Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Bolondmenyasszony ugye a menyasszony kikérésénél szokás még bármi elött és nem a lakodalmon?
Figyelt kérdés
2009. szept. 2. 00:03
1/6 anonim válasza:
Én lakodalmon láttam eddig még csak. A lagzi során egy poén.
2/6 anonim válasza:
Nálunk akkor van (és máshol is így láttam), amikor vége a menyasszonytáncnak és az ifjú pár elmegy átöltözni. Soha nem hallottam még, h kikérés során lenne bolondmenyasszony...
3/6 anonim válasza:
én találkoztam már mindkét esettel.
A menyasszony kikérésnél a lányos csoportban a menyasszony bujtatáskor, álcázáskor kerülnek elő maskarába öltözött emberek, hogy -tréfából- hátha őt választja a vőlegény. Vőfély elmondja kikérőt, a lányosház csoportból előugrik a maskarás és a rokonok üvöltik: Akarod-e eme gyönyörű menyasszonyt?? a vőlegény rokonsága kórusban -ugyszintén téfálkozva fújjognak... neeeemm!és még ez legalább kétszer, mire tényleg előkerül az igazi menyasszony.
A másik pedig a lakodalomban, a menyasszonytánc után, amolyan szórakoztatásképpen, a feljebb írtak szerint történt
4/6 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy a bakmenyasszony - bolondmenyasszony a menyasszonytánc után következik, amíg a pár elmegy átöltözni.
5/6 anonim válasza:
Nálunk Borsodban bolondmenyecskének hívják,és mikor a menyecske tánc befejeződött,a férj elszalad a menyecskével,akkor jön ő,aki nálunk általában férfi szokott lenni...
6/6 anonim válasza:
Én eddig ahány esküvőn voltam, mindenütt úgy volt, hogy a menyecsketánc előtt hozta be a vőfély a bolondmenyecskét (nőnek öltözött férfi) mint menyecskét, aprópénzért megtáncoltatta a násznép, aztán hozta a vőfély az igazi menyecskét
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!