Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A menyasszonytáncot úgy tudom az ifjú pár kezdi. Utánna ki következik?
Úgy tudom, valóban az ifjú pár kezdi.
Néhány lépés, ütem stb. után viszont az "örömszülők", tehát vőlegény-menyasszony szülei.
A menyasszonyt viszont tudomásom szerint először a menyasszony tanúja kéri le a vőlegénytől, utána a két papa, és tőle viszik a többiek tovább. Ha jól emlékszem.
Nálunk a menyasszonytáncnál az utolsó a vőlegény, és ő fut el a menyasszonnyal és a kondérral. A táncot pedig a saját tanújával kezdi, míg a másik tanú üti a kondért, majd cserélnek, és utána végig a menyasszony tanúja üti a fazekat.
De szerintem ahány ház, annyi szokás. Kérdezősködj körbe, hogy a meghívottak melyik hagyományt ismerik, és akkor az jó kiindulópont lehet.
Nálunk menyasszonytánc van nem menyecsketánc.
A menyasszony tanúja kezdi a táncot, majd lekéri a vőlegény tanúja. Onnantól kezdve ő üti a kondért és kiabálja, hogy "Eladó a menyasszony!" Előtte persze a vőlegény tanúja csinálja.
A vőlegény utoljára kéri le a menyasszonyt, táncolnak, majd elszaladnak a pénzzel.
A menyasszonytánc közben lehetnek próbálkozások lopásra. De az bármikor lehetséges. :D
Viccesek ezek a hagyományok.
Nalunk a menyasszonytancot a vofely, vagy aki ezt levezeti kezd a tancot.
Aztan elkialtja magat, hogy elado a menyasszony... Es o tartaja a letakart fazekat, abba gyujtik a penzt/boritekot, van hogy a lanyos oromanya tartja. Afazekat, segit a vofelynek...aztan amikor mar mindenki tancolt a menyasszonnyal aki akar, jon a volegeny, beledobja az egesz penztarcajat, szimbolizalva hogy o mindenet odaadja a hazassagba es akkor tancolhat a menyasszonyaval, es ezutan mennek atoltozni a menyecskeruhaba (ha akarnak)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!