Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Merjek-e mégegyszer belevágni?
Házasság nélkül együttélni? Mi a gondod vele. Még mindig jobb, mint még egyszer elválni.
Én is férjnél voltam már egyszer, aztán kilenc évig eszem ágában nem volt. Tavaly hozzámentem ahhoz a férfihoz, akit a legmegbízhatóbbnak találtam életemben ezidáig. Na szó se róla, törődik a gyerekkel, a házzal és még velem is... amíg mindenben az ő keze alá dolgozom. De ha már arról van szó, hogy valamiben nekem kedvezzen, hááttt... pedig a házasság előtt nem ilyen volt.
Én azt mondom, maradtunk volna, ahogy voltunk.
Ha ti most jól megvagytok, akkor kár változtatni. Főleg ha félsz, kétségeid vannak.
Én is házasságpárti maradtam a válásom után is,és nem bántam meg,hogy újra férjhez mentem.Nem a házassággal mint intézménnyel van gond,hanem a nem megfelelő partnerrel.Én is úgy gondolkodok e téren ahogy Te,ha úgy tetszik maradi vagyok,de számomra és a férjem számára is nagyon sokat jelent a papír.Nekünk ez jelenti a hivatalos rendezett életformát,és nem bántuk meg közel 10 év után sem.Ha valóban összetartozik két ember akkor igenis a házasság a rendezett normális családi életforma.Ha meg nem tartoznak össze,minek együtt élni?Manapság már nagyon ritka,hogy képesek az emberek felelősséget vállalni a másikért a családjukért sajnos,és ez szerintem nem jól van így.Egy párkapcsolat igenis elkötelezettség,ahol felelősek vagyunk egymásért egymás boldogságáért a családunkért a gyerekeinkért.Ha feleségül szeretne venni a párod az számomra azt jelentené,hogy komolyan gondolja,hogy Te vagy neki az igazi,hogy van benne irántatok felelősségérzet szeret őszintén benneteket.
Ha Őt érzed az igazinak,akkor menj hozzá.Persze csak akkor,ha efelől nincsenek kétségeid.Ha csak félsz az természetes.És tudod mit,inkább válnék 2x,minthogy egy törvénytelen kapcsolatban éljek,vagy abba szüljek gyereket.De hogyan lehet egyáltalán így hozzáállni egy jól működő kapcsolathoz,hogy úgyis elválunk?Szerintem ez nem normális hozzáállás.És nem a papír ront el vagy javít meg valamit,annak semmi köze hozzá.Ha tönkre ment az nem azon múlott.Azért jó tudni,hogy vannak olyan emberek akiknek még jelent valamit a család a házasság a törvényesség.Nekem nagyon ciki lenne úgy bemutatni a férjemet bárhol,hogy..párom,élettársam..stb...ááá..számomra ez nem túl bizalom gerjesztő,főleg akik már gyereket is vállaltak ott nem.
5 év házasság után váltam el. Nagyon csúnya volt az utolsó 1,5 év, lelkileg teljesen kikészültem és akkor megfogadtam, hogy soha többé házasság. Kiábrándultam a férfiakból is. Egyedüli bánatom az volt, hogy nem született gyerekem, ami persze a válásnál inkább előny volt.
Aztán megismerkedtem a mostani párommal. Sok idő kellett mire bízni tudtam benne. Szerencsére teljesen más férfi mint az exférjem: gondoskodó, családcentrikus, érett gondolkodású, szorgalmas. Bár nem akartam még egyszer férjhez menni, mellette mégis úgy éreztem, hogy biztonságban leszek és másodszorra is belevágtam a házasságba. Szerelmünk gyümölcse 2 héten belül világra is jön :-)
Nem mondom, hogy a félelem elmúlt. Sajnos, a rossz tapasztalatokat nem lehet csak úgy, egy nagyon jól működő kapcsolattal sem kitörölni az emlékezetből. Ma is előjönnek a félelmeim - szerencsére alaptalanul. A kedvesemmel viszont mindent meg lehet (és meg is kell!) beszélni. Ha rám tör a félsz, akkor meg tudjuk beszélni, hogy mit érzek, miért érzem és a párom sosem nevet ki, nem késlekedik megnyugtatni és állandóan a szeretetéről biztosít.
Tudom, hogy szeret és megbízhatok benne, mégis tisztában vagyok vele, hogy a félelem mindig meglesz bennem. Aki egyszer megégette magát, az mindig félni fog az újabb fájdalomtól. Bár csökkent a félelmem nagysága, de az elmúlásában nem hiszek.
És nem hiszem, hogy ha házasság nélkül együtt élsz valakivel az nagyobb biztonságot adna vagy csökkentené a félelmed nagyságát. Én azóta érzem magam nagyobb biztonságban, hogy hivatalosan is összekötöttük az életünket. Ezáltal felelősséget vállaltunk egymásért, egy olyan közösséget, amit nem lehet csak olyan egyszerűen felrúgni.
Szerintem ülj le a pároddal négyszemközt és öntsd ki a szíved, hogy mennyire szereted, de milyen félelmeid vannak. Tudnia kell, hogy mi játszódik le benned, hogy még inkább kimutathassa, hogy megbízhatsz benne.
Ha viszont csak egy kicsike kis kétely is maradt benned, hogy jó dolog sülne ki ebből a házasságból, akkor ne hagyd magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!