Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elváltam, lehet-e mégegyszer templomi esküvőm?
Lehet,csak elkell va´lni egyha´zilag is.
Utánna bármikor lehet.
Ha az első templomi volt, akkor kérvényezni kell az egyháznál, hogy szétválasszanak, egyházilag is, és akkor lehet.
Egy isemrősöm a harmadszorra házasodott templomban, mert az eslőnél az egyáhz szétválasztotta, arra hivatkozva, hogy nem tudtak nemi életet élni (túl nagy volt a szerszám), és így nem tudták telejsíteni a házasság célját, a gyereknemzést.
Amit Isten összekötött, ember szét nem választhatja. Hangzott anno az egyházi esküvőn.
Hivatalosan csak pápai engedéllyel lehet házasságot bontani. Ma már viszont "jó üzlet" a templomban esküdés, így csak papot kell találni, aki eltekint az apróság felett... Lehet, hogy "kicsit drágábban" fogja mérni, de MEGVALÓSÍTHATÓ.
SF
Én most futottam bele egy ilyen esküvőbe és magam sem hittem, de csak pénz kérdése a dolog.
A papnak egy kérdése volt: "Mennyit ér ez meg neked?"
... no comment
Ha a korábbi házasságot egyházilag törvényes és szentségi, akkor az létezőnek minősül, tehát hiába válsz el polgárilag, az a férj/feleség haláláig érvényes marad.
Ha nem templomban kötött házasságról van szó, akkor lehet, mert az egyház szemében a csak polgárilag kötött házasság nem létezik.
Ha pedig problémák adódnak a szentségi házasság érvényességével kapcsolatban, akkor a pápától kérni lehet a házasság felbontását. Ilyen eset: megtévesztés, kényszerítés, szellemi képesség hiánya, ha kizárja a házasság valamely fontos elemét (pl: a gyermeket)stb.
Esetedben tehát (feltéve, ha katolikus vagy) kérned kell a felbontást valamely okra hivatkozva, melyet külön eljárásban folytatnak le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!