Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ebben az esetben hogy vehetem fel a nevét?
Szia!
Meg ne haragudj,de nehogy már "né" legyél,semmilyen formában!Vagy maradjon a születési neved,vagy a férjed veteték neve+a Te keresztneved.Én 1999-ben mentem férjhez,de már akkor rosszul voltam a "né"jelzőtől,és mondta is az anyakönyvezető,hogy már szinte alig veszi fel valaki a "né-t",80%-ban nem ezt választják.Én a férjem vezetéknevét vettem fel az Én keresztnevemmel,és mindenkinek nagyon tetszett így,bár akkoriban elég ritkának számított,ma már nagyon sokat tudok,akik így vették fel.
"... Meg ne haragudj,de nehogy már "né" legyél,semmilyen formában!Vagy maradjon a születési neved,vagy a férjed veteték neve+a Te keresztneved.Én 1999-ben mentem férjhez,de már akkor rosszul voltam a "né"jelzőtől,és mondta is az anyakönyvezető,hogy már szinte alig veszi fel valaki a "né-t",80%-ban nem ezt választják.Én a férjem vezetéknevét vettem fel az Én keresztnevemmel,és mindenkinek nagyon tetszett így,bár akkoriban elég ritkának számított,ma már nagyon sokat tudok,akik így vették fel..."
=========================
Kedves Beíró!
Ízlések és pofonok eléggé különbözőek lehetnek...
Nekem meg az a furcsa (és elég hülyén is néz ki), ha Takács András és Takács Anita egy lakásban él : netán TESTVÉREK?!...
A Takács Andrásné forma tényleg már idejétmúlt, de meglepődnél, ha tudnád, milyen sokan veszik fel manapság a fiatalok ezt a formát!
(Webáruházakat kezelek és magam is megdöbbenek, milyen sok Kovács Lajosné és Kiss Albertné van kishazánkban, főleg mikor telefonon beszélek a Vevővel és kiderül, hogy fiatal nő!)
A Takácsné Kovács Anita egy jó forma lenne, még nem túl hosszú, kifejezi, hogy a hölgy Takács úr felesége, de amellett a saját nevét is megtartotta.
Azt szeretnem hozzatenni a kialakult "vitahoz", hogy en a fiatal generaciohoz tartozom es azt vettem eszre, hogy az elmult par evben nagy divat lett megint a "ne"-zes. Egy idore tenyleg kiment a divatbol, mindenki vagy megtartotta a nevet vagy kotojelezett vagy csak a ferje vezeteknevet vette fel. Mara ez is megvaltozott. Minden lehetseges, nekem minden hazas ismerosom "ne", pedig huszonevesek vagyunk (kiveve engem, de nekem a ferjem kulfoldi, szoval mas a helyzet).
Bar nagyon nem vagyok hive a kotojeles neveknek meg a tulbonyolitasnak, ertem, hogy mit szeretnel, szoval a helyedben ugy vennem fel a nevet, hogy Takacsne K. Toth Anita - ahogy mar elottem irta valaki. Ha ezt igy lehet...meg kellene kerdezned. 3 vezetekneved tuti, hogy nem lehet, de ezt a roviditest lehet, hogy engedelyeznek. Igy minden benne lenne, amit akarsz es nem veszted el a keresztneved sem, igy nem kell mindig mondanod, hogy az Andrasne Anitat takar, mert nem Andrasne leszel!
Én megtartanám a lánykori nevemet. Én ugyan felvettem a férjem nevét (kötőjelesen), de csak az ő kedvéért. Én még mindig a lánykori nevemen szoktam bemutatkozni, és mivel külföldön élünk, még egy papírom sincs kicserélve, szóval ezzel is csak a stressz van.
Én -néként nem venném fel soha, nem szeretem úgy definiálni maga, hogy kinek vagyok a felesége. Szerintem az is szép, hogy ha teljes egészében felveszed az ő nevét, ha neked tetszik. Amúgy én gondolnék ilyenre is, hogy mi hangzik jól, meg hogy ne legyen kilométeres nevem, stb.
Akkor legyetek "né"-k!Ilyenen hogy fölkapták már a vizet!
Röhejes Nék!!!
Jézus atya úr Isten!
Sajnálom a lepontozásokat, én most mindenkinek nyomtam egy felfele kezecskét.
Végül is a párom azt mondta, hogy neki nem lényeg, hogy "Takács" legyek, bármilyen formában is. Nem ragaszkodik hozzá amúgy sem, de teljesen elfogadható érveket hoztam fel véleménye szerint.
Így maradok "Kovács-Tóth"
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!