Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csokki kérdése:
Hány éves kortól lehet összeházasodni?
Figyelt kérdés
2012. dec. 30. 01:23
1/10 anonim válasza:
16, de csak gyámhatósági engedéllyel
18-tól szabadon
2/10 anonim válasza:
Szerintem 16-tól elég a szülői engedély.
18 felett szabadon, mert akkortól számítasz jogilag is cselekvőképesnek, azaz felnőttnek.
3/10 A kérdező kommentje:
köszönöm:)
2012. dec. 30. 01:45
4/10 anonim válasza:
Szerinted, de a törvény szerint NEM.
Nem elég, ha a szülő rábólint. A gyámhatóságnak is rá kell.
Családjogi törvény, 10. §
5/10 anonim válasza:
18 évesen házasodni szerintem még butaság,mert még akkor nincsenek tisztába a vonzatával ill a következményeivel!
6/10 anonim válasza:
16 eves kortól lehet, akkor gyamhivatali engedéllyel - a szulo véleménye nem számít- 18 eves kortól pedig mar nem kell engedély.
7/10 anonim válasza:
Kiskorú az, aki a tizennyolcadik életévét még nem töltötte be, kivéve, ha házasságot kötött. A házasságkötés nem jár a nagykorúság megszerzésével, ha a házasságot a bíróság a cselekvőképesség hiánya vagy a kiskorúság miatt szükséges gyámhatósági engedély hiánya miatt nyilvánította érvénytelennek.
8/10 anonim válasza:
Tehát 16 éves kortól nagykorúsítanak, ha szülői engedély is van, hogy házasságot kössetek. Egyébként 18.
9/10 anonim válasza:
Nem számít a szulo véleménye, nem kell az engedélye, csak es kizárólag a gyamhivatalé, anélkül viszont nem lehet 18 év alatt.
10/10 anonim válasza:
a családjogi törvény szerint 16 éves kortól engedéllyel, 18 éves kortól szabadon, de én legalább 21 éves koromig várnék ezzel a lépéssel
am 25 évesen mentem férjhez. nem is hiszem hogy jó lett volna túl korán, no meg akkor még nem is ismertem olyat akivel megtettem volna.
26 N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!