő

gombás szelet 1 db/fő

párizsi szelet 3db/4fő

rizs, tepsis krumpli, párolt zöldség, káposzta saláta

Éjfélkor: marhapörkölt nokedlivel fél dag/fő

töltött káposzta 3fej/fő

csemege uborka+kenyér

Szerintetek mennyiből jön majd ki kis városba leszünk 155 főre

2013. máj. 3. 14:32
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
61%

"tudjátok, vannak olyanok is, akiknek meg ez nem jön be"

Van akinek meg ez nem jön be. Azt viszont nem lehet vitatni, hogy ez a menü NEM ünnepi. Nem kell kaviár meg tengeri herkentyű saláta lazackrémlevessel társítva, de ennél "hagyományosból" is vannak ünnepibb ételek. Pl. vadas vagy éppen birkapörkölt, raguleves, töltött pulyka, sorolhatnám még.

Itt a hangsúly nem azon van, hogy sokan ilyen-olyan extra ételeket várnánk el, hanem azon, hogy a rántotthús-húsleves a vasárnapi panelmenü, egyszerűen nem esküvőre való. Számomra szimplán olyan, mintha a kedves pár nem tisztelné meg azzal a vendégeit, hogy megpróbáljon valami alkalomhoz illőt felszolgáltatni.

"nálatok volt külön kaja vegáknak, gluténérzékenyeknek, vércsoport-diétázóknak és fényevőknek is?"

Szerintem egy ekkora lagzinál nem árt jelezni a meghívón, hogy aki egyedi diétát követ (pl. gluténmentes), az jelezze, hiszen 155 ember igényeit nem lehet fejben tartani. A vegetáriánusokkal viszont logikus számolni és igen, szoktak is, ez szinte alapvető manapság. Nem értem, mi olyan hihetetlen ezen.

2013. máj. 3. 16:25
 22/52 anonim ***** válasza:
74%
Tapasztalatom szerint a vendégek a számukra ismeretlen, szokatlan ételeket meg sem piszkálják, lehet hogy én is bugris vagyok, mert én még nem voltam olyan lagziban, ahol például hal is lett volna. Általában ilyesmi volt a menü, soha senki nem panaszkodott, legalábbis látszólag, amikoris két pofára tömték a rántott húst. Egy 70 éves falusi nénike - és itt bocsánatot kérek, akire ez nem vonatkozik - azt sem tudja pl. mi az a mozzarella sajt. Sőt felénk régebben az volt a szokás, hogy éjfélkor nem volt külön kaja, a vacsoramaradékot tálalták fel.
2013. máj. 3. 16:27
 23/52 anonim ***** válasza:
65%
Rotschild báróéknak kösz a lepontozást.
2013. máj. 3. 16:32
 24/52 anonim ***** válasza:
68%
ach, ezen nem éri meg idegeskedni, itt lepontoznak mindenkit, aki 155 főre nem készíttet 465 féle menünt :-D
2013. máj. 3. 16:37
 25/52 anonim ***** válasza:
65%

"Számomra szimplán olyan, mintha a kedves pár nem tisztelné meg azzal a vendégeit, hogy megpróbáljon valami alkalomhoz illőt felszolgáltatni."

Igen, ez jogos észrevétel volna, ha melegszendvicset szolgálnának fel, vagy hamburgert (bár az is bejönne sokaknak, bizonyára) .

Itt nem erről van szó.

A házigazdák felkínálnak teljesen normális, ehető, közkedvelt ételeket. Ha ezek nem egyeznek a Te igényeiddel, az már válogatósság.

A vendég szent. Igyekszik is általában a házigazda arra, hogy jó legyen az étel, hogy elég legyen, hogy minőségi legyen. De húzzunk már meg valahol egy határt...

Diéta... Oké, legyen. Aki diétázik, ezek az ételek között az is találhat megfelelőt. Nem, nem diétás kaják, de a listán több olyan dolog is van, amit nyugodtan ehet kis mennyiségben. Zabálni meg úgysem akar, ha diétázik. És nem, nem csak a szépészeti diétára gondolok itt, hanem az egészségügyire is. Szerintem az mindenkinek evidens, hogy nem készülnek egy lagzira kórházi diétás menüvel a házigazdák.

Manapság túl nagyok szerintem az elvárások.

2013. máj. 3. 16:45
 26/52 Nagy Banyapók ***** válasza:
87%

"Számomra szimplán olyan, mintha a kedves pár nem tisztelné meg azzal a vendégeit, hogy megpróbáljon valami alkalomhoz illőt felszolgáltatni."

Számomra meg ez szimplán olyan, mintha a rokonság csak zabálni menne az esküvőre, és nem együtt örülni az ifjú párral. Ha meg így van, akkor legalább hallgasson mélyeket az illető, és ne kritizáljon.

Kérdező, szerintem is kellene kicsit könnyebb, zöldséges étel a menübe. Rizs már van, így nem kell túl nagy változtatás. Ezt a pluszköltséget lefaraghatjátok, ha a vendégvárónál csak valami rágcsálnivalót, pogácsát szolgálnak fel. Nem kell hurka meg kolbász, teljesen felesleges. Szerintem is érdemes lenne az étteremben kérdezősködni ezügyben.

Ez a ti napotok lesz. Az lesz, amit ti szeretnétek.

Sok boldogságot! :)

2013. máj. 3. 16:54
 27/52 anonim ***** válasza:
64%

Aki hitetlenkedik, hogy lehetetlen a diétások minden igényét kielégíteni: nem az ;)

Nálunk voltak vegák, muzulmánok (akik ugye nem esznek sertést), laktóz/glutén/tojásérzékenyek, cukorbetegek, mindenkire gondoltunk! A torta is laktóz+gluténmentes volt, illetve szénhidrát csökkentett (tehát nem hagyományos lisztből/cukorból), sőt, volt olyan vendég, aki egyszerre volt laktóz/glutén/tojásallergiás, így neki külön sütöttünk édességet :) Meg lehet, sőt, szerintem meg illik oldani! Nem kell kórházi menü, csak egy kis figyelmesség...

Kérdező, szerintem ez hatalmas mennyiségű étel (aminek valószínűleg a fele sem fog elfogyni), és nagyon egysíkú. Pl. egy diétázó (akár glutén, akár vega) nem is nagyon tudna mit enni, az epésekről nem is beszélve. Nagyon nehéz étel szinte mindegyik. A vendégvárós ételek már megalapozzák azt, hogy ne legyen étvágy a vacsorához. Az legyen inkább szendvics/pogácsa/könnyű sütemény, ami laktat, de nem nehéz. Kéne könnyebb kaja a vacsoramenübe is! Az éjféliről nem is beszélve, ezek borzalmasan nagy adagok!

2013. máj. 3. 18:10
 28/52 anonim ***** válasza:
87%

Már ahol nem főtt kajával indítják a vendégvárást.... Nálunk például májgombócleves vagy valami raguleves is van, a szintén szokásos disznótoros mellé, és a hagyományos lagzis menüben nálunk délben van a pörkölt (jajj, gondolom az elit népeknél ez is szentségtörésnek számít.....). Este a leves és a leveshús után ludaskása jön, majd a sültek. Egyébként szerintem némelyik hozzászóló elég tahón fogalmazta meg a véleményét (és most lehet halálra sértődni). Honnan tudjátok, feléjük mi szokás és mit szeretnek a vendégek? Ő ismeri őket, nem?

Kedves kérdező, a menü szerintem jó, bár én is betennék mondjuk egy kis rántott sajtot. Azt szerintem nem csak vegetáriánusok ennék meg, mert ugye sokan nem szokták otthon elkészíteni. Árban szerintem 10 körüli vagy a feletti összeggel számolj.

2013. máj. 3. 18:30
 29/52 anonim ***** válasza:
81%

ma 18:10

Miért érzem úgy, hogy bármennyire is igyekeztetek, tuti találnék 10 embert a vendégeitek között, akinek baja volt az étellel?!

2013. máj. 3. 18:35
 30/52 anonim ***** válasza:
58%
18:10-es vagyok, 2 embernek volt összesen baja az étellel, azok pedig mi voltunk a férjemmel :) Ugyanis a minénk volt az egyetlen tál, ahova hideg étel érkezett, mindenki más áradozott róla (főleg a diétázók, mert így ők is tudtak enni mindenből, a muzulmán barátaink konkrétan meglepődtek, hogy rájuk is gondoltunk). Igaz, nálunk nem 155 fő volt, "csak" 65, nyilván nagyobb násznép, több elégedetlenkedő. De az alapvető dolgokra illik figyelni (pl. mi sem küldtünk a muzulmán tálra sertést, és nem csak tejes/gluténes sütik voltak).
2013. máj. 3. 18:39
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!