Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Szokás-e, hogy a menyasszony...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szokás-e, hogy a menyasszony (tanuja) keresztanyja fizeti a menyasszonyi ruhát? A hagyomány szerint ez kinek a költsége?

Figyelt kérdés
2010. febr. 7. 11:07
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A menyasszonyé,vagy az ő szüleié.
2010. febr. 7. 11:14
 2/8 anonim ***** válasza:
A hagyomány szerint a menyasszony keresztanyja fizeti. Na de mit tegyen az, aki nincs megkeresztelve, nincs keresztanyja?:-D Az fizeti, akinek van rá pénze, mert hiába a hagyomány, ha nem tudja kifizetni.
2010. febr. 7. 11:17
 3/8 anonim ***** válasza:
Ez még nagyon régi hagyomány lehet, napjainkban a menyasszony fizeti, vagy a szülei, ill leendő férje
2010. febr. 7. 11:30
 4/8 anonim ***** válasza:

Szia

Nekem anyukám fizette a menyasszonyi ruhát. A tanu nekem a keresztapukám és férjem keresztanyukája volt ők a polgári szertartás költségeit (nálunk fizetni kellet a templomba is ) és a templomi költségeket fizették.

2010. febr. 7. 11:47
 5/8 anonim ***** válasza:
Én úgy hallottam, hogy a keresztszülőnek "kellene" fizetni az egész esküvőt, de az ismeretségi körömben ez sehol nem volt így. Nálunk sem tudnák fizetni a keresztszülők.
2010. febr. 7. 12:01
 6/8 anonim ***** válasza:
53%

Már nem sok helyen tartanak efféle szokásokat. Bár én nem is értek egyet mindegyikkel. Nálunk a fiatal pár fizeti a ruháját, vagy a szülők, nyilván attól függ ki fizeti a lagzit.

Sőt nekem nem is a keresztanyám volt a tanúm, hanem a tesóm. Ahogy a férjemnek is. És mi azt is hülyeségnek tartjuk, hogy a tanúnak kell a legtöbb pénz adnia. Határozottan felszólítottuk őket, hogy ne hogy többet merjenek adni.

2010. febr. 7. 13:04
 7/8 anonim ***** válasza:
nálunk úgy szokás, hogy a menyasszony fizeti a saját meg a koszorúslányok ruháját is.
2010. febr. 8. 08:38
 8/8 anonim ***** válasza:

A menyasszony, ill. a családja fizeti a menyasszonyi ruhát és a koszorúslányok ruháját. A tanúk a szertartás költségeit fizetik.

Ez a hagyomány, de másképp is lehet.

2010. febr. 8. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!