Hogyan oldjam meg hogy ne kelljen kimenni külföldre a szüleimmel?
Nagyszülő, vagy rokon, aki itthon él?
Költözhetnél hozzájuk.
Édesanyáddal beszélj, apukáddal is. Nem egészséges, ha a gimit megszakítod, és a negyedik évfolyamot egy vadidegen országban kezdesz, nem beszélve az érettségiről és a felvételiről.
Kérhetsz segítséget az ófőtől és a gyámügytől is de azt akkor még most kell megtenned, hogy nyáron ez már ne lehessen gond. 18 éves ha elmúltál, akkor azt teszel, amit akarsz.
Hát szerintem egy tiniszerelemért kár ennyire erőlködni, ugyan Te most úgy érzed Ő a nagy Ő, lehet jövő hónapban már nem is vagytok együtt.
Gondolj arra az ország nyelvét felsőfokon fogod beszélni és ott is van élet, szórakozás, előbb-utóbb barátok.
Ne akarj elszakadni a családtól, többet ér, mint egy barátnő!
Kedves Kérdező, olyan megoldás ebben az esetben (ahogyan olyan sok más esetben sem) nem létezik, hogy mindenkinek jó legyen. Magadra koncentrálj, a sulidra.
Teljesen mindegy, hogy melyik gimibe jársz, az a fontos, hogy tudd, mit akarsz és érettségizz le. Egy lány miatt (pláne egy alig egyhónapos kapcsolat miatt) nem mondanám, de a suli miatt igen, hogy nagyon gáz az, ha pont érettségi előtt váltasz országot, nemcsak sulit.
A német érettségi jóval könnyebb, az egyetem is, de mindentől el leszel szakítva, ami eddig oda kötött.
Beszélj a szüleiddel!
Jó... akkor:
másfél éve ismerjük egymást és nagyon jóban vagyunk, csak 1 hónapja jutottunk oda hogy ez történt. El lehetne tekinteni azoktól a válaszoktól hogy nem ezt kéne csinálnod? Lehetséges alternatívákat kértem hogy hogy maradhatnék itt.
Ha beszélsz a szüleiddel az érveid a sulival kapcsolatosak legyenek, ne elsősorban a barátnőd miatt. Hidd el, elhisszük mi, hogy nagy a szerelem, csak mi már voltunk ott, ahol most te és tudjuk, hogy miért mondjuk, hogy ne miatta maradj, ha maradni akarsz. Amúgy, ha tényleg olyan nagy a szerelem a 700 km-et simán kibírja, de ezt is csak a tapasztalat mondatja velem, nem a rossz szándék. Viszont a szüleid, akik már szintén több élettapasztalattal rendelkeznek szintén ez miatt nem fogják a barátnős érvet elfogadni... szóval nem véletlenül mondjuk, emeljük ki.
Én külföldön élek és jobbnak látom, külföldre menni, de én is azt mondom, hogy most már fejezd be Mo-n az iskolát és majd utána ráérsz meglátni. Valahogy ezt magyarázd el a szüleidnek, akik amúgy elhiszem, hogy meggyőződésből hiszik, hogy neked is jobb lenne kint.
Ha anyagilag megtehetitek, akkor javasold a kollégiumot és mond nekik, hogy érettségi után megnézed a német egyetemeket is. Addigra meg már a barátnőddel is kialakul hogy együtt lesztek e vagy sem, vagy hogyan tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!