Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Voltatok már ilyen helyzetben?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Voltatok már ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés
Tegnap azt mondta a párom, hogy már szeretne gyereket (5éve vagyunk együtt, de még nem élünk együtt) de házasságot nem és úgy vettem ki a szavaiból, ha esetleg teherbe esnék akkor sem akarna feleségül venni. Az igaz, hogy már régebben megbeszéltük, ha egyszer összeházasoduk nem akarunk nagy felhajtást csak szülők, testvérek, nagyszülők és csak egy sima vacsora lenne, de nem gondoltam volna, hogy most meg ilyen véleményen van! Lehet, hogy később meggondolja magát? Nem nagyon akartam faggatni, hogy mért nem ..., mert még együtt sem élünk de tegnap óta már nagyon \'fúrja az oldalamat\' a dolog! Nem tudom mit kellene tennem, nem akarok semmit sem erőltetni. Mit kellene mondanom neki, hogy meggondolja magát de ne érezze, hogy erőltetem a dolgot?
2009. szept. 23. 14:04
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

5 év nem kevés idő, de én a gyerekvállalás előtt, inkább azt próbálnám ki a helyetekben, hogy ti ketten képesek vagytok-e tartósan együtt élni, akár papírral, akár anélkül. Egy kisbaba nagyon sok örömöt hoz a szülei életébe, de egyúttal teljesen meg is változtat mindent. A párod hogy gondolja? Ha terhes leszel jöhet az együttélés is, amíg nem addig esténként hazakísér?

Ha esetleg attól tart, hogy valami miatt nem jön össze a baba, amikor már törvényesen is egy pár vagytok, arra is van megoldás,de ez nekem így kicsit fura...

2009. szept. 23. 14:48
 12/26 A kérdező kommentje:

Január(2010) környékén szeretnénk összeköltözni és csak később jöhetne a baba, mert egyelőre még fogamzásgátlót szedek és ha abba is hagyom a szedését, akkor is kb. fél évet kellene várni szóval még kb.1 év persze ha semmi probléma nem lesz. Egyébként nagyon jól megvagyunk együtt sosem veszekszünk és a hétvégéket is együtt töltjük vagy náluk vagy náluk szóval rengeteget vagyunk együtt, ismerjük egyás rigolyáit persze, ha már összeköltözünk biztosan előjön még néhány. Mindig tudjuk mire gondol a másik csak ez a házasság-gyerek dolog még nagyon új és nem értünk egyet, de idővel ezt is megoldjuk csak kiváncsi voltam a véleményekre, tapasztalatokra.

Köszönöm a válaszokat!

2009. szept. 23. 15:04
 13/26 A kérdező kommentje:
nálunk vagy náluk
2009. szept. 23. 15:06
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Azért az kicsit más ha együtt töltitek a hétvégéket, vagy pedig minden napot együtt töltötök. A legtöbb megbukott együttélő pár pont azon bukik el, hogy nem tudják összeegyeztetni a hobbijaikat a párjukkal, például az egyik sokat ül a gép előtt, a másik ezt nem tudja elfogadni, rászáll, nem hagy neki békét. Hidd el, az együttélés és az együtt hétvégézés között ég és föld a különbség. Vedd úgy, hogy az összeköltözéstől számítva újrakezdődik a kapcsolatotok, mert annyira más.
2009. szept. 23. 15:11
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Szia, ne hari, nem olvastam végig a többi választ, mert majd leestem a megdöbbenéstől....

5 éve együtt vagytok, de még csak együtt sem éltek, elvenni nem akar, és akkor ő most gyereket szeretne?! Mert kötöttséget azt nem szeretne, csak babázna egy kicsit??? Aztán ha megunja (ez gyorsan be fog következni-sajnos közelről láttam egy ilyen esetet, a pasika nagyon fellelkesedett a gyerektémán, aztán olyan hamar ráunt a dologra, hogy a nőt a pocakos kismamakor már egyedül érte) majd szépen lelép... Én nem magáért az esküvői hacacáré miatt meg a hagyományok miatt tartom fontosnak, hogy házasságba szüljön valaki, hanem azért mert valamilyen szintű érzelmi biztonságon kívül nem mellékesen jogilag is jobban be van biztosítva mind a mama, mind a baba. Ennyi jár. Ha meg neki "nem fontos a papír", akkor pont azért lehetne rugalmasabb, mert neked meg igen.

2009. szept. 23. 15:28
 16/26 anonim ***** válasza:
70%
Te azt tervezed, hogy összeköltözöl, és családot alapítasz valakivel, akivel szerinted egy darab papír nélkül nem lehet megbízni. Tudod, a házasság nem azt jelenti, hogy összeláncolnak/ragasztanak titeket, hanem igenis csak egy darab papírt kaptok arról, hogy ti ketten együtt éltek. Na bumm. A gyereknek meg nem lesz semmi baja attól, hogy nektek nincs ilyen papírotok, én is a szent házasságon nélkül születtem, családban nőttem fel, a szüleim mellett, és nem lett belőlem se tömeggyilkos, se legősibb foglalkozású útszéli dolgozó.
2009. szept. 23. 15:33
 17/26 anonim ***** válasza:
93%
...és egyszer majd írni is megtanulok...
2009. szept. 23. 15:34
 18/26 anonim ***** válasza:
95%
amúgy abban igaza van mindenkinek, hogy babát ne vállalj be együttélés nélkül. minimum egy 1-2évnyi együttélés.
2009. szept. 23. 15:37
 19/26 anonim ***** válasza:
62%
Én is házasságpárti vagyok,különösen akkor,ha gyerek is van.Még akkor is,ha most divat csak úgy együttélni.Igaz,hogy akkor könnyebb szétdobni a babaruhát.Ne erőltesd a házasságot,de ne is gondolj gyerekre,amíg a párod nem akar feleségül venni.Sokan sok mindent írtak neked,én csak egy dolgot tennék hozzá:ha a párod szüleinél fogsz lakni,akkor ott mi leszel? A fiacskám barátnője,netán szeretője vagy családtag?Kérdés,hogy a szülők hogyan vannak ezzel a dologgal ?Nagyon megtudja a rokonság keseríteni az életeteket,és a kapcsolatotokat,ha ők házasságpártiak! Ezt is beszéljétek át a pároddal,mielőtt összeköltöztök!
2009. szept. 23. 15:56
 20/26 A kérdező kommentje:
inkább hagyjuk az egészet, mert már teljesen félreértitek a dolgot! Egy szóval sem írtam hogy nem lehet benne megbízni csak annyi az egész, hogy nekem fontos a házasság neki pedig nem! Kész vége! Köszönöm az eddigi válaszokat!
2009. szept. 23. 16:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!