Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti mit gondoltok arról, ha egy pár CSAK AZÉRT házasodik, mert jön a baba?
Nem tudom, nekem ez mindig kissé fura volt. Úgy értem, ha nekik a házasság önmaga miatt fontos lett volna, akkor már korábban is összeházasodtak volna, így meg csak "muszájból". Ezzel nem azt mondom, hogy biztos nem is szeretik egymást, csak hogy az esküvőt nem azért tartják, mert ők annyira házasok is akartak lenni, hanem mert "kell".
Van ilyen ismerősöm, egyszer férjhez ment 20 évesen (amikor terhes lett), aztán egy év múlva elváltak, 22 évesen újra férjhez ment, szintén már terhesen. Nekem mindkét esetben egyértelmű volt, hogy ha nem csúszik be a baba (mert egyik sem tervezett volt), akkor esküvő sem lett volna.
Én úgy vagyok ezzel, hogy a leendő férjem magam miatt vegyen feleségül, ne azért, mert babát várok tőle.
"Becsúszik egy baba"
Igen!
Ez évszázadok óta így megy, hogyha egy nő el akarja vetetni magát,
akkor "becsúszó szereléssel" támad!
Nézd Kérdező, ha így nagybetűsen "CSAK AZÉRT", ahogy a kérdésedben áll, akkor azt, hogy elvtelenek és megalkuvók, amivel nem szimpatizálok, de az ő dolguk, az ő életük, legyenek boldogok!.
Ha meg egyébként is gondoltak házasságra, és a gyerek csak katalizálta a folyamatot, akkor meg semmi negatív gondolatom nincs, marad a "legyenek boldogok!"
Én nem nézem le azt, aki akkor házasodik amikor kiderül hogy a nő terhes!De!Megvan erről a magam véleménye, és én furának tartom, hogy akit eddig nem akartak elvenni, akkor mi másért venné el a nőt a pasas, amikor kiderül hogy terhes...
Nem szólom őket le, mert nem tudni mi van a háttérben, és azt sem tudni nálam hogy alakulnak a dolgok.Mindenesetre én szeretnék férjhez menni még azelőtt, hogy terhes lennék.
Hangsúlyozom nem gáz, de nem is tartom normálisnak!
Azt, hogy butaság csak a baba miatt összeházasodni. Ha valakinek addig nem volt fontos, akkor mégis minek? A gyerekvállaláshoz nem kell, apuka tesz egy nyilatkozatot az anyakönyvvezetőnek, hogy ő az apuka és kész. Ezt bemutatják a kórházban, így automatikusan a nevére kerül a baba.
Mondjuk azt még el is fogadom, hogy egyszerű ruhában 2 tanú előtt kimondják az igent és utána max. beülnek egy ebédre a 4 leendő nagyszülővel. Bár ezt is inkább csak saját elhatározásból tegyék, ne külső (főleg családi) nyomásra, mert abból nem nagyon sülhet ki jó, ha valaki csak kényszerből köti az életét egy másik emberhez.
De amikor valaki (persze főleg a nők) ilyenkor próbálják megvalósítani az összes gyermekkori álmukat (habos-babos óriásuszályos ruha, 200 fős vendégsereg, csicsás templom, 2 órás szertartás stb), na ez szerintem nagyon nevetséges és álszent dolog! Az ilyenről (nő létemre) nekem is az a véleményem, hogy elvetette magát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!