Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Testvérem külföldre akar...

Testvérem külföldre akar utazni egy olyan emberhez akit nem is ismer, hogyan akadályozzuk meg?

Figyelt kérdés

Interneten ismerkedett meg valakivel és hozzá akar kiutazni. Telefonon tartják a kapcsolatot, de hiába mondom neki, hogy ettől még nem fogja ismerni, hajthatatlan. Elmagyaráztam neki a veszélyeit egy ilyen utazásnak, de látom, hogy már eldöntötte. Nagyon féltem, egyetlen testvérem, és nem fogja fel, hogy mekkora veszélyeket rejt ez az egész. És ráadásul a pasi megmondta, hogy ő kinn marad, nem akar hazajönni Mo-ra, tesóm meg nyilván hazajön, és mi van ha egymásba szeretnek? Így is pszichológushoz jár tesóm az előző kapcsolata miatt, ezek után mi lesz vele?

Hogyan értessük meg vele, hogy ebbe most tényleg nem kellene belemásznia?!

2013. márc. 11. 14:25
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj. Elmondtátok neki, megbeszéltétek vele a dolog buktatóit, veszélyeit. Ha ő ezek után is hajthatatlan, akkor had menjen. felnőtt ember gondolom, már nem kiskorú, így hát had cselekedjen saját belátása szerint. Vissza úgysem tudtátok tartani, max ha lekötözitek egy székre. Nem kell beleszólni, majd tanul a saját kárán, ha pórul jár. Ha meg nem,hát legyen boldog. ☺
2013. márc. 11. 14:32
 2/5 A kérdező kommentje:
Tini kora óta annyi hülyeséget csinált már, és sokszor próbáltunk volna neki útmutatást, segítséget, tanácsot adni, de mindig azt mondta, hogy hagyjuk békén, miért gondoljuk azt, hogy az a jó, amit mi mondunk? Ezt hajtogatja 13 éves kora óta, most meg 24. Felnőtt ember, de annyira gyerekesen gondolkozik, hogy hihetetlen. Rengetegszer koppant már az életben, és még most sem gondolja úgy, hogy nekünk anno igazunk volt. Most meg pláne nincs igazunk szerinte.
2013. márc. 11. 14:35
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Sehogy. Én is megtettem annak idején, engem sem tudtak volna lebeszélni róla.

Ha végképp hajthatatlan, beszéljétek meg vele, hogy minden nap tartjátok a kapcsolatot és tudjátok meg a címet, ahova megy.

2013. márc. 11. 14:36
 4/5 A kérdező kommentje:
A másik bajom az, hogy iszonyat messze, a világ másik végére utazik, nem csak átugrik Bécsbe. Elmegy egész Ausztráliáig, szóval innen iszonyat nehéz lesz segíteni is neki, ha valami baja lesz.
2013. márc. 11. 14:40
 5/5 anonim ***** válasza:

Ausztrália egy civilizált ország.

Pontosan hogy hívják, akihez megy és hova ennyit kell tudni.

Én is ismerkedtem így sokat, milyen remek barátságok és olcsó nyaralások születnek az ilyenből... Már évtizedekkel ezelőtt is leveleztek ismeretlen külföldiekkel az emberek és látogatták egymást stb. Mi ezen olyan érdekes ma?

24 éves, nem védhetitek meg mindentől.

2013. márc. 11. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!