Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mit tennétek a helyemben?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tennétek a helyemben? Elmenjek az esküvőre vagy sem? Csak értékelhető válaszokat szeretnék.

Figyelt kérdés

Sok évvel ezelőtt kezdődött egy baráti kapcsolat a férjem és (nevezzük Lacinak)Laci között. Fiatalok voltak, együtt jártak szórakozni, csajozni, focizni... stb. Majd összeismerkedtünk az akkor még nem férjemmel és továbbra is ápoltuk a baráti kapcsolatot Lacival. Lacinak is lett egy barátnője, immár 4-en jártunk össze, grillezgetni, beszélgetni.. Mélyen keresztyén vallásúak mindketten. Aztán összeházasodtunk a férjemmel (Ők voltak a tanúink), született 2 gyermekünk. Laci nagyon sokat segített a ház körüli munkákban, térkövezett, öntözőrendszert épített ki, füvesített.... stb. Mivel a munkájáért nem kért semmit, Önzetlenül tette, ezért minden alkalommal sok finomsággal vendégeltük meg Őket. Mivel alkoholos befolyásoltság mellett nem szabad vezetni, többször vittem Őt/Őket haza, akár több hónapos terhesen is éjszaka. Az ételek beszerzése és elkészítése mindig a háziasszony, azaz az én feladatom volt. Nem kevés összeget "öltem" bele ebbe a barátságba. Két alkalommal lehetőségem volt arra, hogy meghívjam Őket Wellnesselni két 5 csillagos szállodába. (Akkor még megtehettem.) Nem kellett fizetniük semmit. Mivel a barátságunkat nagyon szorosnak tartottuk ezért úgy gondoltuk a férjemmel, hogy Nálunk jobb keresztszülőket nem is találhatnánk a fiúnknak. Örömmel vállalták. Majd megtörtént a keresztelő. Aztán egy decemberi napon szerettem volna Lacitól egy apró szívességet kérni telefonon. Laci közölte velem, hogy nekem nincsen semmi jogom szívességet kérni Tőle, én nem tettem semmi olyat, amiért Ő cserébe segítséget nyújtana nekem. Sőt éppen én legyek hálás, amiért annyi mindent tett értünk. Különben is én csak egy senki vagyok és ezen túl csak a férjemmel fog fenntartani baráti kapcsolatot. Majd lecsapta a telefont. Megint hangsúlyoznám, hogy mélyen vallásos család egyik tagja.

Februárban a fiunk névnapjakor eljöttek hozzánk. Piszkosul feszélyezve éreztem magam, mi a fenét keresek egy ilyen alattomos ember társaságában? Majd átadták az esküvői meghívójukat mindkettőnknek. A menyasszony megjegyezte, szeretné, ha én is elmennék a nagy napra.

Többször beszéltem a férjemmel a történtekről, megpróbálta a lehetetlent is. Én mindmáig hajlandó vagyok a történteket megbeszélni Lacival, de nem várja tőlem senki, hogy én fogok kopogtatni az ajtaján egy bocsánatkérő mosollyal az arcomon.

Mivel az esküvő 70km-re lesz tőlünk, ezért nagy dilemmába vagyok. Elmenjek vagy ne? Hagyjam a férjemet egyedül menni, vagy sem? (Nem a féltékenység, hanem a távolság, idő, a másokhoz való alkalmazkodás, alvási lehetőség miatt hagynám cserben a férjem.) A férjem nem tud vezetni. Persze lehet ezt fordítva is nézni, a férjem hagy cserben engem. Igaz? Választás elé semmi esetre sem szeretném állítani. Tanácsot szeretnék kérni Tőletek! Előre is köszönöm!

2013. ápr. 22. 14:56
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
89%
Tulajdonképpen Lacinak mi a baja Veled? Ez kiderült egyáltalán?
2013. ápr. 22. 15:05
 2/19 A kérdező kommentje:
Számomra nem derült ki. A férjemnek azt mondta akkor, hogy rossz napja volt és nem is érti, hogy mondhatott ilyet.De mindezt a férjemnek mondta és nem nekem. Egyrészt tiszteletlen volt, másrészt olyat állított a telefonbeszélgetés alatt, ami nem volt igaz.
2013. ápr. 22. 15:10
 3/19 anonim ***** válasza:
89%
Bizony. csatlakoznék az egyeshez. én is itt akadtam fenn és addig nem is tudok továbblépni, amíg erre választ nem kapok. én nem tartanám gáznak, h én kezdeményezzem a beszélgetést. hiszen téged egy adott ponton látszólag ok nélkül visszautasítottak, rendre utasítottak. természetes, tudni akarod, mi történt. vagy te sejted csak itt nem írod? mert ha még csak nem is sejted, akkor nekem fura, h nem akarod megérteni,mi történt. nem bocsánatkérő mosollyal kell kopogtatni, hanem kezdeményezni kell egy tisztázó beszélgetést és ha ez megnyugtatóan zárul, akkor ki lehet békülni. de addig csak felemás megoldások születhetnek.
2013. ápr. 22. 15:13
 4/19 A kérdező kommentje:
Mint írtam megbeszélésre, békülésre én már készen állok. Ezt a másik fél is tudja. Ő az aki elfoglalt, dolgozó ember, én pedig egy "ráérős" gyesen lévő anyuka. Neki kéne szerintem lehetőséget kínálni egy találkozásra. Nem gondolnám, hogy a megbántott nő létemre nekem kéne a békülésért kuncsorogni. Felnőtt emberek vagyunk, mindkét fél tisztában van ennek a baklövésnek a súlyával.
2013. ápr. 22. 15:20
 5/19 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem menj csak el! Ne azon rágódj, hogy utoljára mit tett, hanem hogy évekig mennyire jóban voltatok, ezt nem szabad elfelejteni!

Nekem az a gyanúm, hogy a nő kavart valamit. Ők csinálnak ilyet. Nekem is van hasonló sztorim, ennyire nem komoly, de ott is a csaj volt a ludas :/

2013. ápr. 22. 15:23
 6/19 anonim ***** válasza:
86%
tényleg írtad, csak velem egyidőben, így utólag válaszoltunk. te egész máskép fogod fel, mint én itt nem békülésről, meg kuncsorgásról van szó, nem kell álmosoly, meg képmutatás. tisztázni kellene, leülni és egyenrangú felekként megbeszélni. eg yilyet pedig nem derogálna neked sem kezdeményezni. pont azzal hozod magad alárendelt helyzetbe, h ezt elmismásolod és enélkül mész v maradsz távol az esküvőtöl. miután a férjed nem tudta ezt tisztázni, rajtad a sor, neked kell. téged bántottak meg, állj a sarkadra és szembesítsd a tettével Lacit.
2013. ápr. 22. 15:24
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

menj el. lehet, hogy laci nem a szavak embere, nem szeret/tud bocsánatot kérni vagy még nem volt alkalma. ennek ellenére rengeteget segített, ahogy Te is leírtad. nem állítom, hogy mindezt ingyen, mert Ti is kitettetek magatokért, viszont kevés az ilyen segítőkész barát. előfordulhat, hogy az asszonyka féltékeny lett Rád, ezért próbált meg titeket összeugrasztani.

mint írtam, menjetek el az esküvőre. adjatok még egy esélyt ennek a barátságnak!

2013. ápr. 22. 15:24
 8/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm válaszotokat!

Meg sem fordult a fejemben, hogy a leányzó is bekavarhatott, de most, hogy írtátok... elgondolkodtató. Fontolóra veszem a tanácsotokat!

2013. ápr. 22. 15:41
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Elmennék. De előtte beszélnék Lacival.

Előfordul, hogy az ember olyat mond, amit nem úgy gondolt, amit nem szeretett volna. Az is előfordul, hogy nem tudja, mit csináljon utána. Hívd fel, beszélj vele. Ne hagyd, hogy egy ilyen apróság beárnyékolja ezt a barátságot.

(Még egy apróság, ne menj el olyan irányba, hogy te mennyi pénzt öltél bele ebbe a kapcsolatba. Ő segített, te meghívtad, nem kikuncsorogta, ha önszántadból adtad, akkor ne kérd rajta számon. Persze ez rá is ugyanúgy vonatkozik, de arra neki kell ráéreznie.)

2013. ápr. 22. 15:43
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Én elmennék, de előtte mindenképp megkérdezném, hogy azt a beszélgetést mi váltotta ki belőle... Nem mindegy hogy fogod beengedni a házadba innentől és hogy fogod a vastag esküvői borítékot ajándékot átadni...
2013. ápr. 22. 16:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!