Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogy vehetem fel a párom nevét?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy vehetem fel a párom nevét?

Figyelt kérdés

Dr. Fekete Péter és Fehér Anna :)

Dr. Fekete Péterné kilőve

Csak nem tudom mikor van a név előtt ott a Dr. és mikor nincs..

Pl itt?

Fekete Fehér Anna?

2012. dec. 12. 21:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
18%
Felveheted akárhogy. A "dr." opcionális, nem kötelező felvenni.
2012. dec. 12. 21:20
 2/12 anonim ***** válasza:
A "né-s" verzióknál van a név előtt a Dr. Kötőjelnél, illetve csak vezetéknév felvételnél nincs. Én pl. a férjem doktorija miatt sem fogom a né-s verziót választani, kötőjelesen veszem fel :)
2012. dec. 12. 21:22
 3/12 anonim ***** válasza:
0%

Nem veszed át a nevedben a doktort, csak a nevet, annak van a neve előtt akinek ez a foglalkozása, hülyén is nézne ki, ha mindenkit ledoktoroznának, miközben nem az.

Sehol nincs.

2012. dec. 12. 21:31
 4/12 anonim ***** válasza:
71%-os: nekem volt olyan tanárom, aki azért vette fel né-s verzióban a férje nevét, hogy ott legyen a Dr., pedig ő maga nem is az! És nem ő az egyetlen!
2012. dec. 12. 21:41
 5/12 anonim ***** válasza:
65%
Csak a -né verzióban lehet ott a doktor, mert ott egyértelműen látszik, hogy nem te vagy a doktor. Más tollával ékeskedni ugyebár...
2012. dec. 12. 22:31
 6/12 A kérdező kommentje:
Pont ez az, hogy nem szeretném, ha ott lenne, hiszen nem az én címem :/
2012. dec. 12. 23:08
 7/12 anonim ***** válasza:
51%

Igaz történet!!!

Egyetemen unokatesómék össze lettek sorsolva névsor alapján valami laborgyakorlatra, és összejöttek, a fiú előbb diplomázott, így lettek Márkus Katalin és Dr. Márkus Ferenc.

Összeházasodtak, így lett a lány Dr. Márkusné Márkus Katalin.

Később a lány is megcsinálta a doktorit, így lett Dr. Márkusné Dr. Márkus Katalin.

Ergo a Dr. igenis felvehető a férj neve által is, és a fenti történet remek példa arra, mi van, ha mindkét fél ledoktorál.

:)

2012. dec. 12. 23:16
 8/12 anonim ***** válasza:

titulus csak a következő esetekben van (épp azért, hogy tudják, hogy ki a doktor):

- Dr. Fekete Péterné

- Dr. Feketéné

Ha Fekete-Fehér Anna lenne, ott már nem használható a titulus.

2012. dec. 12. 23:29
 9/12 anonim ***** válasza:

A legviccesebb az én egyik tanárom volt, aki Dr X Y-né Dr Q Z lett.

Vagyis pl.:

Dr. Kovács Józsefné Dr Nagy Izabella

Amikor először olvastam a nevet a felvett tárgyaimnál, azt hittem, ez legalább két ember... :D

Lehetsz

Dr Fekete Péterné Fehér Anna

vagy

Fekete-Fehér Anna?

2012. dec. 13. 14:05
 10/12 anonim ***** válasza:
Azért szerintem hiába engedi a törvény, hogy Dr. Nagy Péter felesége Dr. Nagy Péterné legyen doktori cím nélkül, a valóságban ez bizony idegen tollakkal ékeskedés, mert az emberek 90%-a nem tudja, hogy ilyenkor nem az asszony a doktor. Én becsülöm a kérdezőt, hogy nem akar ingyen nyúlni egy doktori címet.
2012. dec. 13. 17:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!