Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kizárólag reformátusok válaszát várom. Házasodhatunk-e ebben az esetben?
az úgy derék dolog... nem gyakorlod a vallást, nem refinek vagy keresztelve, de azért a templom jó díszlet lenne... bocs, de sztem eltévesztetted a házszámot. a templom nem egy kibérelhető rendezvényterem.
oda jó esetben elmegy vasárnaponként az ember, ismeri a lelkészt, részt vesz a közösségi életben.
refi esküvőhöz konfirmálni is kell. szóval remélhetőleg bukta a dolog. ha nem lesztek elzavarva első körben, akkor vigyél jó vastag borítékot.
A válás tök mindegy. Ha egyik sem református, minek akarnak refi esküvőt?
Vicc az egész, komolyan.
Nem a díszlet a fontos.Nagyon szeretjük egymást és össze akarunk tartozni Isten előtt is.
Hidd el,a saját vallásunkat gyakoroljuk.
Borítékot katolikusban is elfogadnak,csak érdekelne,hogy attól van-e becsületesebb megoldás.
A rosszindulatú válaszolók ezentúl kíméljenek.
Azelsonek az elvekben igaza van.
Amugy. A reformatus egyhaz nem ossszead a templomban, hanem megaldja a mar meglevo hazassagot (tehat a polgarinszertartas utan lehet menni, es vinni kell a hazassagi anyakonyvi kiv-ot)
Legalabb az egyik felnek reformatusnak kell lenni, de eltekintenek akar ettol is, ha nyilatkoztok arrol, hogy a gyermekeiteket a reformatus hit tanitasai alapjan nevelitek.
Jegyesoktatasra itt is lehet szamitani.
Amugy elvalt embert is megaldanak, de ezesetben vinni kell a vallast igazolo iratot is. Nem szukseges felbontani a reformatusoknal az elozo hazassag megaldasat sem.
Amugy edesanyam es csaladja reformatus, en nem vagyok vallalsos...
Itt olvastam pár kérdéssel lejjebb,hogy a reformátusoknál a házasság nem számít szentségnek,mint a katolikusoknál.
Egyébként nagyon szép,hogy az első válasz 100%-os lett.Ha valaki templomit akar,az csakis a parádé miatt akarhatja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!