Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ebben az esetben hogy vehetem fel a nevét?
Igazából hatalmas dilemma, mert a szüleim tavaly októberben meghaltak, és nem szeretném elveszteni az egyik dolgot, amit tőlük kaptam.
Ugyanakkor a vőlegényemnek is tartozom azzal, hogy felveszem a nevét...
Vagyis, már nem is tudom, hogy mi legyen...
Válaszokért ment a zöld kéz :)
Legyen a neved Anita. A következő opciók vannak:
1.Takács Andrásné
2.Takácsné Kovács-Tóth Anita
3.Takács Anita
4.Kovács-Tóth Anita
Azt nem tudom, hogy felveheted-e úgy, hogy az ő neve -né nélkül + a te vezeték és keresztneved, tehát így: Takács Kovács-Tóth Anita. Ha lesz gyereketek, ő megkaphatja mindhárom nevet is, így ahogy az előbb írtam, de nem tudom a feleség felveheti-e így.
Egyébként nekem a 2. a legszimpibb, persze nem tudom a valódi neveitekkel hogyan hangzik.
Takácsné K. Tóth Anita*
az én párom Kovács, én nem szeretnék az lenni, úgyhogy valszeg nekem a K. Vezetéknév Keresztnév lesz:)
00:09-es válaszolóval értek egyet teljesen. Mármint Ő tényleg leírta a lehetséges válaszokat is, és a nekem is legszimpatikusabb névválasztási lehetőséget.
Például én ha eljön az ideje, vagy Takácsné Kovács-Tóth módjára fogok nevet választani, vagy megtartom a lánykori nevem, mint Nővérem. :) Bár az én esetemben annyira nem is bonyolult, mert sima egyszerű nevem van. :)
(***elkalandoz***
Szegény gyerekeknek miket nem okoznak a szüleik az érdekesebbnél érdekesebb névválasztások.. :D)
max. két vezetékneve lehet egy embernek.
neked alapból kettő van, tehát vagy felveszed -né + saját név változatban az ő nevét, vagy elhagyod valamelyik saját vezetékneved.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!