Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Próbáljam rávenni a párom a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Próbáljam rávenni a párom a templomi esküvőre vagy inkább a szüleimmel vesszek össze?

Figyelt kérdés

A szüleim eléggé vallásosak, mindenképpen szeretnék ha nekünk lenne templomi esküvőnk.

A párom viszont ateista, sőt kifejezettem utál minden vallást. Kijelentette, hogy nem lesz templomi esküvő. Ha nem tetszik akkor nem lesz semmiféle esküvő sem.

Én még meglennék nélküle, nekem sem olyan fontos. Félek viszont, hogy a szüleim nagyon megharagudnának.

Ti mit tennétek? Megpróbálnátok valahogy rábeszélni a párotokat vagy inkább a szülőkkel vesznétek össze emiatt?

2013. ápr. 7. 09:29
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy már mások is mondták: neked sem fontos, a párod meg egyenesen ódzkodik tőle, tehát ne legyen.

Nem a szüleiddel házasodsz, hanem a pároddal. Nem kell nekik megfelelni, főleg nem egy elv/hitbeli kérdésben, ami mindenkinek a magánügye.

2013. ápr. 7. 12:01
 12/16 anonim ***** válasza:
22%

nekem csupán az ültette a bogarat a fülembe, h: "Ha nem tetszik akkor nem lesz semmiféle esküvő sem. " tehát lehet, h neki egyáltalán nem is fontos az esküvő? mindenáron ő akar diktálni? ez a mondat nem vall túl nagy kompromisszumkészségre. nem csak ebben a kérdésben, hanem másban sem.

dönts a saját elveid szerint, ne befolyásoljon se a párod, se a szüleid. ha neked nem lételemed a templomi esküvő, akkor elég a polgári. bár nem ismerem a szüleidet, de a helyedben nem magyarázkodnék nekik. ha képtelenek elfogadni amit te szeretnél, akkor velük van a gond, és nem veled.

szerencsére az én anyukám nem erőltet rám semmi ilyesmit, csupán azt szeretné, h boldog legyek a párommal.

2013. ápr. 7. 13:01
 13/16 anonim ***** válasza:
52%
Mivel én vallásos vagyok, én úgy lettem volna, mint a párod, csak fordított helyzetben: vagy templomi esküvő, vagy semmilyen, ebben én sem engedtem volna az elveimből. Úgyhogy megértem a párod, még ha én pont a másik oldalt képviselem is. Meg úgy látom, neked nem annyira fontos ez az egész és ez a ti esküvőtök, nem a szüleiteké. Ti döntsétek el, ketten hogy nektek hogy a legjobb. Ki csak nem tagadnak már ilyesmiért. Majd megbékülnek.
2013. ápr. 7. 15:07
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Én ateista vagyok (bár megkereszteltek,nem hiszek semmilyen istenben),párom is meg van keresztelve,de nem gyakorolja.

A szülei viszont nagyon vallásosak,kicsapták a hisztit,így a békesség kedvéért belementünk a templomiba.

Nem kellett volna,azóta azt hallgatjuk,hogy nem elég átéléssel mondtuk a szövegünk (hogy mondjam átéléssel,nem vagyok szinész,nem hiszek abban amit mondtam)

2013. ápr. 8. 09:28
 15/16 anonim ***** válasza:

(katolikus vagyok)

"elég álszent dolog is lett volna ott parádézni" - egyet értek.

Ha Te nem vagy hívő, akkor ne menj templomba esküdni. Akkor se, ha szüleid azt akarják.

Ha Te hívő lennél, akkor téged az egyházi esküd életre szólóan kötne a párodhoz. A párodnak nem kell eljátszania, hogy hívő, tőle az egyház nem is vesz esküt. Őt nem fogja semmi kötni hozzád.

Ekkor azt mondanám, hogy a párodnak alkalmazkodnia kellene hozzád, ha meg nem akar, akkor szakítanék, mert az én meggyőződésem/életstílusom mindig is ütközne az övével, csak konfliktus lenne mindig.

Szerintem a szüleid sem tudják, hogy milyen "örök eskübe" akarnak téged belelovallni. (a párod simán elhagyhatna, de te akkor sem házasodhatnál újra)

2013. ápr. 13. 19:11
 16/16 anonim ***** válasza:
Miért ne házasodhatna újra? És miért hagyná el valaha is a párja?
2013. ápr. 14. 12:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!