Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szokás-e, hogy a menyasszony (tanuja) keresztanyja fizeti a menyasszonyi ruhát? A hagyomány szerint ez kinek a költsége?
Szia
Nekem anyukám fizette a menyasszonyi ruhát. A tanu nekem a keresztapukám és férjem keresztanyukája volt ők a polgári szertartás költségeit (nálunk fizetni kellet a templomba is ) és a templomi költségeket fizették.
Már nem sok helyen tartanak efféle szokásokat. Bár én nem is értek egyet mindegyikkel. Nálunk a fiatal pár fizeti a ruháját, vagy a szülők, nyilván attól függ ki fizeti a lagzit.
Sőt nekem nem is a keresztanyám volt a tanúm, hanem a tesóm. Ahogy a férjemnek is. És mi azt is hülyeségnek tartjuk, hogy a tanúnak kell a legtöbb pénz adnia. Határozottan felszólítottuk őket, hogy ne hogy többet merjenek adni.
A menyasszony, ill. a családja fizeti a menyasszonyi ruhát és a koszorúslányok ruháját. A tanúk a szertartás költségeit fizetik.
Ez a hagyomány, de másképp is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!