Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Visszaadnád ezt a nászajándékot?
"Nagyon ciki lett volna Tőlük pénzt kérni"
A kérdező minden áron pénzt akar, de mivel ez "ciki" neki, ezért akarja eladni az utazást, hogy pénzt csináljon belőle. Jön itt mindenféle kifogással, meg magyarázattal, holott csak pénzt akar. Semmiféle már megoldás nem jó neki, itt ne az ajándékkal van baj, lehetett volna bármilyen más ajándék, az sem lett volna jó, mert csakis a pénz jó neki. Ennyi. Írhatunk akármit, nem lesz jó neki semmilyen más megoldás.
Nem értem, miért nem fogják fel egyesek, hogy a utat NEM LEHETETT áttenni más idöpontra!!!
Másrészt meg ha valaki ajándékot ad, akkor attól kezdve a megajándékozott AZT CSINÁL vele, amit akar.
Ezen kivül ajándékot visszakérni SEMMIKÉPPEN sem szokás, ez a legnagyobb bunkóság.
Talán tavaly nyáron volt itt a gyakorin egy nászajándékos kérdés. A menyasszony tette fel a kérdést, hogy miért vádolják sznobizmussal, amiért a nászajándékba kapott pénzt ő egy állatmenhely számlájára utalta.
Nem értette ő sem a lényeget. Mint, ahogy ez a kérdező sem érti. (persze más kategória, hiszen ez az ifjú ara éppen bajban van és mások a szempontjai).
A lényeg, hogy a nászajándékot az adományozó a PÁRNAK szánja, azért választja ki, hogy nekik örömet okozzon, különösen igaz ez akkor, ha nem pénzt adnak, hanem tárgyat (ez esetben utazást).
Alakulhat úgy az élet, hogy az utazásnál sokkalta fontosabbá válik a pénz, de ez esetben sem lehet elfelejteni, hogy akitől kapták azoktól miért kapták az utazást. Egy egyszerű kis kommunikáció a két fél között elég lett volna, hogy mindez ne fajuljon el.
Az adó fél azért vágta be a sértődöttet (amúgy kisstílűen), mert hiába igyekeztek szép ajándékkal meglepni a párt, erre időt és energiát áldoztak (nem csak pénzt), utólag hátbadöfésként érte őket, hogy nem sikerült. Ezzel megbántották őket.
Sok itt a gyerekes felnőtt, de ki lehetne békülni. Én azt tanácsolnám, hogy adják vissza az ajándékot és kérjenek helyette kamat nélküli baráti kölcsönt...
Szerintem itt annak az alapvető gesztusnak a hiánya váltotta ki a rosszallásukat, hogy nem szóltatok ÉS a facebookról értesültek.
Azért az, ha suttyomban eladod máshol, vagy csak simán nem mész el, az más, mintha az arcába tolva hirdeted a facebookon, és annyira sem vagy képest, hogy szóljál, hogy ez van, bocs, így eladom..
Amúgy bírom ezt a jaj fel sem hívtak a halál esetek kapcsán. Az még nem jelenti azt, hogy neked is bunkónak kell lenni, meg a másik oldalt is érdekes lenne meghallgatni, velem sem beszél egy család, mert voltam olyan paraszt, hogy nem szoptam ki a kisujjamból az asszony apjának a halálát. 400 kilométerre lakok, nem hívtak, nem küldtek táviratot, mégis honnan kellett volna tudnom? És még én voltam a paraszt, hogy nem mentem a temetésre. Fel se vette a telefont, mikor utólag valahogy megtudtam, hát én meg szarok rá akkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!