Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Vajon mért nem akar/mért nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vajon mért nem akar/mért nem jut eszébe elvenni?

Figyelt kérdés
Nos, elmesélem a mi történetünket. Több mint 4 éve vagyunk együtt, 1 év együttjárás után megkérte a kezem. Aztán rá egy évre összeköltöztünk, és most babát várunk. Gyakran felmerült bennünk az esküvő kérdése(benne ugyanúgy mint bennem), de nem úgy mintha az fontos lenne csak hogy mégis jó lenne. Aztán azóta "elfelejtődött", igaz időnk se lenne rá, meg pénzünk se de 2en 2tanúval biztosan meg tudnánk oldani ha nagyon akarnánk. De most én hogy mondjam neki hogy szeretnék a felesége lenni. Már az eljegyzési gyűrűnket is levettem hogy hátha észreveszi, de fel sem tűnt neki. :( Nem tudom mit érezhet mit gondolhat. Tudom hogy szeret és a babát is ketten akartuk/akarjuk, lehet hogy csak én fújom fel a dolgot és egyszeűen nincs eszében. De én kérdezzem meg tőle hogy ugyan elvenne e. Akkor azt érezném hogy rákényszerítem... Segítsetek mit tegyek...
2009. szept. 15. 09:44
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem. Most fontos vagy nem fontos? Ha még te se tudod eldönteni, akkor hogyan várod tőle, hogy alkalmazkodjon? Vagy azt szeretnéd, ha győzködne?

Nézd az ő szemszögéből. El akart venni, te azt mondtad, hogy neked mindegy és neked nem fontos. Gondolj bele mit éreznél, ha ő mondta volna ezt neked? Tuti megsértődtél volna, hogy hogyan lehet ilyen érzéketlen. Ő nem megsértődött, hanem tartja magát ahhoz amit mondtál neki.

Ha akarsz esküvőt, akkor mondd meg neki. Nem tudom egy kapcsolatban mit kell ezen szégyelni, miért kell olyanokra gondolni, hogy kényszeríted meg ilyesmi. Ez azt jelenti, hogy nem vagy képes az érzéseidet elmondani neki.

És ne morogj itt mindenki csak azt írta, hogy beszélj vele. Néma gyereknek anyja sem érti a szavát.

2009. szept. 15. 10:08
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

09:52

Miért lenne furcsa? Mi hat éve vagyunk jegyesek. :) Igaz, mi sohasem terveztünk esküvőt.

2009. szept. 15. 10:08
 13/23 A kérdező kommentje:
Nem azt mondtam neki hogy márpedig engem mostmár nem is vehet el sosem és nem is fontos nekem.... Mindegy köszönöm a válaszokat, főleg azoknak akik képesek voltak átlátni a helyzetet és nem rögtön kritizálni...
2009. szept. 15. 10:10
 14/23 A kérdező kommentje:
Egyébként én is ismerek olyanokat akik 10enéve jegyesek és boldogan élnek mint hal a vízben. Igaza van az utolsó előttinek magam sem tudom eldönteni hogy fontos e vagy nem az esküvő, lehet csak a hormonok játszadoznak bennem és kavarják meg a gondolataim. Egyébként elég jól ismer a párom és tudja hogy nekem egyik percben ez a másikban az tetszik, követi is csak most valahogy lemaradt mögöttem. És nem várom hogy győzködjön... már csak az kellene. Egyszerűen most érzem olyan helyzetűnek a kapcsolatunkat hogy papíron is összekössük az életünket. Igaz a papírtól már van egy sokkal de sokkal erősebb kapocs köztünk... És bírom a kritikát de attól hogy valamiről nem tudom kellene e beszélni nem jelenti azt szerintem hogy nem tudunk kommunikálni. Gondolom ti mindig mindent rögtön meg tudtatok/tudtok beszélni... És sosem gondolkodtatok még rajta hogy vajon hogy lenne a legjobb. Biztosan csak én vagyok ilyen.... :(
2009. szept. 15. 10:17
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Tudod én a fejemben lévő keszekuszaságot is rázúdítom a férjemre, hiszen akkor tudjuk megbeszélni, akkor tudunk kompromisszimot kötni. Ő a legjobb barátom is, szerintem teljesen természetes, hogyha nem tudok dönteni akkor kikérem a véleményét, meghallgatom az érveit, megbeszéljük a dolgot. Ez még fontosabb mint amikor már meghoztam egy döntést. (Bár az is fontos)

Az egyedül "gondolkodom, hogy mi lenne a legjobb megoldás" szerintem nem jó, hiszen itt ráadásul a kettőtök közös életéről van szó, nem neked kell egyedül kitalálni, hogy hogyan legyen.

(24 év házassággal a hátam mögött)

2009. szept. 15. 10:27
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Szerintem nem lesz gond, ha leülsz vele szemben, és elmondod a gondolataidat, hogy miért most szeretnéd, ha feleségül venne. Mivel ő is akarta/akarja ezt az egészet, biztosan megérti az érveidet. Abban is biztos vagyok, hogy nem fogja kényszerítő erejűnek érezni. Szóval mindent bele, és sok boldogságot!
2009. szept. 15. 10:36
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Szia,én több mint hét éve vagyok a párommal és az első babánkat várjuk. Nálunk még eljegyzés sem volt,pedig imádjuk egymást. Az ok egyszerű nincs rá anyagi keret. Sajnos segítségünk nincsen,amit eddig elértünk mindent magunknak köszönhetünk. Persze jó lenne,és már beszéltünk róla de mindég más volt a fontosabb,és nekünk nem olyan egyszerű több tíz ezret előhúzni gyűrűre. Tudom közhely hogy nem a papír számít,de ha neked fontos mond meg.
2009. szept. 15. 10:36
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

szerintem nem olyan fontos az esküvő. ha látod, hogy szeret téged és gondoskodik rólad, valamint hogy felelősségteljes apa lesz, akkor meglesztek anélkül is.

ismerek olyan házaspárt, ahol 30 év után házasodtak össze, és akkor már tényleg csak a papír miatt :)

2009. szept. 15. 10:43
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Lehet az lenne a legjobb, ha szóba hoznád, hogy pár hónapja ugyan azt mondtad, hogy tök mindegy, hogy feleségül vesz-e, vagy sem, most mégis úgy érzed, jó lenne, ha összeházasodnátok a kisbaba megszületése előtt. Ennyi. Ne ragozd túl, nem kell agyalni rajta sokat.
2009. szept. 15. 10:53
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, de akkor itt nem is a pároddal van gond...már pár hónapja megkérdezte, hogy mikor házasodtok és te azt mondtad, hogy mindegy. Hát ezek után még hányszor várnád, hogy megkérdezze?
2009. szept. 15. 11:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!