Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Visszaadnád ezt a nászajándékot?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Visszaadnád ezt a nászajándékot?

Figyelt kérdés
Kaptunk esküvőnkre egy külföldi utazási kupont. A családunkban azonban több nagy tragédia is történt, ezért az utazást lemondtuk, és meghirdettük fb-n. A pár, akitől kaptuk, felháborodva hívott fel a hirdetés láttán,amiért őket meg sem kérdeztük. Valójában azért nem kérdeztük meg, mert úgy éreztük, az ajándék felett mi rendelkezünk, és nagyon ciki lett volna tőlük pénzt kérni, viszont ingyen sem akartunk már lemondani róla, hiszen mégis csak a nászajándékunk volt. Viszont az ő elvárásuk az volt, hogy ingyen visszaadjuk nekik. Az egész "ingyenesség" elvárása azért is visszás,mert nagyon tehetősek, fél nap alatt megkeresik ennek a külföldi útnak az árát. Ráadásul a halálesetek kapcsán fel sem hívtak, még csak részvétet sem nyilvánítottak. Most mi ülünk fordítva a lovon, vagy tényleg joggal várták el, hogy visszaadjuk nekik az utalványt? Persze úgy lenne fair, ha meghallgatnánk az ő nézetüket is. De max. annyit tudnának mondani,hogy nekik nem volt tragédiájuk és fiatal párként miért ne lehetne legalább nekik jó? Ezt is megértem. De most összezavarodtam, szeretem az igazságos helyzeteket.
2013. ápr. 18. 22:18
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
81%
Biztos eszükbe sem jutott volna visszakérni, vagy számon kérni, hogy mit csináltatok az ajándékkal, ha nem látják az fb-n hogy áruljátok. Én sem kérném vissza senkitől, de nem esne jól, ha látom, hogy az ajándékom, amit jó szívvel adtam az fb-n hirdetitek! Ez sértő részetekről! Kiraktátok oda ahol mindenki látja, mi lett a sorsa az ajándéknak. Annyi eszetek lehetett volna, hogy másképp oldjátok meg.
2013. ápr. 19. 05:01
 22/35 anonim ***** válasza:
81%
Ajándékot nem illik eladni/továbbadni.....
2013. ápr. 19. 06:17
 23/35 anonim ***** válasza:
54%

"Ajándékot nem illik eladni/továbbadni....."

Tárgyi ajándékot nem, de ilyet, ami ennyire bekorlátozott - mivel neghatározott idöpontban lévö utazás - azért kicsit más a helyzet, föként, ha családi okok miatt nem tudnak résztvenni rajta.

Mellesleg ajándékot VISSZAKÉRNI még inkább nem illik!!!!

2013. ápr. 19. 07:54
 24/35 anonim ***** válasza:
26%
Akkor az ember -mar az ertelmesebbje- azt mondja az ajandekozonak, hogy "figyelj Pisti, nem tudunk elmenni akkor, át lehetne íratni máskorra?" Vagy simán felhívja az adott szállodát, ahol át fogjak neki tenni másik napra... De nem hirdeti meg eladásra, pláne nem a Facebookon....
2013. ápr. 19. 08:11
 25/35 anonim ***** válasza:
48%

Szerintem itt az történt, hogy többen is rosszul kezeltek valamilyen helyzetet. Egyrészt tőletek is szép lett volna, ha megbeszélitek azokkal, akiktől kaptátok ezt az utazást, hogy miért nem tudtok most elmenni és továbbadnátok (hiszen mégiscsak ajándékról van szó). Lehet, hogy abba is belementek volna, hogy most elmennek helyettetek ők, és kaptok tőlük egy új kupont, hosszabb érvényességgel.

De az sem olyan nagy baj szerintem, hogy csak úgy meghirdettétek. Ők meglátták, és ők is rosszul kezelték a dolgot: azt feltételezték, hogy nem tetszett az ajándék, vagy ővelük van bajotok, vagy ilyesmi. Valószínűleg nem kötötték össze a dolgok a halálesetekkel, nem gondoltak ilyen okra.

A másik, amit rosszul csináltak, az az, hogy ezt nem kellően óvatosan, finoman fejezték ki. (Vagy igen, csak a mostani lelkiállapototokban ti is érzékenyebbek vagytok.)

Ezen a ponton pedig rajtatok múlik a dolog: megírhatjátok nekik kedvesen az okokat, vagy felháborodva. Én mindenképp az előbbit javaslom, mert ez esetben szerintem még ők fogják rosszul érezni magukat, amiért ilyen figyelmetlen tuskók voltak. Az utalványt meg nyugodtan adjátok oda annak, aki meg akarta venni.

2013. ápr. 19. 08:40
 26/35 anonim ***** válasza:
55%
Nem olvastam el az összes választ, de azt gondolom, hogy mindenképpen meg kellett volna kérdeznetek tőlük, hogy elmennének-e ők (visszaadjátok az utazást több okból is), vagy ha ők sem tudnak elmenni, akkor abban az esetben eladjátok. Lehet, hogy magától értetődő lett volna számukra akkor, hogy mivel nem tudjátok megoldani az utazást, visszaadjátok, elmennek ők (hiszen ők költöttek rá, és nem egy vadidegennek szerettek volna befizetni és elküldeni pihenni), és helyette kitalálnak más ajándékot! (Főleg ha tehetősebbek, akkor nem hiszem, hogy nem adtak volna helyette semmit.) Így viszont kicsit bunkóság szerintem ez a részetekről...
2013. ápr. 19. 09:50
 27/35 anonim ***** válasza:
37%
Az igaz, hogy ezt máshogy is meg lehetett volna oldani és nem a Facebook-on hirdetni, de akkor is ajándékot visszakérni jóval nagyobb bunkóság! Nem is tudom, hogy lehet olyan, aki szerint ez normális. Soha nem süllyednék odáig, hogy visszakérjek valamit, amit egyszer már örökbe odaadtam, pláe ilyet.
2013. ápr. 19. 10:05
 28/35 anonim ***** válasza:
42%

Igen illett volna szólni nekik, hogy ez és ez történt, bocs de inkább pénzzé tesszük az ajándékotokat. Ekkor szerintem ők maguk ajánlottak volna pénzbeli segítséget

Így viszont szerintem is jogosan kérik vissza ingyen.

2013. ápr. 19. 10:10
 29/35 anonim ***** válasza:
31%

Felhívjátok a szállodát, elmondjátok mi történt, ők 2 perc alatt átrakják másik időpontra a foglalást, mindenféle felár nélkül.

Ez miért nem jutott eszetekbe? A lehető leglogikusabb döntés, így ők sem sértődnek meg és nektek sem kell lemondani az ajándékotokról.

2013. ápr. 19. 10:25
 30/35 anonim ***** válasza:
32%

Én is egyetértek azzal, hogy nem szép dolog egyik féltől sem. DE vannak olyan helyzetek amikor is elfogadható. Ha én adtam volna, eszem ágában sem lenne vissza kérni (ilyen körülményben), még akkor sem ha árulja valahol. Neki adtam,kész, azt tesz vele amit akar.

Bár az tény, hogy facen csak akkor árultam volna, hogyha előtte írtam volna neki egy üzenetet, hogy: "Ne haragudjatok nem tudunk elmenni, ez meg ez a gond és el szeretném adni."

2013. ápr. 19. 11:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!