Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Szerintetek ez így reális...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek ez így reális számolás a költségekre?

Figyelt kérdés

Az esküvőnkön velünk együtt 63-an lesznek (ha mindenki eljön). Először polgári esküvő lesz, aztán templomi, utána pedig egy étteremben fogunk vacsorázni, max 2-3 órát.

Amiket számoltam:

- polgári esküvő költsége: 22 ezer Ft

- templomi esküvő költsége: 25 ezer Ft

- csokor, virágdíszek: 15 ezer Ft

- smink, fodrász (próbasminkkel+próbafrizurával): 10 ezer Ft

- fotós: 30 ezer Ft (ismerősünk profi fotós)

- videós: 60 ezer Ft

- menyasszonyi ruha bérlés: 50 ezer Ft

- vőlegény öltönye: 30 ezer Ft (azt mondja, jó neki a régi, de majd rábeszélem)

- menyasszonyi cipő: 10 ezer Ft

- meghívók: 10 ezer Ft

- vacsora: 173 500 Ft (2750 Ft/fő), vidéki étterem olcsó és jó kajával

- esküvői torta + sütik: 60 ezer Ft

- italok: kb 160 ezer Ft (ez kb 2500 Ft/fő, 3 órára ennyi biztos elég, ugye?)

Ez így 4500 Ft híján félmillió Forint. Tényleg ki lehet hozni ennyiből egy 63 fős esküvőt?

2013. jan. 31. 17:27
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó tényleg annyi amennyit írsz. Nekünk ugyanekkora esküvőnk lesz, és alig akar 1 M 200 Eft-nál megállni, de nekünk hajnalig lesz a buli, vőféllyel, dekorral, külső helyszínnel.

Az ital biztos elég lesz, de ezt most ti viszitek be, vagy az étterem adja csomagban? 2-3 órára bőven sok, sokan nem isznak illetve, 2-3 óra alatt nem igazán lendülnek bele az ivásba a rokonok.

A menyasszonyi ruhát már megvetted, mert nagyon olcsónak tűnik, van hozzá ékszered, szütyőd, bolerőd mert ez is megdobja az összeget.

Csokorra, virágdíszre nagyon keveset számoltál, egy átlag autódísz,ami később főasztaldísz is lehet kb 15 000-20 000 Ft. A csokrok 10 000-től kezdődnek, ha szerencséd van megúszód, 6-7 000 Ft-ból+ dobócsokor nagyon olcsón 3 000Ft

Egyébként, zenészetek lesz, vagy csak vacsi és mindenki megy haza? Amúgy mindenkinek szólsz előre, hogy csak 2-3 óra és haza kell menni? Az étterem nem engedi, hogy tovább maradjatok, vagy ti nem akartok?

2013. jan. 31. 20:18
 12/22 anonim ***** válasza:
51%

Egyáltalán ez így ilyen zártkörű buli vagy hogy? Engedi az étterem, hogy egy ilyen kis két-három órás dologért bezárassatok velük, vagy van erre terem, ahol el is fértek, esetleg 60-an ott ültök másokkal ezt is csak úgy gondoltad?

Nálunk semmi virág nem lesz, csak a csokrom és a dobó csokor de az lesz 20. És semmi extra, csak nem a fele zöld semmi a csokornak, hanem gömbcsokor rózsából.

Autó díszhez meg organzát veszünk és mi csináljuk, meg ilyeneket a főasztal díszt meg adja a hely, ahol leszünk, de még arra se gondoltam eddig, hogy amenet autóira is szoktak valami izéket tenni. Szalagot vagy franc tudja organzából virágot a kilincsre....

Másik, hogy érdemes átgondolni, hogy mennyi messziről érkező van, mert az az igazság, hogy akármilyen bunkóság, hanem közvetlen testvérem vagy, vagy valami nagyon-nagyon szerelmetes rokon, én abból indulok ki, hogy 300 kilométerre lakok a rokonságtól, nem igen hiszem, hogy leves+második sziasztok menjetek haza dologért szívesen autókáznék 25 ezerért...

2013. jan. 31. 21:00
 13/22 anonim ***** válasza:

Na mindegy, lényeg az, hogy nézd úgy, te félmilliót (se) írtál, aztán az ott fent eleve 655, szóval ilyen is marad ez a végéig, mindig jön még valami, meg mindig kiderül, hogy hoppá bocsi annyiért normális nincsen.

Pl. meghívóknál szép árak vannak elve, meg általában ott az apróbetű, hogy +3500 szerkesztési díj. Én magunknak csináltam, hogy majd milyen olcsó lesz, így is 350 lett darabja, egyszerűen a legolcsóbbb helyen nyomtattatom pedig, meg a papírt se extrát választottunk, csokorra azt hittem 8000-ből meglesz, aztán ami szebb volt és tényleg tetszett 14 lett, akkor már a 8 ezreset nem is akartam, de a ruhák voltak a legdurvábbak, azok mikor elmentem és kiderült, hogy egy normális ruha 100+, (de az olyan szalonban, ahol minden tetszik 150) és akkor nincs fátyol, boleró, kiegészítők, semmi... Márpedig boleró kell a templom miatt. Menüt fotósra videósra számoltad?

2013. jan. 31. 21:05
 14/22 A kérdező kommentje:

6.: Nagyrészt utána jártam a dolgoknak, amit még nem tudok pontosan az a torta+süti ára, a virág és a videós ára. A ruhát egy helyi nő szalonjából választottam, ahol ingyen jár hozzá a fátyol, bolero, stb. Ékszert még valóban nem vettem, de kinéztem már hozzá egy bizsut, ami 3 ezer Ft.

Az öltönyök nálunk 20-30 ezer körül vannak, biztosan más kategóriájú üzletben láttál 60 felett, itt a legdrágább 32 ezer Ft-os, amit láttam.

Lagzit nem szeretnénk, vacsorát is csak a szülők kedvéért tartunk.

7. Valóban 655 ezer, elszámoltam már most. Mondjuk még csak most írtam össze így kapásból a dolgokat, majd készítek egy excelt is. Párom azt mondja, ingje van, mellényt meg a világért nem hajlandó felhúzni. Ragaszkodik a sima öltönyhöz. :(

8. Ilyen csokrot szeretnék: [link] Ha jól számoltam, ez 11 szál fehér rózsa. Valóban annyira drága lenne? Hasonlót vittem egyszer ballagásra, akkor 6 ezerbe került csak.

Ha ennyi a torta, akkor magamnak sütöm. Szerintem 250 Ft/szelet árnál drágábban erre nem csinálják. Sima szülinapi torta árát tudom, az itt 3 ezer Ft.

11. Külön dobócsokrot nem szeretnék.

AZért tartjuk így, lagzi nélkül, mert egyikünk sem az a mulatozós fajta, az meg furán jönne ki, hogyha mi nem táncolnánk egész este. Ha meg táncolni kellene, attól rosszul éreznénk magunkat, és akkor milyen egy lagzi az már...

Szerintem aki szeret minket, az eljön. Mondjuk 300 km-ről nem jön senki sem, A vendégek fele 20 km-en belül, a többi 100 km-en belül lakik. Úgy gondoltuk, hogy amikor a meghívókat kivisszük, akkor elmondjuk, hogy csak vacsora lesz, és este 9-ig fogad minket az étterem és mi 9-kor indulunk nászútra. :)

12. Az étterembe 65 ember fér el, szóval mondhatjuk, hogy telt házzal üzemel. Egyébként van itt a közelben olyan étterem is, ami 300 főt tud fogadni, mégis egy 50 fős esküvő kedvéért bezár, ha kell.

Az organzás autódísz jó ötlet, utánanézek, köszi!

13. A keretünk kb 2 millió Forint, de ezt nem akarjuk mind az esküvőre költeni, mert sok felújítandó van még a házunkon. Így ami marad, azt arra költjük.

A szerkesztési díjról még nem hallottam, de most majd rákérdezek. Mondjuk mi is 350 Ft/db-os meghívót választottunk, úgyhogy sokkal így sem lépjük át a keretet. Mondjuk sok kicsi sokra megy...

A boleró, fátyol jár a ruhához.

2013. jan. 31. 21:38
 15/22 anonim ***** válasza:
50%

A torta drágább lesz, mint egy sima szülinapi, pl. ha állványos, akkor az állványt pénzért adják oda, ha meg nem állványos, akkor nem mindegy milyen, hogy tartsák egymást a szintek, ne nyomják agyon egymást a súllyal.

Mi a legdrágább hely, ahonnan ajánlatot kértünk, az 700/ szelettől indul... Az átlag 500/szelet volt. Holott érdekes, ott meg 350ért lehet enni egy szeletet. Ha nem akartok rá annyi költeni, akkor nem kell pl. marcipán bevonat, szerintem nem is minden ízhez megy és tök drága.

Reméljük olyan az étterem, nálunk nem lőnek ki egy napot egy 2 órás buli miatt, mert akkor ugye már előtte el kell rendezni az egész termet a 60 egyben érkezőnek, főasztal fene tudja, aztán rendbe rakni utánuk. Max. olyan helyen lehet nálunk ilyet, ahol külön termük van, de az éttermet nem zárják be 5000 forint/fős fogyasztásokért egy napra.. :/

2013. jan. 31. 22:08
 16/22 anonim ***** válasza:
49%

Felénk a minőségibb torták, 350 Ft/szelet áron mozognak.

Nem kell annyi szelet torta, ahányan vagytok, még éjfélre se ürül ki az ember gyomra,nemhogy vacsi után, vagy utána 2-3 órával. Nektek bőven elég az 50 szelet.

Süteményből 70 szeletet fogunk rendelni változatos ízekben, a cuki felajánlotta, hogy a szeleteket harmadolhatják is. Így csomagolásnál is több félét tudunk tenni. Átlagban 200-250 szelet szokott lenni egy szelet süti.

Írtam, hogy nálunk is ennyi fő lesz, mi a hajnali bulizással, csomagolással szánunk a tortára és a sütikre 45 000 Ft-ot.Ja és az álvány ingyen van nálunk. (Hajdú-Bihar)

A csokrod egyszerű de nagyszerű. Sajnos így is kb 6 000-7 000 fog kerülni.

Meghívóknál tényleg van szerkesztési és szállítási díj is.

2013. jan. 31. 22:33
 17/22 A kérdező kommentje:
Szerintem ezt az éttermet bezárják egy napra ezért. Nem hiszem, hogy más napokon 300 ezer Ft összejönne nekik, meg gondolom nem hiába van a honlapjukon többféle esküvői menüajánlat. De erre akkor mielőbb rákérdezek. A héten úgy is le akarunk foglalni mindent.
2013. jan. 31. 22:52
 18/22 anonim ***** válasza:
Jaja, kérdezz rá minél előbb, nem tudom mekkora helyen éltek, de nálunk a városban meg van adva ahol nincs külön terem és jobb hely (mármint elég népszerű, mert tényleg jó), hogy X összeg alatt nem lesz zártkörű, hanem lehet ott szórakozni a betérő akárkikkel.
2013. jan. 31. 23:27
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Hát ez a csokor kb. 7000ft-ból tényleg megvan (ha az igazi krémrózsát, porcelánrózsát kéred). Az tartós, gyönyörű, s azt szokták esküvőre, de persze az ára is a leghúzósabb, 500ft körül.

Ha sima rózsából szeretnéd (nyár körül), akkor akár 300ft is lehet egy rózsa. Így még olcsóbb.

Amúgy a virágárak napi árak, nyáron többségük olcsóbb.

virágos voltam

2013. febr. 1. 06:32
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ha gondolod irj privit,szívesen segítek eligazodni a dolgokban.

2013. febr. 1. 14:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!