Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy vehetem fel a párom nevét?
Dr. Fekete Péter és Fehér Anna :)
Dr. Fekete Péterné kilőve
Csak nem tudom mikor van a név előtt ott a Dr. és mikor nincs..
Pl itt?
Fekete Fehér Anna?
Nem veszed át a nevedben a doktort, csak a nevet, annak van a neve előtt akinek ez a foglalkozása, hülyén is nézne ki, ha mindenkit ledoktoroznának, miközben nem az.
Sehol nincs.
Igaz történet!!!
Egyetemen unokatesómék össze lettek sorsolva névsor alapján valami laborgyakorlatra, és összejöttek, a fiú előbb diplomázott, így lettek Márkus Katalin és Dr. Márkus Ferenc.
Összeházasodtak, így lett a lány Dr. Márkusné Márkus Katalin.
Később a lány is megcsinálta a doktorit, így lett Dr. Márkusné Dr. Márkus Katalin.
Ergo a Dr. igenis felvehető a férj neve által is, és a fenti történet remek példa arra, mi van, ha mindkét fél ledoktorál.
:)
titulus csak a következő esetekben van (épp azért, hogy tudják, hogy ki a doktor):
- Dr. Fekete Péterné
- Dr. Feketéné
Ha Fekete-Fehér Anna lenne, ott már nem használható a titulus.
A legviccesebb az én egyik tanárom volt, aki Dr X Y-né Dr Q Z lett.
Vagyis pl.:
Dr. Kovács Józsefné Dr Nagy Izabella
Amikor először olvastam a nevet a felvett tárgyaimnál, azt hittem, ez legalább két ember... :D
Lehetsz
Dr Fekete Péterné Fehér Anna
vagy
Fekete-Fehér Anna?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!