Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek ez így reális számolás a költségekre?
Az esküvőnkön velünk együtt 63-an lesznek (ha mindenki eljön). Először polgári esküvő lesz, aztán templomi, utána pedig egy étteremben fogunk vacsorázni, max 2-3 órát.
Amiket számoltam:
- polgári esküvő költsége: 22 ezer Ft
- templomi esküvő költsége: 25 ezer Ft
- csokor, virágdíszek: 15 ezer Ft
- smink, fodrász (próbasminkkel+próbafrizurával): 10 ezer Ft
- fotós: 30 ezer Ft (ismerősünk profi fotós)
- videós: 60 ezer Ft
- menyasszonyi ruha bérlés: 50 ezer Ft
- vőlegény öltönye: 30 ezer Ft (azt mondja, jó neki a régi, de majd rábeszélem)
- menyasszonyi cipő: 10 ezer Ft
- meghívók: 10 ezer Ft
- vacsora: 173 500 Ft (2750 Ft/fő), vidéki étterem olcsó és jó kajával
- esküvői torta + sütik: 60 ezer Ft
- italok: kb 160 ezer Ft (ez kb 2500 Ft/fő, 3 órára ennyi biztos elég, ugye?)
Ez így 4500 Ft híján félmillió Forint. Tényleg ki lehet hozni ennyiből egy 63 fős esküvőt?
nekem reálisnak tűnik, de azért lehet számítani, plussz minusz (inkább plussz) 50 E. re szerintem.
Sok boldogságot!:)
Én csak két dolgot tudok kiemelni ezek kötűl.
Az egyik a polgári eskűvő dija,mert talán tudok neked újat mondani!
Ha a területileg illetékes anyakönyvi hivatalban kerül sor a házasság kötésre,akkor nem kell fizetni egy filért sem.Más kérdés,ha termebérlet van,vagy gitárzene hasonlók,gondolok itt zeneszolgáltatástól a gyertyáig.Tehát az alap esketésért nem kell fizetni.
Nálunk ez így van,kérdezz rá,hátha nálatok is, és akkor -25.000-el kevesebb a kiadás.
A miénk külső helyszínen volt,nem a területileg illetékes anyakönyvi hivatalnál,így 50 ezerbe került.
A másik dolog:ITALOK!
Szerintem nem lesz 2500/fő.Az átlag fogyasztás olyan 2000 ft/fő vagy még ennyi sem.Mi is bekészültünk ilyen olyan rövidek,pezsgő,bor stb...a mai napig egy bedobozolva áll egy sarokban.
Közbe eszembe jutott még a virágok,ami talán költségesebb lehet,nem tudom milyen dekorációban gondolkoztok,lesz-e vagy sem,de én erre többet kalkulálnék.
Mennyasszonyi csokor,autóra virág,kitüzők,koszorúslányok csokra,asztalra disz,szülőknek,nagymamának stb...De hangsúlyozom nem tudom mire számoltad a 15 ezret.Mi 40 páran voltunk,nekünk is fél millióra jött ki.Ha tudok segíteni nyugodtan irj.
Mivel szombaton lesz a polgári a nagyterenben, ezért 15 ezer Ft az alapdíj, plusz minden kérhető extrát hozzáadtunk, így jön ki a 22 ezer Ft.
Dekorációra nem igazán szánunk külön pénzt, az étterem nagyon szép így is, szóval nem kell oda semmi extra. Az autóra és a menyasszonyi csokorra számoltam a virágok árát, koszorúslányaim nem lesznek.
Az csak jó, ha az italok nem kerülnek ennyibe. Igazából az italok árára még nem kérdeztünk rá, de egy másik étteremben 3000 Ft a korlátlan italcsomag egész éjszakára, így ezért számoltam ennyivel).
Nálatok fotós, videós, ruhabérlés mennyibe került?
Nem "panaszkodtak" a vendégek, hogy nem volt pénzszórás, és mindenből csak egyszerűbb dolgok voltak?
A fotós is és a videós is 50zer volt.
A férjem öltönye 40 ezer
Az én ruhám 120 ezer.
Az étterem nálunk sem igényelt különösebb dekorálást,a fősztalon volt egy nagy virágdísz.
A többi asztalon kisebb virágdíszek voltak.
Koszórúslány nem volt,csak a 2 éves keresztlányom.
Volt még férfiaknak kitüző,anyumnak,anyósnak,tesómnak kardisz virágból.Na meg az én csokrom.
Én igazából senkitől nem kértem pénzt az esküvőre,így hiába is panaszkodtak volna:-)
Nem volt az túldíszitett székszoknyás mindenhol tűll meg eféle csicsa,egyszerű volt,de szép és izléses.
Hát bízom benne, hogy akkor nálunk sem lesz elégedetlenkedés. Mondjuk nagyrészt falusiak a rokonok, egyszerű emberek, akik talán nem várnak sokat.
Egyik rokonunknak volt néhány éve az esküvője, minden volt, amit csak el tudsz képzelni, 300 ember volt és a költségek 10 millió körül. Mondjuk olyan rongyrázás nálunk biztos nem lesz, meg évekig nyögött hitel sem.
Ezeket otthon találtad ki, vagy már mindennek utána jártál? Csak azért, mert pl. én is azt hittem, hogy 50 ezer lesz a ruhám és 100 ezer alatt nem is volt semmi az egész városban, csak olyanok, amik TÉNYLEG max. szalagavatóra valók bénácskák, fátylam 20 ezer volt, nyaklánc, fülbevaló, nem volt olyan, ami normálisan nézne ki egy menyasszonyi ruhához, vőlegényre öltönyt tavaly kerestünk, olyan 60 ezer alatt nem igazán volt semmi normális, mert ha már valamilyent veszünk, akkor nem műszálast akartunk.
De ha lagzit nem akartok, mivel zenészt nem írtál, meg ilyesmi, akkor szép is lenne, ha 500ból nem lenne ki egy vacsora.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!