Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyakori vezetéknév esetén felvennéd párod nevét?
Ő Kovács Gergő, én Bokor Eliza vagyok.
Nem igazán tudom, hogy melyik változat lenne jó, mert olyan gyakori a neve, hogy Kovácsné nem szeretnék lenni, mert abból nagyon sok van.
Gondolkodtam még a Kovács-Bokor Elizán, de így attól félek, hogy túl hosszú lenne a nevem, meg egy kicsit fura, hogy csak én venném fel az ő nevét, hallottam olyat, ahol a férj is ilyen esetben Kovács-Bokor Gergő lett.
Vagy legyek Kovács Eliza? Ilyenkor nem veszik el túlságosan a függetlenségem, meg fognak ismerni vagy név alapján ezután már nem?
Ha úgy döntesz, hogy felveszed a nevét, akkor Kovácsné Bokor Eliza legyél szerintem is. Kötőjellel nekem nem tetszik.
Én nem fogom felvenni a férjem nevét egyébként. Ugyanez a helyzet, nekem különlegesebb nevem van, a párom vezetékneve pedig tucatnév.
és K. Bokor, vagy Bokor K. vagy Kovács B., vagy B. Kovács,
nekem mondjuk a Kovács-Bokor tetszik, vagy simán megtartanám a Bokor -t
Jah, még annyi, hogy nekem hosszú vezetéknevem van, 12 betűből áll. Ha rövidebb lenne, lehet én is elgondolkodnék, hogy elé tegyem az xnét, de akkor már szerintem nem férne fel a kártyákra sem.
Egyébként a nevem így is 1 karakterrel hosszabb, mint a te férjezett neved lenne, ha a Kovácsné Bokor Elizát választod.
miért nem hagyod meg a leánykori neved ?
vagy akár a pasid is felveheti a te vezeték neved ...
Én csak abban az esetben fogom felvenni a leendő férjem vezetéknevét, ha ő is felveszi az enyémet :) Egyenlőek vagyunk.
Ha ő nem akarja felvenni az enyémet, akkor én sem veszem fel az övét, a gyerek viszont mindképpen kettős nevet kap (külföldön élek és nincs a családomban fiú, aki továbbvinné a nevet.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!