Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek reális ez az ár a dekorért?
80 fős esküvőnk lesz júliusban. Külső szertartás is lesz.
Az étterem adja, a székszoknyát, masnit, futót, terítőt, szalvétát, 400/fő áron. Ez már maga kb 32 000 Ft, ehhez jön még a pult, oszlopok burkolása, paravánozás, ezt 25 000 FT-ért vállalják. Fényfüggöny 15 000 Ft. Főasztalra virágdísz 20 000 Ft. Virágok, gyertyák, menühengerek kb 15 000.
Külső szertartás helyszínén, fizetni kell a székért+ egy minimál dekor 30 000.
Ha összeadom ezeket, ez már maga 130 000 Ft körül mozog én rengetegnek tartom, a terem se túl nagy.
Gőzöm sincs, hogy hogy lehetne, lecsípni belőle.
Nektek mennyi volt a dekor?
Hú, szerintem nagyon levesznek!
Nálunk nem lesz székszoknya, és a netről egy csomó dekorötletet lehet kinézni, amit ti is el tudtok készíteni, ha van vállalkozókedvű a családban! Mi kb 15 ezerből megoldjuk az egész dekort és szép lesz!
Hát mi 100 db székszoknyát 10 ezer ft-ért kaptunk az étteremtől (igaz nem volt masni, de nem is kellett nekünk). Volt egy alapdíszítés a falakon, plafonos stb, ezért nem kellett fizetni. Fényfüggöny nem volt, az asztali virágdísz volt előtte a polgári szertartáson is az asztaldísz, illetve az volt a kocsi dísz is. Virágok voltak az asztalokon (koszorúslánycsokrok, plusz szülőköszöntő csokor plusz az étterem vett virágot, az volt 4 ezer ft, ha jól emlékszem). Gyertyák nem voltak, mert szép, de ismerve a meghívottakat, pár lepörzsölt kéz, megégetett hajtincs bánta volna :-) (én lettem volna az első, aki lever egyet, amilyen szerencsételn vagyok :-)), menühenger sem volt, mindenki tudta, hogy mi lesz a menü, mert mindenki kérdezgette. Az asztalra a futóért kellett még ha jól emlékszem 2 ezer ft-ot fizetni.
Így az étterem dekor összesen volt 16 ezer ft (plusz ugye a többször felhasznált virágok). Én sajnáltam volna rá többet költeni, még a székszoknyán is sokat vaciláltunk.
Én sokallom a 130 ezer ft-ot. Nem azért, mert átvágnak, én inkább kevesebb mindent kérnék.
nekünk nem volt ennyi dísz. Kb. 5000 Ft- volt.
Origami ötletekkel tettük érdekessé és színessé az asztalt.
Mindenki dicsért is, hogy mennyire szép és kreatív ötlet volt.
5000 volt a szalvéták és a papírok és kb. 6 óra hajtogatás.
Az a gond, hogy ez benne volt a szerződésben, hogy a 400 Ft/főt fixen ki kell fizetni, tehát a 32 000-et, (szalvéta, futó, székszonya, masni). Szóval ez biztos, hogy lesz, ezen nem tudunk spórolni.
Inkább a többin vagyok kiakadva, a burkolás, tehát kb egy selyem lepedőt dobnak fel és ezért 15 000 Ft? :(
Fényfüggöny: ezzel is az a baj, hogy egy sima, fehér lepedőért is elkérnek 10 000 Ft-ot, ami a háttér lenne, mire feldíszítjük, ugyanannyiba van. Az autódíszünk lesz a főasztalon, de akkor is ki kell fizetni.
Még az elején többször is megkérdeztem, hogy mennyi a dekor, nyugtattak, hogyha a fix 400 Ft-ot kifizetjük, akkor a többi már minimális, lehet másnak +80000 Ft minimális, de nekünk rengeteg.
Tiszta baleknek érzem magunkat :(
átvertek szerintem
fogyasztóvédelmiseket kérdezd meg, mit tehetsz
A 400 forint fejenkénti rá a székszoknyákra, szalvétákra, futókra, terítőkre összesen nem sok. Ezen már ne idegeskedj, ezzel nem húznak le titeket, máshol se lenne olcsóbb. Amortizációt, tisztítást-vasalást és felrakást beleszámolva Te is végiggondolhatod, hogy nem vészes ár érte. Nagy levegő, nyugodj meg! :) 80 főre úgysem lenne időd magad kötözgetni a masnikat, ennyi pénzt megér a kényelmed, nyugalmad.
A többiből tudtok faragni még, ha sokalljátok. Virágdíszítést szerintem olcsóbban is kaptok, ha máshogy nem, akkor úgy, hogy megköttetitek, és a virágkötőhöz mentek érte, majd Ti rakjátok az asztalra. Ez is számít az árban, mert azt a 2-3 óra munkadíjat sem kell kifizetnetek, amíg a pakolás, szállítás tartana neki.
A menükártyákért kb. 300 forintos darabár reális. 80 főre hosszú asztalos elrendezés mellett kb. 14 darab kellhet, 6 főnként szoktak nagyjából egyet letenni az asztalokra. Ez 4200 forint, ha máshonnan rendeled meg és nem tőlük. A futókkal, szalvétákkal, menükkel már majdnem kész is az asztal. :) Virágdíszt csak egy-egy kisebb csokrot készíttess az asztalokra, amit vázákba tesztek, úgy nem kerül olyan sokba.
Én az oszlopok bevonását hagynám el. A székszoknya és a virágok sokkal többet dob a helyszínen, mint ez, ráadásul ha nem szépen csinálják meg, még rosszabb is lehet, mint az eredeti...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!