Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Milyen megoldás lehetne erre...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen megoldás lehetne erre a képtelen helyzetre?

Figyelt kérdés
Majdnem egy év múlva, augusztus végén szeretnénk esküvőt. De van egy nagymamám, aki kivétel nélkül minden egyes ünnepet és családi összejövetelt, sőt a hétköznapokat is elrontja. Egyszerűen kibírhatalan természete van. Sokáig azzal bántott, hogy én egy k_rv_ vagyok, mert 16 évesen odaadtam a szüzességemet az első barátomnak, akivel fél éve együtt voltunk, és azóta is együtt vagyunk, most 20 éves vagyok. És azért tart annak, mert házasság előtt volt. Így amikor megkérte a kezem a Kedvesem, örömmel újságoltam neki, mert biztos azt mondja, hogy örül neki, hogy nem hiába feküdtünk le, mert elvesz feleségül. Ehelyett még jobban lehordta a srácot. Nem akarom meghívni. Van rá 50% esély, hogy addig meghal, mert már nagyon rosszul van, de ki tudja. Lehet, hogy nem. Én nem fogom elhívni őt, de akkor olyan balhé lenne belőle, hogy azt elképzelni sem tudom. Így azt találtuk ki a párommal, hogy lefoglaljuk az esküvő helyszínét (úgy tudom, legalább 8-10 hónappal esküvő előtt kell), s gondolom kell érte fizetni, de ha röviddel az esküvő előtt még mindig nem halt meg a mama, akkor lemondanánk az esküvőt, és jövő évben tartanánk meg. De ez annyira problémás. Azt sem tudom, mennyi pénzt veszítenénk ezzel. Hisz nincs nekünk se sok. Mi lehet egy jó megoldás erre?
2009. aug. 31. 15:14
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Annyit már tuti nem fog élni, mert 83 éves és rosszul van. Max 2 évet jósolunk neki.
2009. aug. 31. 16:03
 12/17 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem ne hívdd meg. Nehogy már ő diktálja a Ti életeteket (akkor lesz esküvő, ha meghal). Ha annyira útáljátok meg se kell neki mondani hogy volt esküvő, hátha nem jut a fülébe. Egyébként én elhiszem hogy vannak ilyen rossz emberek, az én családomba is van. Mi nem keressük egymást, azt se tudom él-e még (nekem távolabbi rokon). Nem kell vele foglalkozni. Ne hívjátok meg. De a halálát ne kívánd, mert az nagyon nem szép dolog, még ha útálod is.
2009. aug. 31. 16:31
 13/17 anonim ***** válasza:
90%

Én arra lennék kíváncsi, hogy a nagymamád honnan tudta meg, hogy kivel vesztetted el a szüzességed? Mi köze van neki hozzá vagy hogy tudta meg?

A kérdésre a válasz meg egyszerű: ne hívd meg és kész. Nem kell új időpont miatta, annyir nem ér, hogy miatta elhalaszd az esküvődet.

2009. aug. 31. 16:33
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerűen nem hívjátok meg és kész. Aztán mindenki mondjon amit akar. És ha 5 évig él még? Akkor 5 évig nem házasodtok össze? Ez nonszensz. Vagy talán a nagyi finanszírozná az esküvőt?
2009. aug. 31. 18:33
 15/17 anonim válasza:
Ez a te esküvőd! Azt hívjál meg akit szeretsz. Én sem hívom meg a rokonságból azt akit nem kedvelek. És vállalom a következményeit! Inkább, mint hogy ott elrontsa a hangulatot.
2009. szept. 1. 17:24
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Úgy tudta meg, hogy kitalálta abból, hogy egymáshoz bújtunk. Mert az ő idejében egy szűz lány nem bújt a párjához. És apa meg elárulta. Az a baj, hogy mindenképp megtudná, mert apa nem tud titkot tartani, és vele él.
2009. szept. 8. 11:14
 17/17 anonim válasza:

Szia.

Szerintem beszélned kell a nagymamáddal. Nem az esküvő miatt. Ez azért is fontos, mert ha már ő nem lesz, lehet bánni fogod, hogy nem mondtad el neki mit is gondolsz róla. Őszintén le kell ülnöd beszélni vele és talán majd történik valami. Ha úgy látod, hogy nem fogékony erre, megmondhatod neki őszintén, hogy nem szeretnéd ha az esküvődön ott lenne, mert téged zavarna.

Azzal, hogy arra vársz, mikor hal meg, nem oldod meg a problémát, csak tolod magad előtt.

2009. okt. 9. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!