Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Visszaadnád ezt a nászajándékot?
Figyelt kérdés
Kaptunk esküvőnkre egy külföldi utazási kupont. A családunkban azonban több nagy tragédia is történt, ezért az utazást lemondtuk, és meghirdettük fb-n. A pár, akitől kaptuk, felháborodva hívott fel a hirdetés láttán,amiért őket meg sem kérdeztük. Valójában azért nem kérdeztük meg, mert úgy éreztük, az ajándék felett mi rendelkezünk, és nagyon ciki lett volna tőlük pénzt kérni, viszont ingyen sem akartunk már lemondani róla, hiszen mégis csak a nászajándékunk volt. Viszont az ő elvárásuk az volt, hogy ingyen visszaadjuk nekik. Az egész "ingyenesség" elvárása azért is visszás,mert nagyon tehetősek, fél nap alatt megkeresik ennek a külföldi útnak az árát. Ráadásul a halálesetek kapcsán fel sem hívtak, még csak részvétet sem nyilvánítottak. Most mi ülünk fordítva a lovon, vagy tényleg joggal várták el, hogy visszaadjuk nekik az utalványt? Persze úgy lenne fair, ha meghallgatnánk az ő nézetüket is. De max. annyit tudnának mondani,hogy nekik nem volt tragédiájuk és fiatal párként miért ne lehetne legalább nekik jó? Ezt is megértem. De most összezavarodtam, szeretem az igazságos helyzeteket.
Én ha valamit ajándékba adok, akkor nem fogom visszakérni akkor sem, ha nem használják fel az ajándékozottak.
Azért is nincs igazuk az ajándékozóknak, mert ezt a kupont ti önhibátokon kívül nem tudtátok felhasználni, mint írtad, elhalasztani már nem lehetett, tehát nem azért, mert semmibe vettétek volna. Ha most ezt visszakérik olyan, mintha nem is adtak volna semmit.
Tényleg nem lenne pofám ilyesmit visszakérni.
2013. ápr. 18. 22:38
12/35 anonim válasza:
Add vissza nekik, kívánj minden jót, és többet sose érjenek benneteket utol.Mert mindt emberek nullák, de ti is nagyon mélyen vagytok.
2013. ápr. 18. 22:39
13/35 A kérdező kommentje:
#13-as: 6 éve vagyunk együtt.
üdv: "nem Gabi" :)
De vicces, hogy másokkal is ugyanez történt. Gabiék, lebuktatok! :)
2013. ápr. 18. 22:40
14/35 anonim válasza:
A kérdezőről mindent elárul, hogy noni33-at csípi.. ezek után nincs mit írnunk neki. Eddig is kár volt.
2013. ápr. 18. 22:43
15/35 anonim válasza:
Még akkor sem lenne semmi közük hozzá, hogy elmentek-e a kuponjukkal üdülni, ha történetesen azért nem mennétek el, mert nincs kedvetek hozzá. Mint ahogy az ajándékba kapott edény használatáról sem küldötök napi jelentést az ajándékozónak. Ha valamit kaptatok az a tiétek, és szuverén döntésetek, hogy mit kezdtek vele. Nem szabad hagyni, hogy akárkik is ilyen szinten megpróbáljanak belepofázni az életetekbe. A nászajándék kávéscsészére sem írják rá, hogy " ha nem kávéztok belőle hetente kétszer, akkor adjátok vissza, mert mi jobban tudnánk használni". Szóval: nászajándékot akkor adunk vissza, ha nem volt meg az esküvő. Az ajándékozónak pedig meg sem illene kérdeznie, hogy mit kezdtek az ajándékával.
2013. ápr. 18. 22:48
16/35 anonim válasza:
Hihi 18-as, hát ezért csuklottam az előbb? Többes számban beszélsz önmagadról? Vagy csak érzékenyen érint, hogy már te is kértél vissza ajándékot? ;)
2013. ápr. 18. 22:55
17/35 anonim válasza:
Ha egy olyan párról lenne szó, akivel mondjuk jó barátságban vagytok, akkor esetleg el lehetett volna mesélni nekik a dolgot, hogy sajnos szomorú dolgok történtek a családotokban, és be kell váltanotok pénzre az utazást, amit tőlük kaptatok. Normális ember ezt megértette volna. Az én lelkiismeretem így lett volna nyugodt.
Érdekesnek tűnik ennek az ajándékozó párnak az erős reakciója,hogy igazából miért nem mindegy nekik, hogy mit kezdtek az ajándékukkal, ami valljuk be, 40 ezer forintért, egy tehetős családnál nem nagy összeg. Megszerveztétek az esküvőt Ti is, az nektek is sok pénzbe került, volt kaja-pia-zene minden. Ha elmentek volna egy étterembe, akkor is otthagytak volna 10-(20) ezer forintot, attól függően mit, vagy hol esznek persze.
2013. ápr. 18. 23:03
18/35 anonim válasza:
Lehet illett volna,csak udvariasságból megbeszélni a dolgot az ajándékozóval,ugyanakkor teljesen a ti magánügyetek,hogy mit kezdtek az ajándékkal.Ráadásul nem egy nagyszabású útról van szó,hanem néhány tízezer forintról.Elég kicsinyes dolog volt ezt a részükről felhozni vagy visszakérni,mert nem tudtátok felhasználni.Vajon mit adtak volna helyette?
2013. ápr. 18. 23:12
19/35 anonim válasza:
Maga az ötlet,hogy valaki utazást adjon,nem túl jó vagy illendő.Ilyet csak nagyon közeli rokontól,a szülőktől,vagy a testvértől kap az ember és nem ennyiért,mert ebbe minőségi külföldi út nem fér bele.
2013. ápr. 18. 23:18
20/35 anonim válasza:
Itt szerintem az a probléma, hogy az ember nem teszi ki eladni a másik szeme elé azt az ajándékot amit tőle kapott. Illetlenség. Nem az, hogy vissza kéne adni. Neked hogy esne fordított esetben?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!