Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kb hány darab fotó reális a szertartásokról és a buliról?
De miért nem ad át normális fotós nyerset? Már csak azért kérdezem, mert se engem se Pista bátyámat, se senkit nem vigasztal, hogy a fotós szemében nem tökéletes képeket kaptunk, mikor az illetőről, aki pár év múlva már nem is él csak egy kép van ahogy táncol, mert a többi a fotós szerint nem olyan jó és oda se adta.
Szóval mi a baj a nyers képekkel? Úgy nézünk ki basszus miért csak retusáltat szabad odaadni?
Az utómunka nem csak a retusból áll, több munkafázis van, amelyekben a retus az utolsó, én a legritkább esetben retusálok (csak kifejezett kérésre egy-egy bőrhibát).
Én amikor fotózom, mielőtt megnyomom a gombot - már látom, hogy milyen utómunkát kap majd a kép ahhoz, hogy azt mondja el amit én el szerettem volna mondani vele, ahhoz, hogy azt lássa a szemlélő amit láttatni szerettem volna. Mivel egy esküvő nem steril környezet - bármikor elém sétálhat valaki a násznépből, vagy a vendégseregből, -, folyamatosan követni kell a környezeti változásokat és én sem vagyok hibátlan én is hibázhatok, pont ezért készül ennyi fotó, mert így ki tudom válogatni a legjobbakat, utána pedig fölösleges kiadnom azokat amelyek a szigorú minőségi szelekció során kiestek, mert utána az ügyfél feltöltögeti ide-meg oda és engem tüntet fel negatív fényben. Ami a szelekció során törlésre kerül, nem véletlenül kerül törlésre.
A nyers kép félmunka, a megrendelőnek semmi szüksége rá és szerencsére tőlem egy kivétellel nem is kérte senki. Azért bíztak meg engem, mert bíztak a szakmai tudásomban, a felszerelésemben és tudták, hogy jó kezekben vannak, amikor rám bízzák magukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!