Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Házassági szerződés kérdés?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Házassági szerződés kérdés?

Figyelt kérdés
Miben egyszerűsíti le a dolgokat? Hisz, ami a házasság előtt az adott ember nevén volt, később is az övé marad, válás esetén, nem? Mit kockáztat az, aki nem köt szerződést? Milyen buktatói vannak? Nem látom át a jogrendszert, tudna valaki nekem tényeket mondani ezzel kapcsolatban? Miért szükséges a szerződés, kit és mitől véd?
2012. dec. 14. 10:04
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, 4-eske által mesélt eset hogy történt, de a házasság előtt szerzett külön vagyon nem lesz közös, hacsak nem fizeti az illető nem hitelre vett valamit és a törlesztőrészletet még a házasságkötés után is. Akkor már a házasságkötés után fizetett rész arányában válik közössé. Vagy ha átíratja a másik nevére.
2012. dec. 14. 14:09
 12/15 anonim ***** válasza:
84%
Az viszont lehet, hogy hosszabb idejű, olyan 20-év (?) házasság után már más szabályok vannak, nem tudom. Az biztos, hogy az ismerőseimnél, akik nemrég váltak, a házasság előtt szerzett vagyon külön vagyonnak számított.
2012. dec. 14. 14:15
 13/15 anonim ***** válasza:
52%
A házas előtt szerzett vagyon különvagyon, de ha van egy lakásod és házasság alatt eladód és veszel egy másikat házasság alatt az már nem.
2012. dec. 14. 14:59
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó, nincs igazad!

Ha nem csak a különvagyon, hanem eladás esetén annak ellenértéke, illetve az is külön vagyon marad, amit az ellenértéken veszel, függetlenül attól, hogy az eladás-vétel a házasság alatt történt.

2012. dec. 14. 16:41
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Láttam már pár érdekes szerződést, ezek egy része alapból semmis, mivel Ptk-ba ütközik (jóerkölcs általában)
2012. dec. 14. 16:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!