Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Milyen megoldás lehetne erre...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen megoldás lehetne erre a képtelen helyzetre?

Figyelt kérdés
Majdnem egy év múlva, augusztus végén szeretnénk esküvőt. De van egy nagymamám, aki kivétel nélkül minden egyes ünnepet és családi összejövetelt, sőt a hétköznapokat is elrontja. Egyszerűen kibírhatalan természete van. Sokáig azzal bántott, hogy én egy k_rv_ vagyok, mert 16 évesen odaadtam a szüzességemet az első barátomnak, akivel fél éve együtt voltunk, és azóta is együtt vagyunk, most 20 éves vagyok. És azért tart annak, mert házasság előtt volt. Így amikor megkérte a kezem a Kedvesem, örömmel újságoltam neki, mert biztos azt mondja, hogy örül neki, hogy nem hiába feküdtünk le, mert elvesz feleségül. Ehelyett még jobban lehordta a srácot. Nem akarom meghívni. Van rá 50% esély, hogy addig meghal, mert már nagyon rosszul van, de ki tudja. Lehet, hogy nem. Én nem fogom elhívni őt, de akkor olyan balhé lenne belőle, hogy azt elképzelni sem tudom. Így azt találtuk ki a párommal, hogy lefoglaljuk az esküvő helyszínét (úgy tudom, legalább 8-10 hónappal esküvő előtt kell), s gondolom kell érte fizetni, de ha röviddel az esküvő előtt még mindig nem halt meg a mama, akkor lemondanánk az esküvőt, és jövő évben tartanánk meg. De ez annyira problémás. Azt sem tudom, mennyi pénzt veszítenénk ezzel. Hisz nincs nekünk se sok. Mi lehet egy jó megoldás erre?
2009. aug. 31. 15:14
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
91%

hát te nem vagy normális

arra várni, hogy meghal, és ha nem , akkor meg lemondod!?

te beteg vagy!

oldja meg a szülő, ez nem a te bajod!

de valószínű ez egy kamu kérdés :)

2009. aug. 31. 15:19
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
A szüleid nem értik meg a helyzetet? Ők mit mondanak erre? Szerintem a legjobb lenne, ha tőle kérnétek segítséget. Ha nem értenék, mondd meg nekik, hogy így is mindenfontosabb eseményt elrontott már ez a nagyi, hiszen egy lány életében ezek a legfontosabb dolgok és beláthatják, hogy nem szeretnétek, ha ezzel is ezt tenné. Egy kalappal, remélem valamicskét tudtam segíteni!:s:)
2009. aug. 31. 15:22
 3/17 anonim ***** válasza:
88%
en megertem az aggodalmadat, de ez akkoris egy nagyon szemet dolog, h arra vartok, h meghaljon. sokkal rosszabb vagy mint a nagyanyad igy. beszelj a fiaval/lanyaval, ez igy nm megoldas.
2009. aug. 31. 15:23
 4/17 anonim ***** válasza:
57%
Télleg beteg az ilyen ember!!!Ha annyira rühelled nem hívod meg és szarsz a következményekre!!!Aki így viselkedik,mint ő ne számítson jóra az unokájától,h jópofizzon vele,és aki ezért elitél az is szar alak!Na,de azért ilyet,hogy erre alapozni,h mikor hal meg...??....!!!...Elég beteges!!!!
2009. aug. 31. 15:24
 5/17 anonim ***** válasza:
73%

Szia!

Az én nagim is hasonló kaliberű, elrontott minden ünnepet, ahol a másik nagyszüleim ott voltak. DE mi meghívtuk az esküvőnkre, és nem bántam meg. Semmi probléma nem volt. (ott a helyszínen, utána persze hallgathattuk...)

2009. aug. 31. 15:26
 6/17 anonim ***** válasza:
53%

Ha nem akarod, hogy ott legyen, ne hivd meg. Ha amúgy is kölcsönösen utáljátok egymást, akkor nem mindegy, hogy megharagszik-e vagy sem? Ha haragszol rá, akkor mit foglalkozol a véleményével?

De ha arra vársz, hogy meghal, akkor te is ugyanolyan rosszindulatú vagy, mint a nagymamád.

(Mondjuk én csakazért is meghivnám, hagy pukkadjon meg, ha lássa, milyen boldog vagy.)

2009. aug. 31. 15:33
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem 2 verziónak van értelme:

1. Meghívod, bízván abban, hogy ott nem a rosszakarat fog diktálni benne. (Mondjuk a szüleid közül az, akinek az anyukája, lehetne a közelében, és "felügyelhetné"). Így te nagyvonalú voltál, senki nem szólhat érte, az ő sara meg rátartozik.

2. Nem hívod meg, borzasztóan megbántod, viseled a következményeit.

Ennyi alapján, amit írtál, én az 1.választanám, de te tudod. Esküvőt halogatni, amíg nem él, semmi értelme, azért nem az a házasság alapja, hogy ne éljen a nagyi.

Esetleg még 1 lehetőség, olyan esküvőt szerveztek, ami egy idős embernek nehezen vállalható. Pl.a lagzi nálunk egy iskola dísztermében volt, ami a 4.emeleten volt. Vagy valami messzi, vidéki helyre.

2009. aug. 31. 15:37
 8/17 anonim ***** válasza:
81%
Ez most komoly???? Ha addig nem hal meg, akkor lemondod? Nem lenne egyszerűbb csak úgy nem meghívni? Ha amúgy is utálod, és mindig csesztet téged, akkor miért foglalkozol vele? Egyébként meg mivel tudná elrontani az esküvődet?
2009. aug. 31. 15:37
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
és mivan ha csak 10 év múlva hal meg?
2009. aug. 31. 16:01
 10/17 A kérdező kommentje:
Nem kamukérdés, bármennyire is képtelennek tűnik, hanem igazi. Kösz a "megértést" (tisztelet a kivételeknek!). Valószínű nem sok embernek van ilyen nagymamája. Egy boszorkány. De ő nem utál, csak képtelen szeretni. A saját fiának nem tudja kimutatni a szeretetét. Azt hiszi, hogy az a szeretet, hogy egész életében sokat dolgozott, és adott egy csomó pénzt nekünk. Nem kértük soha. De ha nem fogadjuk el, azért sértődik meg. A fia (apám) vele él, mert gondozni kell - nem kell fürdetni, mert tud járni, de vigyázni kell rá; és annyira ki van bukva, hogy ő is azt várja, mikor hal már meg, és az egész család azt várja. Nem tudok olyant, aki ne várná, hogy mikor hal már meg. Mert annyira rosszindulatú. Például elkezdene kiabálni az esküvőn szitkozódva. Én megértem, ha valaki azt hiszi, hogy azon a napon biztos rendes lesz. De sajnos ismerem, hogy nem. A saját fia esküvőjét elrontotta. Anyám minden karácsonykor beteg lett tőle, annyira szemét módon piszkálta anyámat. Ha az eljegyzésnek nem örült, ennek miért örülne? Ha nem hívjuk meg, annak viszont nagyon rossz következményei lennének. Na mindegy, csak ötleteket kértem, de végülis ti se tudtatok jobbat, mint amit én kitaláltam. De azért köszi azoknak, akik próbálkoztak! :)
2009. aug. 31. 16:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!