Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kizárólag reformátusok válaszát várom. Házasodhatunk-e ebben az esetben?
Ha csak sima válás volt, polgári, simán lehet katolikus esküvő. Akkor nem lehet elvileg, ha már volt katolikus templomi esküvője valamelyikőtöknek. Egyébként pedig azt is ki lehet játszani, ha másik körzetben házasodtok, és annyi.
De ha katolikusok vagytok, elég gáz dolog református esküvőt akarni szvsz.
Azelsovel egyetertek abban, hogy nem jo csak a "diszlet" miatt templomban eskudni.
E is gondban vagyok, mert nem gyakorlom az egyik vallast sem, katolikusnak keszteltek amugy.
De hiszek Istenben, csak abban nem, hogy egy pap aki ember tud nekem kozvetiteni, hogy megmagyarazzak vagyis inkabb kimagyarazzak a bibliat... En ezt hamis nak erzem...
De mivel hiszek Istenben, szeretnem elotte is osszekotni az eletem a tartsammal... Meg nem tudom mi mit fogunk csinalni, mert parom is katolikus, de o 10 eneves koraig gyakorlota is a vallasat, minden vasarnap menttemplomba stb, csak az egyetem alatt maradt el...
Ti hogyan jutottatok a reformatud szertartashoz ha nem vagytok oda keresztelve? Es nem gyakoroljatok konkretan ezt a vallast?
Azért,mert egyikünk már házasodott templomban.
Köszi a linket is.
Van abban valami bájos, hogy már valakinek örök hűséget esküdtünk a templomban, isten színe előtt, most egy másiknak akarunk örök hűséget esküdni egy másikban, mert emebben már nem lehet.. Van még néhány felekezet amúgy, ahol örök hűséget lehet esküdni a következőkkel is.. hajrá.
Nekem ez icipicit visszásnak tűnik. De lehet, én vagyok rosszul összerakva.
az tök mindegy.
Nem ítélek, csak visszásnak tartom. Tőlem aztán mindenki annyiszor fogad isten előtt örök hűséget, ahányszor akar, nem az én dolgom. Csak fura.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!